Odnosi Republike Srpske i Srbije

da li smo za njih prvo Srbi pa onda Bosanci ili obrnuto?
то босанци је могло да прође у неким наивнијим временима, сада сте Срби из српског дела босне

Kad cujes neku uvredu oz Srbije - znaj da je nije izrekao Srbin. Imamo puno shugoslovena i drugog sljama koji pokusava da unese razdor.

апсолутно :ok:

Имамо најбоље могуће односе са браћом Србима из Републике Српске и то нема везе са тим ко је на власти мада Додик је највећи српски вођа после Милоша Обреновића по мени...На сваки успех РС гледам и радујем се као да је успех Србије...:D

Kao neko ko je iz RS zanima me kako ljudu iz Srbije gledaju na nas,da li smo za njih prvo Srbi pa onda Bosanci ili obrnuto?
Gledamo na vas prvo kao bosance,onda sa simpatijama kao srbe.Ali ne volimo,sto hocete po svaku cenu,da
Kao neko ko je iz RS zanima me kako ljudu iz Srbije gledaju na nas,da li smo za njih prvo Srbi pa onda Bosanci ili obrnuto?
Mi na vas gledamo,prvenstveno kao na bosance etnicke srbe.Simpaticni ste nam,ali ne volimo sto Dodik stalno istice ujedinjenje sa nama,tj.Republikom Srbijom.Borili ste se,da dobijete autonomiju,i mi to pozdravljamo,ali vi treba da ostanete u sastavu B i H,jer to je vasa domovina....

Gledamo na vas prvo kao bosance,onda sa simpatijama kao srbe.Ali ne volimo,sto hocete po svaku cenu,da
Mi na vas gledamo,prvenstveno kao na bosance etnicke srbe.Simpaticni ste nam,ali ne volimo sto Dodik stalno istice ujedinjenje sa nama,tj.Republikom Srbijom.Borili ste se,da dobijete autonomiju,i mi to pozdravljamo,ali vi treba da ostanete u sastavu B i H,jer to je vasa domovina....
To nije nasa domovina

ovo je tipican primer sta prosecan Srbin NE misli

naravno da treba da dodje do reujedinjenja
naravno ako obe strane zele i ne pod dominacijom Srbije....

nonaligned ----Nemam dobro misljenje,kada se pomene Bosna u celosti. Kralj Aleksandar Karadjordjevic je hteo Bosnu u okviru svoje Kraljevine,
pa ispade,zbog bosne i ubistva Vojvode Ferdinanda,izbi Prvi svetski rat.Tito je isto ubacio Bosnu,u svoju" Kraljevinu". Mislim da treba da imamo
dobre odnose sa B i H,ali svako na svome,pa ce prijateljstvo potrajati.....

Odnosi su definisani skupštinskim većinama, ili 2/3 glasova poslanika odlučuje o mogućoj federaciji Republike Srpske i Srbije .
Bosanski Srbi imaju predsednika u Srbiji , i šta ste uradili ?
2/3 poslanickih glasova odlucuje o ujedinjenju Srpske i Srbije???Srbi u Bosni imaju predsjednika u RS i clana predsjednistva u BH,ne znam sta mislis pod tim "sta ste uradili"?

Mislim da je najmanji problem za ujedinjenje Srba sa obje strane Drine ustav Srbije.Cisto sumnjam da je vecina stanovnistva Srbije porijeklom iz Bosne
Moga bih da prihvatim federaciju ili konfederaciju , ali ne jedinstvenu drzavu da ovde u Srbiji vedre i oblače na svim položajima.
Dodik i Aleksadnar to mugu da urade za mesec dana , ali da li će to biti medjunarodno priznato verovatno neće , ali bitna je volja gradjana i to je ono što ulazi u istoriju kao iskazana volja gradjana .
Znači problem je samo u njima dvojici .

Moga bih da prihvatim federaciju ili konfederaciju , ali ne jedinstvenu drzavu da ovde u Srbiji vedre i oblače na svim položajima.
Dodik i Aleksadnar to mugu da urade za mesec dana , ali da li će to biti medjunarodno priznato verovatno neće , ali bitna je volja gradjana i to je ono što ulazi u istoriju kao iskazana volja gradjana .
Znači problem je samo u njima dvojici .
Nemamo mi nista protiv federacije ili konfederacije nama je svejedno bitno je samo da se ujedinimo,pa jedini stvarni problem i jeste medjunarodno priznanje i posledice koje izostanak istog donosi

Kao neko ko je iz RS...
Шта ти је то пак RS? Република Словенија, Словачка или шта?
zanima me kako ljudu iz Srbije gledaju na nas,da li smo za njih prvo Srbi pa onda Bosanci ili obrnuto?
У колоквијалном говору (иако би се могло користити и за све становнике Србије или пак Српске ма којем народу припадали, али се обично не користи) термин Срби је народносна одредница, односно етничка припадност, термини Херцеговци, Крајишници, Босанци, Семберци, Посавци су територијалне одреднице, припадност завичају, то су појмови које не треба бркати.
Истински Срби којима је водиља родољубље ма на којој страни Дрине битисали, немају са тим проблема и те ствари неће бркати и поистовјећивати, а како ће на то гледати аутошовинзмом заражена грла међу Србима, кога брига.

Sve ovo sto je napravljeno sa vestackom tvorevinom,pod nazivom Republika Srpska,pogresno je.Ne mogu postojati u evropi dve Republike Srbije.
Moja draga baka,ima potpuno pravo,kada kaze:od kako je sveta i veka,u Bosni su ziveli Bosanci,i sve iz Bosne,zvali smo bosancima.Sve je bilo u redu
i niko se nikada nije bunio.Ja sam kada sam se udavala po drugi put,izabrala za muza,mladog coveka iz Bosne,i on je za mene do svoje smrti, bio
moj dragi Bosanac.Nikada mi nije pa;lo na pamet,da je on,ma sta drugo,do naravno,Bosanac.......

Poslednja izmena:

Back