Ogromna rupa u zemlji progutala trospratnicu !

:super:
Kakvog sastava treba da bude zemljiste da bi se te rupe pojavile?

tanak tvrdji deo pri povrsini(glina ili vodeni nanosi) a ispod povrsine krecnjak, kamena so ili neka rastvorljiva suptanca...onda se pojave velike kise, podzemne vode nabujaju i odnesu rastvorljivi deo...ostalo napravi gravitacija i tektonika...

Slican proces se desava na ulici kada pukne kanalizaciona cev...voda polako odnosi materijal ispod asfalta ili betona, a kada popusti beton ili asfalt, dodje do urusavanja...

tanak tvrdji deo pri povrsini(glina ili vodeni nanosi) a ispod povrsine krecnjak, kamena so ili neka rastvorljiva suptanca...onda se pojave velike kise, podzemne vode nabujaju i odnesu rastvorljivi deo...ostalo napravi gravitacija i tektonika...

Slican proces se desava na ulici kada pukne kanalizaciona cev...voda polako odnosi materijal ispod asfalta ili betona, a kada popusti beton ili asfalt, dodje do urusavanja...

A kako onda objasnjavas onaj precizni krug? Poznato mi je kako izgleda kada pukne vodovodna cev ali je krater uvek nepravilnog oblika. Ova rupa je skoro savrseno okrugla.

Pa i u Meksiku je postojala Maja civilizacija pa ipak nema takvih rupa.
Inače danas ima 2.000.000 Maja koje su potomci drevnih Maja,pa ne mogu potvrditi da njeni preci imaju veze sa tim rupama.

Inace danas ima preko 6.000.000 potomaka drevnih Maja ali ne vidim kakve to veze ima sa onim sto sam gore napisala. I ok, u Meksiku nema rupa ali ne znaci da ih nece biti. A mozda ih i ima, samo...

A kako onda objasnjavas onaj precizni krug? Poznato mi je kako izgleda kada pukne vodovodna cev ali je krater uvek nepravilnog oblika. Ova rupa je skoro savrseno okrugla.
krug izgleda precizan samo zbog toga sto nemamo reper..naime...rupe koje mi vidimo na ulicama, su nepravilnih oblika zbog malog precnika, koji dozvoljava da se primeti nepravilnost, kada je precnik rupe 10 ili vise metara, tesko je uociti 1 ili dva metra nepravilnosti? i jos nesto: kada pukne vodovodna cev, dolazi do silovitog razaranja u malom vremenskom intervalu,pa je i oblik nepravilniji. kada se formira supljina, obicno je kanalizacija u pitanju i razaranje se odvija u duzem vremenskom periodu, pa je i oblik pravilan...ali ponavljam, sto je veci precnik rupe, to je veca pravilnost...

Evo ti primer: svi znamo da postoje planine i pukotine na Zemlji? ali kada gledamo iz orbite, cini nam se da je planeta savrseno okrugla?Ili krateri od udara meteora u zemlju? svi do jednog, posmatrani iz vazduha su pravilni krugovi...dok sa povrsine cesto ne mozemo ni primetiti da su to krateri...

sinkhole.jpg
sinkhole%20BIG.jpg
sinkhole.jpg
images
sinkhole5.jpg
sinkhole7.jpg
sinkhole6.jpg
SINKHOLE1.jpg

2617930490102347975S600x600Q85.jpg

2. Sarisariñama Plateau

Located in the Jaua-Sarisariñama National Park in Venezuela are some of the biggest sinkholes in the world.
The sinkholes are 350 meters wide and 350 meters deep
DantesDescent.JPG
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1](50 miles south of the Grand Canyon).[/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica,sans-serif][SIZE=-2]This sinkhole in Logan County, KY is 70 feet deep. It opened in 1997 after heavy rains. The geology here is similar to the site chosen for the Kentucky TriModal Transpark.
Photo by Donnie Davishttp
sinkhole.jpg
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica,sans-serif][SIZE=-2]This sinkhole in Logan County, KY is 70 feet deep. It opened in 1997 after heavy rains. The geology here is similar to the site chosen for the Kentucky TriModal Transpark.
Photo by Donnie Davis
sotano.205174647.jpg
[/SIZE][/FONT] Sotano is a 1000 foot deep sink hole with a population of 5000 mexican swallows. These swallows swarm the entrance of the cave at sunrise and sunset. We will watch the sunset return of the swallows to the cave, enjoy a delicious meal at a local restaurant and then head back to Ciudad Valles.

Inace danas ima preko 6.000.000 potomaka drevnih Maja ali ne vidim kakve to veze ima sa onim sto sam gore napisala. I ok,

Ok,možda možeš da postaviš izvor za tu cifru.
Moj izvor je http://hr.wikipedia.org/wiki/Maje

Ako pročitaš prethodne postove videćeš da se pominje veza Maja koje su živele u Guatemali i rupe tamo.Inače ne vidim svrhu tvog pitanja kada si sama odgovorila.

u Meksiku nema rupa ali ne znaci da ih nece biti. A mozda ih i ima, samo...
Misliš da će potomci Maja iskopati? Ili su ih dobro sakrili pa ih zato nema?

Poslednja izmena:
O temi ima toliko potvrda na net-u, da je meni prosto neverovatno koliko ljudi zeli da nadje neki imaginarni uzrok....

Ima teorija o nastanku a to sto ih ima "toliko" ne znaci da su istinite. "Argumentum ad populum"

Ako nasa civilizacija nestane sledece generacije, u buducnosti za recimo deset miliona godina, ovaj rudnik u Americi proglasice za SINK HOLE... zar ne?

att00025.jpg

Ok,možda možeš da postaviš izvor za tu cifru.
Moj izvor je http://hr.wikipedia.org/wiki/Maje

Ako pročitaš prethodne postove videćeš da se pominje veza Maja koje su živele u Guatemali i rupe tamo.Inače ne vidim svrhu tvog pitanja kada si sama odgovorila.

Misliš da će potomci Maja iskopati? Ili su ih dobro sakrili pa ih zato nema?

To say that the Maya civilization disappeared is not only an inaccuracy, but a great disservice to more than 6 million Maya living today in Guatemala, Mexico and Belize.

http://www.criscenzo.com/jaguarsun/mayanow.html

There are an estimated 7 million Maya living in this area at the start of the 21st century

http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_peoples

The Maya today number about six million people, making them the largest single block of indigenous peoples north of Peru.

http://www.mc.maricopa.edu/dept/d10/asb/anthro2003/legacy/maya/mmc08eng.html

Mislim da se "frljas" brojkama :)

Ima teorija o nastanku a to sto ih ima "toliko" ne znaci da su istinite. "Argumentum ad populum"

Ako nasa civilizacija nestane sledece generacije, u buducnosti za recimo deset miliona godina, ovaj rudnik u Americi proglasice za SINK HOLE... zar ne?

att00025.jpg
Ja nemam problem sa time...nekoliko puta sam zastupao teoriju da su postojale civilizacije koje su bile mnogorazvijenije od ove nase, ali konkretno, sinkhole je prirodna pojava i nema veze sa Majama, Atlantidom i sl...
SVE rupe koje sam naveo, ISPITANE SU, i nita cudno nije nadjeno....

Nego...zasto je tako tesko prihvatiti cinjenicu da je tlo ispod na nestabilno, puno supljina i porozno?

Ja nemam problem sa time...nekoliko puta sam zastupao teoriju da su postojale civilizacije koje su bile mnogorazvijenije od ove nase, ali konkretno, sinkhole je prirodna pojava i nema veze sa Majama, Atlantidom i sl...
SVE rupe koje sam naveo, ISPITANE SU, i nita cudno nije nadjeno....

Nego...zasto je tako tesko prihvatiti cinjenicu da je tlo ispod na nestabilno, puno supljina i porozno?

A kako sa sigurnoscu mozemo znati sta je dole pronadjeno?

Back