Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Verovatno imas Steyr Hahn, model 1911 tj. 1912 koji se pravio u kalibru 9x19 i 9x23, sto se tice cene to je vrlo diskutabilno, jer se krece od 50 do 1650 za jedan komad koji sam cuo da je prodat kod Novog Sada, a vrlo je bitno i na koju dozvolu ti je registrovan, da li kao trofejno ili na oruzni list, ako je ovo drugo tesko ces da ga prodas, to zavisi naravno od cene

Na njemu piše 1917 S pa sam mislio da je to godina proizvodnje, inače ima na par mesta neke brojeve koji su isti. Iznad obarača je utisnuto "W pa dvoglavi orao i N". Znam da nema šaržer i da koristi municiju "duga devetka". To je pištolj od mog pokojnog oca i ja sam pre desetak godina kad je bila legalizacija podneo zahtev za trofejno oružije ali su mi dali oružani list. Pokušavam da stavim njegove slike na forum ali nikako mi neuspeva. Hvala Ti na korisnim informacijama a ako je neko zainteresovan da vidi slike šaljem na e-mail jer preko foruma i pp neuspevam da prikačim slke.

Na njemu piše 1917 S pa sam mislio da je to godina proizvodnje, inače ima na par mesta neke brojeve koji su isti. Iznad obarača je utisnuto "W pa dvoglavi orao i N". Znam da nema šaržer i da koristi municiju "duga devetka". To je pištolj od mog pokojnog oca i ja sam pre desetak godina kad je bila legalizacija podneo zahtev za trofejno oružije ali su mi dali oružani list. Pokušavam da stavim njegove slike na forum ali nikako mi neuspeva. Hvala Ti na korisnim informacijama a ako je neko zainteresovan da vidi slike šaljem na e-mail jer preko foruma i pp neuspevam da prikačim slke.

ajde posalj imeni slike na filipnj@gmail.com pa ako hoces mogu i h staviti na forum da svi vide

Poslednja izmena:
O kakvom oruzju je rec vec je napisano. Da dodam da je za ono vreme kada je bio konstruisan i napravljen bio vrlo napredne konstrukcije. I dan danas mnogi konstruktori kopiraju taj rotacioni sistem bravljenja zatvaraca. O izradi da i ne govorim, vrhunska u stilu A-U monarhije. Kao sluzbeno oruzje ga je uveo i Cile i jos neke zemlje
I municija je bila vrlo jaka 9x23mm.
Na rimeraku koji ti imas, ako koristi municiju duga devetka je u vreme WW2 promenjena cev da moze da koristi tu vrstu municije.
Ta vrsta municije bila standardna u Nemackoj vojsci, a nemci su celi WW2 imali muke da nabave dovoljan broj pistolja da formaciski opreme sve jedinice, pa su koristili svaki pistolj koji su zaplenili, samo ako je koristio standardnu municiju, ili su mogli da ga relativno lako rekalibriraju.
Za tebe je otezavajuca okolnost sto je oruzje registrovano i dat ti oruzni list sto znaci da se tretira kao upotrebno oruzje.
Ti na njega placas porez koji nije mali, a i u slucaju da ga prodajes moras da trazis nekog ko ima nabavnu dozvolu za kupovinu upotrebnog oruzja. Raspitaj se kako stoji stvar da ga prodas nekom registrovanom kolekcionaru, da li i on za kupovinu takvog oruzja mora da trazi nabavnu dozvolu uz svu proceduru koja nije ni jednostavna ni jeftina, a i traje.
Da je registrovan kao trofejno oruzje, druga stvar, ali...

sad verovatno ljudi kazu:"Ajd' da sacekamo jos malo valjda ce ova budala da stavi jos nesto za 1900din.."
Kad stavis veliku cenu kazu vidi bezobrazne budale koliko ovo ceni, kad stavis malu cenu, kazu, hajde da sacekamo da ova budala ili snizi cenu ili doda jos nesto.
Ko bi svetu ugodio.
A cena je stvarno vise nego povoljna za ovaj lot. Neka pogledaju pojedinacno za koliko se prodaje bajonet, pa za loliko se prodaju fiseklije u ovakvom stanju, pa cuturica,... hebiga najbolje da nekom poklonis, onda bi valjda bio zadovoljan.

O kakvom oruzju je rec vec je napisano. Da dodam da je za ono vreme kada je bio konstruisan i napravljen bio vrlo napredne konstrukcije. I dan danas mnogi konstruktori kopiraju taj rotacioni sistem bravljenja zatvaraca. O izradi da i ne govorim, vrhunska u stilu A-U monarhije. Kao sluzbeno oruzje ga je uveo i Cile i jos neke zemlje
I municija je bila vrlo jaka 9x23mm.
Na rimeraku koji ti imas, ako koristi municiju duga devetka je u vreme WW2 promenjena cev da moze da koristi tu vrstu municije.
Ta vrsta municije bila standardna u Nemackoj vojsci, a nemci su celi WW2 imali muke da nabave dovoljan broj pistolja da formaciski opreme sve jedinice, pa su koristili svaki pistolj koji su zaplenili, samo ako je koristio standardnu municiju, ili su mogli da ga relativno lako rekalibriraju.
Za tebe je otezavajuca okolnost sto je oruzje registrovano i dat ti oruzni list sto znaci da se tretira kao upotrebno oruzje.
Ti na njega placas porez koji nije mali, a i u slucaju da ga prodajes moras da trazis nekog ko ima nabavnu dozvolu za kupovinu upotrebnog oruzja. Raspitaj se kako stoji stvar da ga prodas nekom registrovanom kolekcionaru, da li i on za kupovinu takvog oruzja mora da trazi nabavnu dozvolu uz svu proceduru koja nije ni jednostavna ni jeftina, a i traje.
Da je registrovan kao trofejno oruzje, druga stvar, ali...

mislim da mozes zbog starosti da podneses zahtev za prebacivanje na kolekcionarsko

Ako uspem da postavim sliku od moja dva, a inace su u fabrickom stanju, samo im drske nisu originalne, ali su ko zna koliko stare, potpuno ispravni, nazalost nemam ostatak od kundak/futrole i pribor
Cestitam, lepo ih je videti ovako u paru. U kom su kalibru?
Sto se kundak futrola tice tu je situacija malo teza. Dosta se retko nalaze u iole prihvatljivom stanju i kada se nadju su vrlo skupe.
Proguglaj, cini mi se da sam negde video da se rade replike kundak futrola. Ni one nisu jeftine, nisu ni originali iz onog vremena, ali kad nemas original stavis repliku pa trazis dalje mozda naleti i original.

Cestitam, lepo ih je videti ovako u paru. U kom su kalibru?
Sto se kundak futrola tice tu je situacija malo teza. Dosta se retko nalaze u iole prihvatljivom stanju i kada se nadju su vrlo skupe.
Proguglaj, cini mi se da sam negde video da se rade replike kundak futrola. Ni one nisu jeftine, nisu ni originali iz onog vremena, ali kad nemas original stavis repliku pa trazis dalje mozda naleti i original.

kod kettnera si imao replike c96 sa kundak-futrolom a inace po debljini cevi bi rekao 7,63

Kad stavis veliku cenu kazu vidi bezobrazne budale koliko ovo ceni, kad stavis malu cenu, kazu, hajde da sacekamo da ova budala ili snizi cenu ili doda jos nesto.
Ko bi svetu ugodio.
A cena je stvarno vise nego povoljna za ovaj lot. Neka pogledaju pojedinacno za koliko se prodaje bajonet, pa za loliko se prodaju fiseklije u ovakvom stanju, pa cuturica,... hebiga najbolje da nekom poklonis, onda bi valjda bio zadovoljan.
Jes' brale-slazem se..ne bih ni prodavao ali stize svabski lot pa se mora..

Da, oba su u kalibru 7,63 samo sto je cev verovatno od upotrebe i neciscenja nesto sira, a na tragu sam jednom originalnom kundaku a inace kopije imaju da se kupe za 80 eura sa kozom i priborom, ali ipak nisam hteo da kupim, u svojoj kolekciji imam dosta modela ali mi fali Colt 45 M1911 ili A1, ako neko ima na prodaju zainteresovan sam ali da bude u koltovoj proizvodnji a ne Remington Rand ili Ithaca, takvih sam nasao par komada ali interesuje me prvenstveno Hartford

Kao sto je navedeno, na prodaju srpski srednjevekovni mac, prepolovnjen, lako konjicki, ok ocuvan, pretpostavljam da je prelomljen u bici, nadjen u Grckoj sto navodi da je iz trupa despota Stefana Lazararevica, verovatno kada se vracao iz Angore. Naravno, to su pretpostavke.
U prilog stavljam tri slike, ponude na pp, samo 3 dana !

Prilozi

• DSCN3569.jpg
    DSCN3569.jpg
    31,9 KB · Pregleda: 49
  • DSCN3570.jpg
    DSCN3570.jpg
    35 KB · Pregleda: 35
  • DSCN3571.jpg
    DSCN3571.jpg
    40,3 KB · Pregleda: 30
Prebacivanje na trofejno oruzje zavisi od grada do grada i njihove uprave policije, u dosta gradova traze zalivanje cevi i onesposobljavanje oruzja, ali ako imas ostavinski postupak u kome ga nasledjujes od oca stvar je nesto laksa, inace i za jednu i za drugu dozvolu, tj. ako je registrovano kao trofejno ili na oruzni list pri prodaji kupac mora da vadi odobrenje za nabavku, i postupak je isti, samo je razlika posle u taksi umesto 3900 za oruzni list placa 520 dinara za potvrdu za trofejno oruzje i ne placa porez na njega posle toga, to znaci da osoba koja kupuje mora da zadovoljava uslove da moze da dobije dozvolu za nabavku, a kod nas kolekcionarska dozvola ne postoji, postoje samo kolecionari starog oruzja (oruzja koje se ne vodi u nasem sistemu ni kao trofejno ni kao oruzje) i koje vise nije u upotrebi, to moze skoro svako da bude i pri prijavi takvog oruzja u Sup-u placa pored prilozene dokumentacije o vrsti i modelu oruzja (kraci opis) sa fotografijom taksu od 200 dinara. Ako treba nekom neko sire objasnjenje o tim postupcima mogu da pomognem sa sirim odgovorima na tu temu

Prebacivanje na trofejno oruzje zavisi od grada do grada i njihove uprave policije, u dosta gradova traze zalivanje cevi i onesposobljavanje oruzja, ali ako imas ostavinski postupak u kome ga nasledjujes od oca stvar je nesto laksa, inace i za jednu i za drugu dozvolu, tj. ako je registrovano kao trofejno ili na oruzni list pri prodaji kupac mora da vadi odobrenje za nabavku, i postupak je isti, samo je razlika posle u taksi umesto 3900 za oruzni list placa 520 dinara za potvrdu za trofejno oruzje i ne placa porez na njega posle toga, to znaci da osoba koja kupuje mora da zadovoljava uslove da moze da dobije dozvolu za nabavku, a kod nas kolekcionarska dozvola ne postoji, postoje samo kolecionari starog oruzja (oruzja koje se ne vodi u nasem sistemu ni kao trofejno ni kao oruzje) i koje vise nije u upotrebi, to moze skoro svako da bude i pri prijavi takvog oruzja u Sup-u placa pored prilozene dokumentacije o vrsti i modelu oruzja (kraci opis) sa fotografijom taksu od 200 dinara. Ako treba nekom neko sire objasnjenje o tim postupcima mogu da pomognem sa sirim odgovorima na tu temu

kad znas tacan postupak objasni coveku to za kolekcionara lakse ce ga prodati nego ovako (ako misli da ga prodaje)

Kao sto sam rekao ne moze oruzje koje se vodi u evidenciji da se registruje kao staro oruzje
a za obe vrste i trofejno i na oruzni list treba dozvola za nabavku oruzja, koja kosta nesto preko 4000 dinara, a koju ne moze svako da dobije i potreban je polozen ispit za rukovanje pistoljem ili revolverom koji kosta oko 4000 dinara, jedina olaksavajuca okolnost okd trofejnog je da se ne placaa porez i daa pri kupovini posle dozvole za nabavku placa 520 zaa potvrdu umesto 4000 za oruzni list

Hvala svima koji su se angažovali oko ovog mog slucaja, sada mnogo više znam nego dosad. Moracu da pokušam u MUP-u N.Sad da prebacim taj pištolj na kolekcionarsku dozvolu (mada sumnjam) a ne bih volio da mi unište neki deo pištolja da bih dobio tu dozvolu. Što se tice prodaje ona i dalje važi a Filipu cu meilom poslati slike da ih stavi na forum.

Opet, ne mozes da prebaacis na kolekcionarsku dozvolu, jer ona u stvari i ne postoji, vec da ga preregistrujes na trofejno oruzje, ne znam da li ce ti traziti da ga onesposobis (u BG ne traze, cak ni ostavinsko resenje o nasledstvu), sto ako si ga nasledio i imas resenje ne bi trebao da bude problem, a verovatno mozes i bez njega, raspitaj se u Upravnim poslovima u tvom Sup-u, a sto se tice prodaje ne znam koliko mislis da mozes da uzmes za njega, kada ljudi cuju koliko to vredi obicno odustanu od prodaje, i da je bolje da ostave svom potomstvu, jer uglavnom misle da ce time resiti svoju finansijsku situaciju, trenutno znam za dva koji se prodaju i to vec dugo, cena za jedan je 150 eura, a za drugi vlasnik trazi 19000 dinara, i nisu registrovani, sto znatno olaksava prodaju, ali to traje vec mesecima i nista .........

Hvala svima koji su se angažovali oko ovog mog slucaja, sada mnogo više znam nego dosad. Moracu da pokušam u MUP-u N.Sad da prebacim taj pištolj na kolekcionarsku dozvolu (mada sumnjam) a ne bih volio da mi unište neki deo pištolja da bih dobio tu dozvolu. Što se tice prodaje ona i dalje važi a Filipu cu meilom poslati slike da ih stavi na forum.

e mej je stigao kad stiignem u toku dana stavim slike pozzz

Hvala svima na angažovanju i savetima a posebno "filip nj" koji mi je postavio slike na forum. Pokušacu da preregristrujem u Sup-u pištolj i obavesticu forumaše kako sam prošao. Bolje bi bilo da ga nisam prijavio, lakše bi ga prodao. Mislio sam da mogu dobiti 300-400e za njega i još se osloboditi poreza. Dosad sam više platio poreza za njega nego što mu je sad cena na tržištu od oko 150e. Jedan od paradoksa ove države koja politikom poreza porucujje gradjanima "ništa ne prijavljujte-sve radite na crno", no to je vec druga tema za forum. Podrav svima.

Back