odnos sa dominantnom osobom

• Začetnik teme Začetnik teme Mooie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa nemam takve
kad se nadjete na istom onda je valjda dobro
samo sto u svakom tom sto place sto je svet okrutan nekad raste isto jedan dominantni sto pocne da se dere... mozda ne uvek

kapiram da jedino na poslu takvog moras da sretnesh... kod kuce mozda ono tashte svekrve svekri... ne znam
moze uvek i da se zaebe mnogo svega... pa do sledece epizode hehe
tj valjda se prica o nekom zlocudnijem odnosu, ovako samo po sebi nije lose, ko sto i kad smo tunjavi nije plemenito samo po sebi

Poslednja izmena:
Nije mi problem da poštujem osobe koje su lideri, dominantni u nekim oblastima koje cenim. Ako je neko autoritet, dominantan je zahvaljujući sopstvenim veštinama, mudrosti....Dobro, malo može biti i ekscentričnosti :D
Ipak pravim razliku između privatnog i onog drugog dela života. Aroganciju podnosim ok-ako postoji i ako je sa pokrićem. Msm mora da se briljira u nečemu :)
Niko nije dominantan na svim poljima,pa recimo neko koga bih cenila kao prijatelja, možda mi ne bi odgovarao na poslu. Ili obrnuto.
Kompleksno.
Šta znam, u nečemu sam tolerantnija, u nečemu ne. Zavisi od životnih oblasti.

kako dolazite do kvalitetnog, ili barem korektnog odnosa sa dominantnom / lider, ili kako vec, osobom?

ako predpostavimo da dominantna osoba sama po sebi shire gleda stvari, spremna je na rizik, pa time gura i drugu osobu u rizik, ciljno je orijentisana, tezi da kontrolose drugu osobu, ne odsupa od svog zacrtanog stava/misljenja/odluke, sklona je da manipulishe slabim tachkama druge osobe, itd. tako da je svaki susret / situacija / aranzman sa takvom osobom tezak i opterecujuci, posebno ako dominantna osoba nije vehsta ili ne zeli da svesno amortizuje neke svoje zahteve, rechi, dela zarad generalne dobrobiti, vec onako...bash opterecuje, da ne kazem, smara :)

to bi se nazvalo prekorachenje granica, lechi se. Terapijom.

kako dolazite do kvalitetnog, ili barem korektnog odnosa sa dominantnom / lider, ili kako vec, osobom?

ako predpostavimo da dominantna osoba sama po sebi shire gleda stvari, spremna je na rizik, pa time gura i drugu osobu u rizik, ciljno je orijentisana, tezi da kontrolose drugu osobu, ne odsupa od svog zacrtanog stava/misljenja/odluke, sklona je da manipulishe slabim tachkama druge osobe, itd. tako da je svaki susret / situacija / aranzman sa takvom osobom tezak i opterecujuci, posebno ako dominantna osoba nije vehsta ili ne zeli da svesno amortizuje neke svoje zahteve, rechi, dela zarad generalne dobrobiti, vec onako...bash opterecuje, da ne kazem, smara :)

Onda to nije dominantna osoba, nego psihopata.

Inace rado se povinujem dominantnim osobama kad uvidim da rade dobro, da imaju licni autoritet, pamet (ne lukavstvo) i moral (pamcenje i pravednost), zato su moji kriterijumi za to malo drugaciji i ne slazem se sa tvojom definicijom (ovom nepodvucenom).

ne moze da te neko izmanipulise tamo de si siguran, ovde su ti oni uchitelji
jedino se pitas, da li oni ili neko drugi
ok pretp da sam isto ako me to brine :(

- - - - - - - - - -

pa jest lakne kad ih ima, npr kazu ti to to to i radish
ne znam gde se nalazim u tom spektru

Uh sto volim takve da zezam, provociram i izludjujem. :per:

Imam problem sa bilo kojim vidom kontrole u mom zivotu jer me ni roditelji nisu proveravali, smarali, zabranjivali, osecam se slobodno celog svog zivota pa mozes samo da zamislis kakav bes osecam prilikom bilo kog pokusaja kontrole mog zivota i privatnosti.
A ono sto ne volim meni da rade, ne radim ni drugima.
To kad su u pitanju veze i prijateljstva.
A sto se tice posla, nemam ja zivaca vise da trpim kojekakve idiote i stresiram se, meni je moje zdravlje najbitnije, tako da idem dalje ako sam pod pritiskom.

Uh sto volim takve da zezam, provociram i izludjujem. :per:

Imam problem sa bilo kojim vidom kontrole u mom zivotu jer me ni roditelji nisu proveravali, smarali, zabranjivali, osecam se slobodno celog svog zivota pa mozes samo da zamislis kakav bes osecam prilikom bilo kog pokusaja kontrole mog zivota i privatnosti.
A ono sto ne volim meni da rade, ne radim ni drugima.
To kad su u pitanju veze i prijateljstva.
A sto se tice posla, nemam ja zivaca vise da trpim kojekakve idiote i stresiram se, meni je moje zdravlje najbitnije, tako da idem dalje ako sam pod pritiskom.

pa fazon i jeste da ne osecas bes...

Back