Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 33.990
Pohvaljujem post.Platine, kakve ima veze da li se Mrkalj testirao ili nije?
Uz sve dužno poštovanje, to mi zvuči kao ono kad se razne Crnogorčine jave na forum, kako su ono ovde svojevremeno pisali, da neko ko ne piše iz Crne Gore nema šta da piše o Crnogorcima.
Može osoba biti testirana i dobije E-V13, pa da tvrdi da je to dokaz da su to neki Bantu crnci njemu dali. A može osoba i maksimalno vladati materijom, a da to nije učinila. Na kraju krajeva, sve to košta i to prilično dosta novca, a posebno ova druga ispitivanja (mitohondrijsko, autosomalno) a nema svako te mogućnosti. A zadnji put kada sam proverio, sve te agencije uopšte ni ne nude autosomalno nekome iz Srbije (neki zaostaci još sankcija 1990-ih, na raznim adresama falila je tada Srbija) tako da tako nešto nije uopšte ni lako učiniti (možda je danas drugačije, ne znam).
Nevezano za Platina koji je "uradio sve što je moglo da se uradi", nikad mi nije bilo jasno kako se to ljudi psihički vezuju uz tu haplogrupu koja ima jako mali udeo u njihovim ukupnim genima.
Poklanjam im ovu sliku koja će im (možda) pomoći da shvate da ne smeju da se identifikuju sa haplogrupom, što znam da čine, jer, npr. u petoj generaciji ima 32 pretka čije gene (potencijalno podjednako) nosimo, a to znači da treba da otkriju po sve 32 linije svoje geneaološke haplogrupe (dakle, ne samo onu koja je na njihovom Y hromosomu već):
- 32 haplogrupe koje su nosili njihovi preci do pete generacije (rezultat udela raznih haplogrupa će najčešće procentualno biti sličan narodu kojem pripadaju, ali ne mora da znači); naravno geneaološku haplogrupu ženskog pretka određuju po muškim linijama njenog oca.
- da otkriju 32 porodice sa kojima su u srodstvu
- da otkriju 32 prapopulacije iz kojih vuku poreklo
kako bi shvatili da nema previše smisla u poznavanju samo jedne haplogrupske genealoške linije, a posebno je idiotski da budu ponosni na tu jednu haplogrupu jer ono jedino pto im je realno mogla podariti, a da su u stanju da primete su - dlake umesto dlačica u ušima.
Zato sam im i rekao da su kao sekta - nalaze smisao u pogrešnoj stvari:
Vi na Poreklu ste tamo jedna sekta koji ste svi poznati gazdi imenom i prezimenom i uzeli su vam krv i gene i zato ne smete da zucnete - kad veliki guru Ragnar Krtinić nešto naredi , a vi skokom, brže bolje. Sve vas je isprogramirao i navukao na rasizam.
Manite se tamne strane, mislite slobodno!
Poslednja izmena: