Odnosi Republike Srpske i Srbije

Nisam ranije razumeo čemu tolika odbojnost Srba iz RS prema "bosanstvu", ipak je to samo regija, međutim kad vidimo da postoji "bosanski" jezik, propagande o "bosanskim pravoslavcima" i sve češće ideje o tzv. građanskoj BiH, onda je jasno kuda to vodi i otkud otpor Srba.

Kao neko ko je iz RS zanima me kako ljudu iz Srbije gledaju na nas,da li smo za njih prvo Srbi pa onda Bosanci ili obrnuto?
Mi smo generalno Jugosloveni i kosmopolite .Svi ljudi sa prostora nekadasnje Jugoslavije za nas su naši.Ne pravimo razliku po etničkoj pripadnosti.Možda kad sretnemo Albance pa i muslimane neka mala rezerva postoji ali brzo nestane.
Mi smo izmislili i one gljuposti da su Hrvati i muslimani u stvari Srbi kako bi imali izgovor da se ne mesamo u etnicke sukobe van Srbije jer kako da se svrstavamo na stranu jednih a protiv drugih Srba ?

nonaligned ----Nemam dobro misljenje,kada se pomene Bosna u celosti. Kralj Aleksandar Karadjordjevic je hteo Bosnu u okviru svoje Kraljevine,
pa ispade,zbog bosne i ubistva Vojvode Ferdinanda,izbi Prvi svetski rat.Tito je isto ubacio Bosnu,u svoju" Kraljevinu". Mislim da treba da imamo
dobre odnose sa B i H,ali svako na svome,pa ce prijateljstvo potrajati.....
HEBALA TE Bosna koju narod bosne ne želi. ima li nešto u toj tintari?

hebeni glupi talibani znaju reći ne tuđinu.

Poslednja izmena:
Срби из Републике Српске су од Срба из других српских крајева у нечем мало бољи, у нечем не, али су увек наша српска браћа!
Bolji su u najbitnijem, ginu slozno do poslednjeg za svoju zemlju.

Dok srbija prepuna dezertera i kukavica izdajnika...

Back