Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prijatelji,
Sinoć sam po mraku i kiši načinio nekoliko (loših) fotki bajoneta za koji smatram da je tzv, vensenski 1856, belgijski, koji je bio u upotrebi i kod nas u poslednjem kvartalu XIX-og veka. Sečivo je dužine 572mm, a potpuno je čisto, bez prethodnih intervencija, osim pri krsniku gde se i uočava žig JG, veličine ~ par mm[SUP]2[Bravica na rukohvatu radi ali je opruga malo popustila ili je neko silom odvojio od njenog ležišta. Kanija je nečišćena. Pozdrav!

ATTACH=CONFIG]154722[/ATTACH]
rukohvat + krsnik, sleva  sl.4.jpg
bajonet u kaniji sl.5a.jpg
rukohvat + krsnik sl.3a.jpg
bajonet VENSEN 1856, s desna  sl.1b.jpg
SUP].

Prilozi

• bajonet VENSEN 1856, s leva sl.1a.jpg
    bajonet VENSEN 1856, s leva sl.1a.jpg
    8,9 KB · Pregleda: 15
Evo nove stare pafte iz 1879. god. Od srebrnog lima, težine ~ 460 g. Izrađena je u Pirotu a šara je malo atipična, mada su elementi floralni.
Pozdrav!

Prilozi

• sl.3 detalj sa godinom izrade.jpg
    sl.3 detalj sa godinom izrade.jpg
    32,7 KB · Pregleda: 11
  • sl.4  Detalj šare I.jpg
    sl.4 Detalj šare I.jpg
    41,8 KB · Pregleda: 11
  • Sl.1 Pirotska pafta, srebrni lim, istiskivanje sa urezivanjem, 1879. god..jpg
    Sl.1 Pirotska pafta, srebrni lim, istiskivanje sa urezivanjem, 1879. god..jpg
    38,5 KB · Pregleda: 14
  • sl.2a  Kraći deo pafte, pre čišćenja.jpg
    sl.2a Kraći deo pafte, pre čišćenja.jpg
    45,2 KB · Pregleda: 13
  • sl.2 Izled pafte sa zadnje strane.jpg
    sl.2 Izled pafte sa zadnje strane.jpg
    40,7 KB · Pregleda: 16
Znam da je Fromer model Stop, kal 7,65 sve piše na njemu, nego koja mu je bila funkcija. Moguće za pucanje iz aviona? Na izvlakaču sa lijeve strane ima otvor a iznutra je šestougaoni ( staje matica u njega). Ako se povuče unazad onda je spreman za pucanje. Opaljenje se vrši pritiskom na polugu (voidi se na slici 3.). Ne mogu da nađem e-mail adresu fabrike FEG u Budimpešti da i njih pitam.

Znam da je Fromer model Stop, kal 7,65 sve piše na njemu, nego koja mu je bila funkcija. Moguće za pucanje iz aviona? Na izvlakaču sa lijeve strane ima otvor a iznutra je šestougaoni ( staje matica u njega). Ako se povuče unazad onda je spreman za pucanje. Opaljenje se vrši pritiskom na polugu (voidi se na slici 3.). Ne mogu da nađem e-mail adresu fabrike FEG u Budimpešti da i njih pitam.

u dno ove stranice imas kontakt e-mail pa vidi sa njima da ti daju informaciju za ovaj model
http://world.guns.ru/handguns/hg237-e.htm

Oglas je jos uvek aktuelan :)
Korisnicko ime bulma2005 je promenjeno u BulmaSoft. Ovo je uradjeno zbog pojednostavljivanja nekih stvari, kao i zbog izjednacavanja nicka na ostalim forumima na Internetu. Sve najbolje i hvala za dosadasnje pokazano interesovanje. Broj telefona naravno ostaje isti :) Pozdrav.

Ako si iz beograda ili dolazis u bg mogao bih ti pokazati vise predmeta ravnogorskog pokreta,a imam i par kama za prodaju,sto mi je visak.pozdrav

Zdravo Cheda,
ja sam naso ovaj forum I registrovao se Danas pa sam cito da imas par Kama pa bi teo da te pitam oko bi teo da ji prodas zato ja imam privatnu koleksiju u australiji a falimi neke stvari kao Kama. Ja drzim eksebicije za nasu odmladinu u Australiju da nasa deca i Australci uce nasu istoriju. molimte javi mi ako jos imas Kame ili ista drugo.
Pozdrav Iz Australije
Zoran Curcic

Back