Odnosi sa bližom i daljom rodbinom...

brinem o svojo sestri i jako smo bliske, mama je pokojna, otac nam nikad ai nije bio previse blizak pa nije ni sada.....sa ostalom rodbinom sam slabo u kontaktu, vecina ih je daleko ali da smo blize vidjali bi se povremeno, ok su ljudi...sada poksavam da obnovim druzenje sa bratom od ujaka, odrasli smo zajedno i u mladosti izlazili ali ce to ici tesko, on sada ima bebu i trogodisnje dete, nema kada da dise a kamoli da se druzi....

Iskreno pocinjem da razmisljama da sam neki ozbiljan izrod ili sam samo na pogresnom mjestu....:D

Moja kuca je kao autobuska stanica, uvjek neko dolazi odlazi, mi negdje idemo, j*bes kucu u koju niko ne dolazi.... ja obozavam tu guzvu.... ako niko ne dolazi ja vec razmisljam gdje da idemo :D obavezno smo za vikend ili kod mojih ili kod svekrve, (moji zive blize pa i radnim danima trknem da popijem kafu sa mamom i sestrama, obidjem rodice....)

Imam moju primarnu porodicu ali se nisam odrekla ni mojih roditelja, sestara i brata.

Ne mogu da shvatim da te neko blizak koga znas godinama prevari (imamo i mi prevarante u porodici nismo izuzetci ali nece taj prevarant i lopov da ukrade od roda nego od nekog bezveze ko mu nije nista)

Mi smo pre neki dan kupili novi auto imali smo oko 50% cjene, ostalo nam je pozajmila rodbina... bezkamatni kredit :)

Ponekad se pitam kako izgleda dan osobe koja ni sa kim nije u kontaktu, u cemu ili kome je problem ako mozes da funkcionises samo sa 2-3 osobe.

Iskreno pocinjem da razmisljama da sam neki ozbiljan izrod ili sam samo na pogresnom mjestu....:D

Moja kuca je kao autobuska stanica, uvjek neko dolazi odlazi, mi negdje idemo, j*bes kucu u koju niko ne dolazi.... ja obozavam tu guzvu.... ako niko ne dolazi ja vec razmisljam gdje da idemo :D obavezno smo za vikend ili kod mojih ili kod svekrve, (moji zive blize pa i radnim danima trknem da popijem kafu sa mamom i sestrama, obidjem rodice....)

Imam moju primarnu porodicu ali se nisam odrekla ni mojih roditelja, sestara i brata.

Ne mogu da shvatim da te neko blizak koga znas godinama prevari (imamo i mi prevarante u porodici nismo izuzetci ali nece taj prevarant i lopov da ukrade od roda nego od nekog bezveze ko mu nije nista)

Mi smo pre neki dan kupili novi auto imali smo oko 50% cjene, ostalo nam je pozajmila rodbina... bezkamatni kredit :)

Ponekad se pitam kako izgleda dan osobe koja ni sa kim nije u kontaktu, u cemu ili kome je problem ako mozes da funkcionises samo sa 2-3 osobe.

to je super ali u isto vreme to moze neko ko voli guzvu i kome ne smeta stalno prisustvo u kuci....ja nisam ljubitelj, volims ovj mir i neki svoj ritam te ta opcija otpada...pomoci cu kome mogu, odmoci necu ali ne velim cesto da se vidjam sa nikim, i sa sestrom se vidim jednom nedeljno, cujem skoro svaki dan i to nam je dovoljno...obe smo samotnjaci i individualci.....

Благо теби што си рашчистила те односе у себи.

a zasto ti imas problem da rascistis te odnose?
rodbinu ne biramo kao prijetelje vec su nam oni 'podareni', a sto se mene tice postovanje, ljubav, prijateljstvo i ostalo se ne sticu krvnom vezom vec gradjem odnosa izmedju ljudi i apsolutno ne osecam potrebu da postujem nekoga samo zato sto mi je taj neko brat od ujaka ili sta vec.

a zasto ti imas problem da rascistis te odnose?
rodbinu ne biramo kao prijetelje vec su nam oni 'podareni', a sto se mene tice postovanje, ljubav, prijateljstvo i ostalo se ne sticu krvnom vezom vec gradjem odnosa izmedju ljudi i apsolutno ne osecam potrebu da postujem nekoga samo zato sto mi je taj neko brat od ujaka ili sta vec.

Više se ne sputavam da raščistim...
Blokiralo me poštovanje, ista krv, vaspitanje, nada da je to prolazno, sramota od sveta,...glupi razlozi i loši izgovori!

Ali u pravu si, svi odnosi treba da se grade i apsolutno niko (ko to ne zaslužuje) ne treba da se trpi!

Mi imamo slabe i skoro nikakve odnose sa bližom i daljom rodbinom.
Ranije smo živeli daleko pa nismo ni bili u prilici da se družimo. Kada smo se vratili u Srbiju nismo se uklopili ni sa kim posebno, jednostavno smo živeli svoje živote i ako smo mogli da pomognemo nečim pomagali smo.
Sada kao odrasla osoba, posle mnogo ružnih situacija i teških reči od strane nekih od njih, shvatam da nemam nikog od rodbine.
S jedne strane me to mnogo boli (jer sam oduvek težila prisnim odnosima) a sa druge strane smatram da je bolje ovako nego da se uhvatimo u to kolo neiskrenosti, spletki, pretvaranja. :(
Kad god čujem i vidim da se drugi lepo slažu i pomažu sa svojom rodbinom - obradujem se, i drago mi je što ipak postoje familije koje se drže zajedno, vole i poštuju. :ok:

Tužna sam ponekad jer mislim da je to tako samo kod nas, i što nemam sreće da je sve drugačije i da smo složni. :(

Kako je kod vas?

ako ti ispricam, rasplakaces se...
tako da je bolje da ne pricam, i mogu ti reci, budi srecna sto nema ko da ti zagorcava zivot...
sto mozes da zivis svoj zivot na miru, bez majmuna koji ce stalno gurati nos i prste u tudje stvari...

Sta da ti kazem......stric nagovorio svog oca (mog dedu) da 4 ara i kucu od 40 m2 prepise njemu jer je "moj otac dobio stan od drzave" .......kao da oni dele drzavnu imovinu a ne ocevu imovinu. Ovaj to prepise sve stricu. Majcin brat se tajno dogovori sa svojom majkom da sklope ugovor o izdrzavanju da bi njemu ostao dvosoban stan u centru grada, to urade ali ga glupaci nisu overili u sudu, ali se moja majka ipak drzala majcine zelje i ostavi sve bratu, i ona i tetka. A posto je to bila samo kulminacija njihovog visedecenijskog licemerstva......mogu slobodno da kazem da nikad nisam imao nikog u zivotu sem svoje majke. Nema nekog u siroj familiji koga mogu posebno da izdvojim po karakternim osobinama.

Jedan mi se rodjak razveo, žena ostala sa dva sina
u Beranama, on se preselio u PG.
Normalno, redovno plaćao alimentaciju,
a kad su stigli za studije, uzeo iz kod sebe
(i nove žene). Imaju svoju sobu,
a i daje im nešto džeparca.

Lično mislim da je za održanje
(i posebno rasturanje) braka mnogo
odgovornija ženska strana.
Još ako se tašta umeša - "Uš'o majmun u tenak - biće katastrofa"

Obojeno u zeleno: (moje misljenje), : Nije nikakav *izgovor* za *normalno* ili *opravdano* plaćati alimentaciju. Šta je novac ako nema bliskosti, razumevanja iiii...?
Obojeno crveno: Na studije *normalno* uzeo ih kod sebe? Zasto? Smatra da mu je žena nesposobna? nemam pojma.
.. a i daje im nešto džeparca ???? e pa to li je sreća ili možda ljubav???? :worth:

Ja cak ne znam ni imena svima. Na prste jedne ruke mogu da prebrojim one do kojih mi je stalo, ostali me apsolutno ne zanimaju.

Tako i ja.

to je super ali u isto vreme to moze neko ko voli guzvu i kome ne smeta stalno prisustvo u kuci....ja nisam ljubitelj, volims ovj mir i neki svoj ritam te ta opcija otpada...pomoci cu kome mogu, odmoci necu ali ne velim cesto da se vidjam sa nikim, i sa sestrom se vidim jednom nedeljno, cujem skoro svaki dan i to nam je dovoljno...obe smo samotnjaci i individualci.....

Slažem se ...

Obojeno u zeleno: (moje misljenje), : Nije nikakav *izgovor* za *normalno* ili *opravdano* plaćati alimentaciju. Šta je novac ako nema bliskosti, razumevanja iiii...?
Obojeno crveno: Na studije *normalno* uzeo ih kod sebe? Zasto? Smatra da mu je žena nesposobna? nemam pojma.
.. a i daje im nešto džeparca ???? e pa to li je sreća ili možda ljubav???? :worth:

Tako i ja.

Slažem se ...

Necete da radjate decu, ne podnosite se sa rodbinom, cak se i dicite time sto ih ne poznajete....na dobrom smo putu ka izumiranju.

Mi imamo slabe i skoro nikakve odnose sa bližom i daljom rodbinom.
Ranije smo živeli daleko pa nismo ni bili u prilici da se družimo. Kada smo se vratili u Srbiju nismo se uklopili ni sa kim posebno, jednostavno smo živeli svoje živote i ako smo mogli da pomognemo nečim pomagali smo.
Sada kao odrasla osoba, posle mnogo ružnih situacija i teških reči od strane nekih od njih, shvatam da nemam nikog od rodbine.
S jedne strane me to mnogo boli (jer sam oduvek težila prisnim odnosima) a sa druge strane smatram da je bolje ovako nego da se uhvatimo u to kolo neiskrenosti, spletki, pretvaranja. :(
Kad god čujem i vidim da se drugi lepo slažu i pomažu sa svojom rodbinom - obradujem se, i drago mi je što ipak postoje familije koje se drže zajedno, vole i poštuju. :ok:

Tužna sam ponekad jer mislim da je to tako samo kod nas, i što nemam sreće da je sve drugačije i da smo složni. :(

Kako je kod vas?

Bas ovako je i kod mene. Sto je jos gore, sto sam se vise trudila da odrzim ili popravim odnose, bilo je gore. To potvrdjuje da trud u tom smislu ne daje rezultate. Stvari, situacije i ljude u zivotu treba prihvatiti onakvim kakvi jesu. To je to.

- - - - - - - - - -

Necete da radjate decu, ne podnosite se sa rodbinom, cak se i dicite time sto ih ne poznajete....na dobrom smo putu ka izumiranju.

Svi su na putu ka izumiranju, ceo svet, jer drugog puta nema. Ne znam sto se nerviras?

- - - - - - - - - -

Zasto se to kod nas odomacilo misljenje da zene nece da radjaju decu? Kakva je to glupost? 70% muskaraca koje znam nece da se zeni. 0% zena koje znam nece da se uda... 90% muskaraca ne radi nista od kucnih obaveza, a od toga 40% ne radi uopste ili radi honorarno. 90% zena radi u kuci iako su zaposlene ili ne. Sa kim i sa cim bi zene trebalo da gaje tu silnu decu i kako? Ali se uvek nadje neki baja da objasnjava kako je problem u zenama...

Poslednja izmena:
Mene nervira kad krenu sa onim stereotipnim sabanskim pitanjima......"kako ti je majka.....kako ti je BATO (iako je konj od 39 godina).....sta ti radi sinovac....jel porasto....idete li na selo itd". I sad ja kad sretnem nekog od njih i samo kazem "Zdravo" ili mahnem rukom preko ulice, a ne stanem sa njima, odma' kazu da ih ignorisem i izbegavam.....a zapravo se radi o tome da organski ne podnosim ta sablonska pitanja niti mi se otvaraju usta za gluposti. Ja sam ljuti depresivac i takve glupe price me bace u totalni bedak. Plus na sve to, dodju neke davnasnje razmirice. U zivotu nemas nikog, do Boga i clanova svoje porodice.....nekad nemas ni njih da ti budu podrska u zivotu.

Back