veliki krang
Legenda
- Poruka
- 71.060
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Glavni igrači u regionu su oni koji imaju najveće more, najviše novca i najače saveznike a to su Hrvati i Hrvatska. Itekako mi imamo uticaja zato je visoki predstavnik Šmit i promijenio izborni zakon u Bosni i Hercegovini u korist Hrvata pa ga sada Bošnjaci napadaju. Vaš uticaj u Crnoj Gori je toliko "jak" da je parlament Crne Gore usvojio rezoluciju u kojoj piše da su Srbi počinili genocid u Srebrenici.Hrvata nema nigde van Kifle vise, nestali iz Crne Gore, nestali iz Republike Srpske, nestali iz Vojvodine, a skoro pa nestali iz BiH. Nacija bez ikakvog uticaja.
Hrvatska je negde predzadnja rupa na EU sviralu, dok je Srbija glavni igrac u regionu zbog svog uticaja na RS, CG, najbolji prijatelj Kine u celoj Evropi, it d.
Glavni igrači u regionu su oni koji imaju najveće more, najviše novca i najače saveznike a to su Hrvati i Hrvatska. Itekako mi imamo uticaja zato je visoki predstavnik Šmit i promijenio izborni zakon u Bosni i Hercegovini u korist Hrvata pa ga sada Bošnjaci napadaju. Vaš uticaj u Crnoj Gori je toliko "jak" da je parlament Crne Gore usvojio rezoluciju u kojoj piše da su Srbi počinili genocid u Srebrenici.
Uzgred, odlično branio Kobel za Švajcarsku danas

Hrvata u regionu ima 4 milijuna. Srba u regionu ima 7 milijuna. Ako je tebi to 5 puta više onda ti ne znaš osnove matematike. Ušli ste u Otvoreni Balkan sa par vrlo "razvijenih" država poput Makedonije i Albanije stvarno "ogroman uspjeh" hahahahahahahaSrba ima 5 puta vise u regionu nego Hrvata, a u Srbiji je skoro 1 prema 1.65 razlika u odnosu na Kiflu po stanovnicima.
I onda kad vam se kaze da ste mikro-nacija vi se ljutite. EU nebitna konjusarija a mi lider regiona kroz Otvoreni Balkan.
Ti čak precjenjuješ njihovu brojnost. 6 ipo milijuna stanovnika ima čitava Srbija. Od toga su 5 ipo milijuna Srbi a 1 milijun Mađari, Bošnjaci, Romi, Slovaci, Hrvati itd.Srba je u Srbiji manje od 6,5 milijuna, u BiH je jedva 900.000 Srba, a u Crnoj Gori ne više od 250.000. Neš ti brojke. Sve to može stat u malo veće kinesko selo.Vi ste mikro nacija, sasvim nebitna i još ste izvan svih političkih tokova, sami i izolirani, dok smo mi članica EU-a i NATO-a. Ne se ljutit, komšija.
![]()
Sa onim ruksim MiGovima starim 40 godina koje imate teško da ste najjača vojska u regionu. Francuski Rafali koje smo mi kupili su daleko noviji, moderniji i u svakom smislu bolji borbeni avioni. To priznaju čak i srpski vojni analitičari.Mi kolko god da smo nebitni, vi ste jos DUPLO nebitniji od nas. Znaci ako smo nebitni, vi ste onda duplo nebitni.
VI nemate nikakvog uticaja nigde, predzadnja rupa na svirali u EU i NATO, ne vidite se, dok smo mi regionalni lideri,
Kroz Otvoreni Balkan i najbolji prijatelj buducem gospodaru sveta, Kini, u celoj Evropi, najjaca vojska u regionu, i td.
Vi ste još više fafali Hrvatu Josipu Brozu Titu. Više ste se njemu klanjali nego bilo kojem srpskom vladaru.Ne, već radije nećemo biti kao vi, koji ste fafali srpskom kralju kojeg mrzite samo radi golog opstanka![]()
Ja ću večeras navijati za Brazil kao i 99% Hrvata.Iskoristio bih kratko svoju temu da zaželim reprezentaciji Srbije sve najbolje u susretu protiv Brazila!
On topic
Austrija je povukla svoj prigovor protiv ulaska Hrvatske u Schengen.
Glavni igrači u regionu su oni koji imaju najveće more
najviše novca
najače saveznike
Vaš uticaj u Crnoj Gori je toliko "jak" da je parlament Crne Gore usvojio rezoluciju u kojoj piše da su Srbi počinili genocid u Srebrenici.
Srba u regionu ima 7 milijuna.
Francuski Rafali
Zašo onda muslimani napadaju Šmita i kažu da on radi u korist Hrvata?Zapravo ne, jer vas niko ne **** dva posto. Muslimani su vam opet izabrali predstavnika, ni tu se ne pitate ništa pa ste se okrenuli Srbima za pomoćUzgred, odlično branio Kobel za Švajcarsku danas
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nisam ništa izmislio. To su vrlo lako provjerljivi podaci. Usporedi kolike su u Hrvatskoj i Srbiji plaće ili plate, BDP po stanovniku, državni budžeti, budžeti gradova, pa ćeš vidjeti da imamo barem duplo više novca nego vi. Kina u skoro ničemu nije prestigla zapad niti će ikad prestići. Rafali nam stižu uskoro, sve je već dogovoreno i potpisano.Ko to kaze, u kojoj to knjizi pise, ili si mozda sam izmislio ovaj podatak?
Ko kaze da imate najvise novca? Imate minimalno veci ukupni nominalni BDP, dok mi imamo veci BDP (PPP), a sa RS veci i nominalni.
To nije istina. Srbija je najveci i celicni prijatelj Kine u Evropi, a Kina je buduci gospodar sveta i prestigla je Zapad u svim mogucim parametrima.
Ne pise to. I ovaj podatak si izmislio. Pise samo da se u Srebrenici dogodio genocid, a takvu rezoluciju ima i Srbija, usvojeno u parlamentu jos za vreme zutih. I u toj rezoluciji se cak i specificno ponavlja da ni jedan narod ne moze biti genocidan, pa tako ni Srbi. Procitaj tu rezoluciju u CG.
To nije istina. Ima nas minimalno 7.5m.
Pa gde su vam ti Rafali? VI za sada imate stamo ruske kante, ali jos starije od naseg Miga 29, vi imate praistorijskog ruskog Miga 21.
A što tebe baniraju?Ne znači to da ćete vi Šešeljevci moći umarširati
Sad možete putovati bez paraOdoše Hrvati u Šengen
Evropski parlament je izglasao pozitivno mišljenje.
IZVOR: AVAZ.BA ČETVRTAK, 10.11.2022. | 09:15 -> 11:43
![]()
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
EP je posle sinoćne rasprave danas na plenarnoj sednici u Briselu izglasao pozitivno mišljenje o ulasku Hrvatske u zonu bez granica Šengena 1. januara 2023. godine: 534 poslanika glasalo je za, 53 protiv, a 25 uzdržano.
To još nije konačna odluka. Nju donosi Savet Europske unije, odnosno države članice koje odlučuju jednoglasno, a rasprava o donošenju finalne odluke sada počinje u Savetu, na sastancima iza zatvorenih vrata. Očekuje se da će ta odluka biti pripremljena za sastanak Veća ministara unutrašnjih poslova, koji se održava 9. decembra.
"Hrvatsku je čekao Šengen. Hrvatski narod je čekao i sada je došao taj trenutak", rekao je izvestilac za ulazak Hrvatske u šengenski prostor Paulo Rangel na raspravi Evropskog parlamenta o tom pitanju.
Hrvatska je ispunila 281 preporuku u osam oblasti za ulazak u šengenski prostor, a Rangel, portugalski predstavnik iz kluba Evropske narodne partije, podsetio je da je Hrvatska prošla "najsveobuhvatniju i najdetaljniju evaluaciju".
Rangel je naglasio da je Hrvatska jedina članica EU koja je uspostavila nezavisan mehanizam za praćenje policijskog delovanja, a hrvatski evroposlanici su uvereni da će i druge zemlje slediti primer Hrvatske.
Hrvatska zaslužuje da uđe
Slovenački europarlamentarac Matjaž Nemec je, govoreći ispred Kluba socijaldemokrata (S&D), rekao da Hrvatska "zaslužuje" ulazak u Šengen i pozvao Vijeće za pravosuđe i unutrašnje poslove da jasno podrži ulazak Hrvatske, ali je naglasio da su postupci hrvatskih vlasti na granici će se i dalje pratiti .
Očekuje se da će predstavnici sutra velikom većinom glasova potvrditi da Hrvatska ispunjava sve potrebne uslove za ulazak u Šengen, a potom je na potezu Savet za pravosuđe i unutrašnje poslove 9. decembra.
Uloga Evropskog parlamenta u procesu pristupanja Šengenu je samo savetodavna, ali prema pravilima procedure Savet, odnosno države članice, moraju da traže mišljenje od parlamenta. Konačnu odluku doneće 22 zemlje članice EU, koje su i članice šengenskog prostora.
Potpredsednik Evropske komisije Margaritis Šinas naglasio je da je EK još 2019. dala zeleno svetlo i da je Hrvatska "učinila sve što je potrebno" i poželeo dobrodošlicu Hrvatskoj u šengenski prostor.
Dodatna sigurnost
Karlo Resler (EPP/HDZ), govoreći u ime kluba naroda, istakao je da je ulazak Hrvatske u šengenski prostor „u vreme rata na evropskom kontinentu, uz ravnopravnost, slobodu kretanja i veliku razvojnu šansu , takođe donosi dodatnu sigurnost“.
Europarlamentarac Tomislav Sokol (EPP/HDZ) rekao je da je "potvrđeno da Hrvatska najdužu spoljnju granicu Unije štiti od ilegalnih migracija na najbolji mogući način u skladu s evropskim i međunarodnim pravom“, te da oni koji tvrde suprotno "samo obmanjuju javnosti za svoje sitne političke interese“.
"400 miliona ljudi i jedna granica i mi ćemo biti deo toga (...) Hrvatska se time integriše u istorijski, civilizacijski i kulturni prostor EU", rekla je evroposlanica Sunčana Glavak (EPP/HDZ).
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=11&dd=10&nav_category=167&nav_id=2240552
Koliko god mi se premijer Plenković i HDZ gade, ipak odrađuju barem dio obećanja. Europski parlament je velikom većinom glasova podržao ulazak Hrvatske u Schengen. Slovenija je među prvima čestitala Hrvatskoj skorašnji ulazak u Schengen, što znači da nerješavanje problema Piranskog zaljeva nije prepreka dobrim odnosima između dvije zemlje.
Ukratko, Hrvatska ne gubi vrijeme i čini ono što može da uhvati priključak sa zemljama zapadne Europe. Nadam se i da će se građani Srbije osvjestiti i izbrati put razvoja i napretka i prestati boriti se s vjetrenjačama.
Usporedi kolike su u Hrvatskoj i Srbiji plaće, BDP po stanovniku, državni budžeti, budžeti gradova, pa ćeš vidjeti da imamo barem duplo više novca nego vi.
Kina u skoro ničemu nije prestigla zapad niti će ikad prestići.
Rafali nam stižu uskoro, sve je već dogovoreno i potpisano.
Zašo onda muslimani napadaju Šmita i kažu da on radi u korist Hrvata?

Vi ste još više fafali Hrvatu Josipu Brozu Titu. Više ste se njemu klanjali nego bilo kojem srpskom vladaru.

BDP po stanovniku u Hrvatskoj je 20 000 eura a u Srbiji 10 000 eura. Prosječna plaća (plata) u Hrvatskoj je preko 1000 eura a u Srbiji 600 eura. Državni budžet Hrvatske je preko 20 milijardi eura a Srbije 10 milijardi eura. Budžet grada Zagreba je 2 milijarde eura a Beograda 1 milijardu eura. Dakle po svim parametrima smo duplo bogatiji od vas. Kakve veze ima Republika Srpska? To je samo entitet u sastavu druge države BiH. Tako onda mogu i ja dodati Hrvate iz Federacije BiH plus Hrvate iz čitavog svita. Ovo što si napisao za Kinu i zapad su laži i gluposti, sve to što si nabrojao nauka, edukacija, tehnologija, uticaj na ostatak sveta, infrastruktura, ekonomija je na mnogo većem nivou na zapadu nego u Kini, uostalom zato Srbi kao i svi ostali narodi iz siromašnijih država idu raditi na zapad odnosno u Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Australiju, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku, Italiju, Austriju, Švicarsku, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku, a nitko u Kinu.Imate minimalno veci ukupni nominalni BDP od Srbije, razlike su minimalne. Dok Srbija ima veci realno BDP (PPP), a sa RS i nominalni.
Jeste u nauci, edukaciji, tehnologiji, uticaju na ostatak sveta, infrastrukturi, ekonomiji, ostalo je samo jos i u vojnoj moci da prestigne sto oce uskoro.
Pa dok ne stigne nista se ne racuna, mogu tako i ja da kazem da nama stize Space Shuttle, pa se to ne racuna dok ne stignu. Za sada ste na raspalom Mig 21.
Ma kakvi na silu. Pogledaj na YouTube videosnimke kako su Srbi 1945. godine sa oduševljenjem dočekali Tita u Beogradu a 1980. godine plakali kad je umro. Uostalom dan danas Titov grob stoji u Beogradu. A mi smo vašeg kralj ubili 1934. godine u Marseju. Toliko o fafanju.Zapravo ne, jer to je sve bilo na silu. Za razliku od Hrvata koji su dobrovoljno pofafali srpskom kralju u zamenu za goli opstanak![]()
Ma kakvi na silu. Pogledaj na YouTube videosnimke kako su Srbi 1945. godine sa oduševljenjem dočekali Tita u Beogradu a 1980. godine plakali kad je umro. Uostalom dan danas Titov grob stoji u Beogradu. A mi smo vašeg kralj ubili 1934. godine u Marseju. Toliko o fafanju.

BDP po stanovniku u Hrvatskoj je 20 000 eura a u Srbiji 10 000 eura.
Prosječna plaća (plata) u Hrvatskoj je preko 1000 eura a u Srbiji 600 eura.
ržavni budžet Hrvatske je preko 20 milijardi eura a Srbije 10 milijardi eura.
Budžet grada Zagreba je 2 milijarde eura a Beograda 1 milijardu eura.
Kakve veze ima Republika Srpska? To je samo entitet u sastavu druge države BiH. Tako onda mogu i ja dodati Hrvate iz Federacije BiH plus Hrvate iz čitavog svita.
Ovo što si napisao za Kinu i zapad su laži i gluposti,
uostalom zato Srbi kao i svi ostali narodi iz siromašnijih država idu raditi na zapad odnosno u Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Australiju, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku, Italiju, Austriju, Švicarsku, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku, a nitko u Kinu.
Kakve veze ima broj stanovnika? Makedonija ima duplo manje stanovnika od Hrvatske. Po toj logici Makedonci bi tribali biti individualno bogatiji od Hrvata pa ipak nisu. Švicarska ima više stanovnika od Hrvatske pa su ipak Švicarci individualno bogatiji od Hrvatske. Dakle opet lupetaš gluposti. Nikad se neće ujediniti Srbija i Republika Srpska zato jer vam zapad to neće dozvoliti i zato jer ste okruženi NATO državama, ako bi vi to pokušali to bi značio novi rat i tada bi ste dobili po sebi nove bombe, sankcije, bežanije, kolone izbjeglica itd.Ali kada to korigujes sa cenama, BDP Srbije je 18.200, Hrvatsk 26.500. I jos Hrvatska ima skoro duplo manje stanovnika, pa je normalno da su individualno bogatiji.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
Opet pogresni podaci, prosecna plata u Srbiji je 700 evra.
https://www.politika.rs/scc/clanak/522288/Prosecna-neto-plata-u-avgustu-u-Srbiji-75-282-dinara
Mrzi me da trazim sad o ovome, ali ako je istina, to je zato sto budzet Hrvatske pune uglavnom turiste, a ne zato sto ste ne znam kako pametniji.
Budzet u Beogradu je 1.3 milijarde evra.
https://www.danas.rs/vesti/beograd/budzet-grada-beograda-za-2022-godinu-1603-milijarde-dinara/
Ima, Republika Srbija je Zapadna Srbija i druga srpska zemlja na Balkanu, samo je pitanje kad cemo se i formalno ujediniti a zajedno imamo veci i nominalni BDP od Hrvatske. Srbi 95% u RS, to je sve nase. Dodajte vi vase kantone iz FBiH ali opet necete imati dovljno. Nisam spomijnao Srbe iz celog sveta.
Nije, proveri to malo bolje i obrazuj se.
Ne znam, mozda zato sto smo geografski u Evropi? Ili zato sto bi u Kini pre dobio na lotou nego imigrirao tamo jer oni ne vole imigraciju? Uostalom, i sa tim svim otezanim uslovima, u poslednje vreme sve vise Srba stvarno ide raditi u Kinu, to sam primetio.
Dakle opet lupetaš gluposti. Nikad se neće ujediniti Srbija i Republika Srpska zato jer vam zapad to neće dozvoliti i zato jer ste okruženi NATO državama, ako bi vi to pokušali to bi značio novi rat i tada bi ste dobili po sebi nove bombe, sankcije, bežanije, kolone izbjeglica itd.
Činjenica je da su neki Srbi (četnici) bili protiv Tita. Isto tako je činjenica da su mnogi Srbi se klanjali Titu i smatrali ga bukvalno Bogom.Naravno na silu, mi smo ovde imali građanski rat, i pre nego što su komunisti uspostavili potpunu kontrolu, pobili su, proterali ili osudili celokupnu opoziciju. A nakon 45 godina apsolutne kontrole, od njih nije ostalo dovoljno ni da napune kombi, dok je cela Srbija opredeljena protiv njih. To bi trebalo nešto da ti govori, to jest da nisi zatucani Hrvat. I tog kralja kojeg ste ubili, prethodno ste mu pofafali bojeći se da ne nestanete sa mape, jer ste toliko ljigavi i pokvareni da ne postoji narod niti pokušaj naroda koji može da se meri sa vama na ovoj planeti u tom segmentu![]()
To vi pričate za njih već 50 godina pa nikako da se raspadnu. Samo se ti tješi i viruj u bajke.SAD, EU, NATO se raspadaju za maksimalno 5 godina usled pucanja balona stampanja valute iz vazduha i etnickih, religijskih, rasnih, politickim, ideoloskih, drustvenih sukoba.