Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Брате, ја сам на овом подфоруму већ годинама искључиво из разлога које тебе интересује!!!
Поставио сам једном такву сличну тему и није се нико јавио. Надам се да ћеш ти имати среће.
А наравно, и ја уз тебе ;-):)

Заједно смо јачи.
Иначе, ја од Добровољаца имам само шлем, који је можда и Стражин. Као на твојој слици. И једну потпоручничку еполету, санитет. И нешто мало папира. Све у свему, НИШТА.
Чуо сам да доста тога, пре свега металних ознака има у Словенији. Али то је далеко.
Имаш ли ти нешто занимљивије?
Поздрав

Заједно смо јачи.
Иначе, ја од Добровољаца имам само шлем, који је можда и Стражин. Као на твојој слици.
Та кацига на слици је мислим чешка лиценца чачак кациге (мени најмилија)
И једну потпоручничку еполету, санитет. И нешто мало папира. Све у свему, НИШТА. Чуо сам да доста тога, пре свега металних ознака има у Словенији. Али то је далеко. Имаш ли ти нешто занимљивије?
Поздрав
Ја сам се већ дуго само овако занимао, али од скора сам заинтересован за то све што тебе занима. Немам ни ја скоро ништа. Ја сам тако рећи тек нов у свему овоме и планирам се бавити мало озбиљније колекционарством из ове области: СДК, добровољци и сл. Сад је зима и период испитивања, а на пролеће и лето ћу покушати набавити нешто озбиљније што вреди. И ја сам у потрази за металним значкама, рецимо оних са војних блуза. Да има их у Словенији, наравно да их тамо има јер логично је ако си упознат са историјом и свим тим дешавањима при крају рата када се повлачило.
Ако хоћеш јави се на приватну поруку па можемо разменити имејл адресе. Свако добро и поздрав.
Чуо сам да доста тога, пре свега металних ознака има у Словенији
Имам брата у Словенији па ако чујеш за нешто неће бити надам се проблем да дођеш (дођемо) до тога.

Приметио сам да је тешко доћи до неког документа,фотографије,оружја и сличног,а мене веома занима све везано за четнике,па бих волео да се јави неко ко поседује нешто или зна где може да се нађе.

Испада да је лакше наћи предмете из римског доба,него из дешавања од пре само пола века.Јасно је да су комунисти оштро кажњавали све оне који су поседовали било шта везано за четнике,али сам мислио да се нешто ипак може наћи.У сваком случају,хвала на подршци!

Back