odakle ste vi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je prvi primerak u tvojoj kolekciji na slici koju si prilacio?Pre oko godinu dana, na obali Velike Morave, nasao sam stari od korozije unisten pistolj, meni tada nepoznatog porekla... raspitujuci se kako da legalno zadrzim nadjeni komad, dosao sam do porazavajucih informacija ... Postoji li jedan jasno definisan stav ili je sve prepusteno proizvoljnim tumacenjima zakona od stanice do stanice milicije?
http://img695.imageshack.us/i/01102008047.jpg/
Da ne bude zabune, komad sam uspeo uredno da registrujem i bio je prvi u mojoj zbirci oruzja.
Zna li neko kako je moguce legalizovati "mp38 ili mp40"?
Zakon kaze "automatsko ne moze biti kolekcionarsko"
Nad nama koji to volimo i sakupljamo je brdo problema... Nekako dodjemo do glasine da u "tom i tom" selu "taj i taj" poseduje komad (oruzja) koji njegov deda krije jos od 41-45, dovijamo se na sve moguce i nemoguce nacine da nagovorimo "tog i tog" da nam komad pokaze, pa onda dane utrosimo (zivce ne pominjem) da ga nagovorimo da se tog komada odrekne, placamo lepe sume i onda kada je komad u nasim rukama (ako Bog da da bude), zakon nam ne dozvoljava da od nelegalne, napravimo legalnu cev... U mom okruzenju je primer da je legalno registrovani, vrlo redak komad (mp41) oduzet i pretopljen.
Da li je zaista to tako?
Ima li resenja?
Ako je ta m 98 jos na prodaju javi se ...imam nemacku pusku m-98 7,9 mm sa originalnim znakom nemacke armije iz drugok svetskog rata sa dozvolom za posedovanja oruzja
Dobronameran savet, nemoj me pogresno shvatiti.Zato sto nisam zeleo da moj post lici na "kraci roman" nisam napisao nesto vise o kolekciji koju posedujem ( imam par desetina komada kratkog, dugog vatrenog, hladnog ... ) ... Neki kazu "internet je cudo" pa sam tako relativno lako dosao do podataka o kom i kakvom se pistolju radi. Misljenja sam da na ovim prostorima ne postoji adekvatno mesto na kome se raspravlja o kolekcionarskom oruzju, vojnoj opremi u kolekcijama , restauracijama, razmenjivanju iskustava i sl. Sto se tice NAOS a ideja mi se vrlo svidja i napravio sam vec neke korake u tom smeru... Bilo bi fino da postoji mesto gde mozemo pokazati slike svojih komada ili kolekcija ... moja "pasija" su karabini... odusevljava me model 1924 u svim mogucim varijantama ( model 1924 Herstal Belgijski..., model 1924 A,... model 1924 b,... model 1924 ATZ,... model 1924 VTZ...)
http://img81.imageshack.us/i/m24ceska.jpg/
p.s. Na slici je model 1924 A (iz moje kolekcije) inace proizveden u Ceskoj kao experimentalni model, kupljen za potrebe vojske Kraljevine Jugoslavije
A da... Naravno da sam i ja "morao" da se "povezem" sa izvesnim ljudima iz policije... i meni su "ovlascenja" daleko iznad prosecnog gradjanina, naravno da je u takvim slucajevima toleracija vrlo velika i rastegljiva ...