Odnos prema LGBT zajednici kroz istoriju- evolucija ili konfuzija?

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Vrlo cesto se namece tema o "zaostalosti" odredjenih zajednica zbog njihovog odnosa prema LGBT zajednici.
To je uglavnom nametnuto od strane zapada.

Ako pogledamo unazad ova zajednica je bila te "normalna", te "nenormalna".......

Zasto jedna zajednica prolazi kroz vise razlicitih faza u vezi sa ovom temom.......?

Da li je "stepen slobode" koji je dostigao zapad ono gde ce svi zavrsiti?

Sta dolazi posle ovog prihvatanja?

Gde su granice normalnosti?

Ukoliko neko ima interesantna saznanja o odnosu prema LGBT zajednici u proslosti bilo bi interesantno cuti!

Pa nema tu šta da se mnogo priča. U Islamu ih bacaju s krovova i dalje, a lgbtq zajednica u Americi podržava Islam misleći da je to RASA. :lol: To je plitak i uzan mozak.

Ako u Srbiji su spremni mladića da izbodu jer nosi majicu radi poštovanja koje gaji prema španskoj kulturi, šta misliš da bi radili ljudima koji otvoreno govore da su gej ili homo? Čoveka su za parking mesto njegove kćeri nokautirali. Žene su konstantno meta lopova, i to redovno presreću i otimaju novčanike u okolini Z. Venca i studentskog... Priđu ti sa papirićem, fora anketa, ti otvoriš novčanik da pomogneš gluvonemima jer misliš ''ljudi su dobri, sad ću da pomognem'', novčanik ti drpi neko i posle ne znaš koga da juriš...
Krimosi otvaraju kafiće i kockarnice. Automobili se benzinom polivaju i pale. Bombe na ulicama i u dvorištima eksplodiraju... :lol:

Ali to su sve ekstremiteti. Nisu nikada problem bili homoseksualci, već ono što sledi kasnije. To je glavni problem koji deluje na celoukupno društvo.

Ljudi sa negodovanjem gledaju na LGBT zajednicu jer je opšte poznato da je većina tih organizacija direktno povezano sa političkim stavovima Zapadne kulture, do te mere da bi se moglo reći da se radi o pasivnoj agresiji na Srbiju koja je počela već negde tokom 2001. godine, a i dalje traje.

Problem nije ponovo u homoseksualnim ljudima, već u tome što se sve može iskoristiti, pa tako i LGBT, u pogrešne svrhe tako da se napakosti ili naškodi. Isti je slučaj sa svim manjinama u Srbiji, a dopušta im se da rade ta hoće zbog političkih poena. To je sve. U tramvaju mogu da te opelješe za 10.000 dinara i neće da krivično ih gone.

Homoseksualizam je sasvim prirodna i normalna stvar.. Postoji medju zivotinjama a posto je i covek samo zivotinja, postoji i medju ljudima.
Neko gore rece da sve velike religije osudjuju to, sto nije tacno. Osudjuju uglavnom 3 religije, jevrejska, hriscanska i islamska (sto je u sustini 1 religija, na 3 nacina).
Od prvih civilizacija homoseksualizam je bio prihvacen i normalan. Sirenjem hriscanstva to je postalo nesto zabranjeno.
Nego ljudi cesto povezuju homoseksualce sa onim retardima sto paradiraju, sto mislim da nije bas fer.

Homoseksualizam je sasvim prirodna i normalna stvar.. Postoji medju zivotinjama a posto je i covek samo zivotinja, postoji i medju ljudima.
Neko gore rece da sve velike religije osudjuju to, sto nije tacno. Osudjuju uglavnom 3 religije, jevrejska, hriscanska i islamska (sto je u sustini 1 religija, na 3 nacina).
Od prvih civilizacija homoseksualizam je bio prihvacen i normalan. Sirenjem hriscanstva to je postalo nesto zabranjeno.
Nego ljudi cesto povezuju homoseksualce sa onim retardima sto paradiraju, sto mislim da nije bas fer.
ovo nije tema gde cemo mi da iznosimo nashe stavove da li je nesto normalno ili ne

mislila sam na odnos prema homoseksualizmu kroz istoriju

Не мислим нормално већ друштвено прихватљиво што може бити и треба али не треба парадирати и дичити се тиме као олимпијским златом.
Ја лично немам ништа против 3 метра од мог дупета црнци и они са преко 2м 6 метара од мог дупета и све ок. радите шта хоћете.

Нисам чуо да је било нормално пре појаве хришћанства. Одувек је некако био став да је girl-girl однос ОК, а да је man-man однос настран. Иако се толерисао, али опет је третиран као настран.

Мада, често се среће и израз boy, тако да када је реч о сексу са тим "дечаком" није познато о ком стадијуму зрелости је реч и да ли то можда више вуче на педерастију.

Данашње време и запад су можда и небитни јер се очекује долазак трансхуманизма који треба да превазиђе и најлуђе снове алтернативних сексуалаца.

Нисам чуо да је било нормално пре појаве хришћанства. Одувек је некако био став да је girl-girl однос ОК, а да је man-man однос настран. Иако се толерисао, али опет је третиран као настран.

Tokom Rimskog carstva zabeleženi su i prvi istopolni brakovi u istoriji. Tako se, na primer, car Neron venčao sa trojicom muškaraca[14]. Ova venčanja nisu kao preduslov imala promene u rimskim zakonima, jer je brak bio ugovor između pojedinaca u koji se država nije mešala.

Anticka Grcka
Najraniji pisani izvori o homoseksualnoj praksi dolaze iz antičke Grčke, gde su istopolni odnosi bili duboko ukorenjeni. Oni, međutim, nisu zamenjivali heteroseksualni brak, već su često praktikovani uporedo. Odrasli muškarci obično nisu imali odrasle muškarce za ljubavnike (osim u izuzetnim slučajevima, kao što je Aleksandar Veliki[9]). Uobičajena praksa je bila da odrasli muškarac, kao erast(ljubavnik) ima mlađeg muškarca, eromenosa (ljubimca). Ideal je bio da obojica budu inspirisani ljubavlju, simbolisanom u Erosu. Veza bi obično počinjala u vreme kada je odrasli muškarac u svojim dvadesetim, a dečak tek ušao u pubertet;

https://sh.wikipedia.org/wiki/LGBT_istorija

Ево у Вавилону:

- истополни секс је уобичајен
- анални секс се практиковао као контрацепција (када ли су жене онда имале нормалан секс...)
- муж је био слободан да упражњава секс са киме хоће
- није се гледало испод ока ни на секс са животињама . Видимо да је 2000. ПНЕ неко покушао да уреди ту област тако што је секс мушкарца са свињама, псима и кравама проглашен недопуштеним, док је секс са кобилом и мулом сасвим у реду.
- са друге стране, ако жена превари мужа, она се окује и баци у воду... осим ако муж не одлучи да је остави у животу, онда се ни краљ неће противити.

sex1.jpg

А ево нешто из античке Грчке:

- постојао је одређен однос између мушкараца и дечака у пубертеру, који није увек обавезно био сескуалан. Иако је био уобичајен, мислиоци као Платон, Аристорел или лутарх су га сматрали понижавајућим и насилним
- на однос два одрасла мушкарца се ипак гледало испод ока

sex2.jpg

https://www.law.columbia.edu/sites/default/files/microsites/law-theory-workshop/files/Chapter I _September 1_ _for Columbia_.pdf

Poslednja izmena:
Мислим да је то ствар на коју не можемо и не требамо утицати сем да законски не буду заштићенији од хетеросексуалаца.

Сличан случај имамо кад пас изуједа дете па му не можеш ништа јер су друштва зс заштиту животиња јача од друштва за заштиту деце.

Херодот:
Атињани су према мишљењу Персијанаца били женствени због своје склоности према уметности а са ручка су устсјали гладни јер нису јели слатко.
Персијанци су били варвари Грци су научили од Персијанаца да једу слатко.
Персијанци су од Грка научили да воде љубав са малим дечацима.

Мојсије:
Ко легне са мушкарцем као са женом нека је гад!

Мислим да је то ствар на коју не можемо и не требамо утицати сем да законски не буду заштићенији од хетеросексуалаца.

Zakoni su ogledalo drustva i onoga sto drustvo prihvata kao "normalno"

granice normalnosti se stalno menjaju pa sam zaista u nedoumici koja je to civilizacija "najnormalnija" i sta je to uopste "normalno"

meni je sama pomisao da na takve stvari ogavna na primer...da li to znaci da ja nisam normalna i da sam previse "konzervativna" ako je pre par hiljada godina bilo ok opstiti sa kravom

uopste ta granica normalnosti ....

Ја не видим ништа променљиво у нормалности. Евентуално се мења шта друштво у датом моменту може да истолерише.

Мислим да сви врло добро знају шта је ненормално, него се праве блесави. Прихвати да си ненормалан и настави да се тако понашаша, а немој смарати друге да "искривљују" целу стварност да би ти могао мирно да спаваш.

Ја не видим ништа променљиво у нормалности. Евентуално се мења шта друштво у датом моменту може да истолерише.

Мислим да сви врло добро знају шта је ненормално, него се праве блесави. Прихвати да си ненормалан и настави да се тако понашаша, а немој смарати друге да "искривљују" целу стварност да би ти могао мирно да спаваш.
pa to nije tacno
ono sto je tebi nenormalno nekom je najnormalnije
a ne pravi se blesav

upravo na primeru lgbt se vidi sta je normalno za jednu zajednicu nije za drugu

i ok postoje lobiji ali nijedan lobi ne moze da progura ono sto ne bi prihvatila vecina - ovo je uslovno receno (nekad moze)

znaci ako je ljudima nekad bilo odvratno da se seksaju sa psom a sa kravom vec moze znaci da ovako gnusne stvari opet mogu doci na dnevni red.....

Не, њима је то уобичајено и својствено, али мислим да углавном знају да није нормално.
Исто као што и масовни убица често зна да то што ради није нормално, али опет ради и можда нема никакав проблем са тиме.

znaci ako je ljudima nekad bilo odvratno da se seksaju sa psom a sa kravom vec moze znaci da ovako gnusne stvari opet mogu doci na dnevni red.....
Ма мислим да им је одувек било ненормално и одвратно, само је питање у ком си тренутку и колико спреман да се бавиш тиме шта раде ови који нису у винклу.

Poslednja izmena:
Не, њима је то уобичајено и својствено, али мислим да углавном знају да није нормално.
Исто као што и масовни убица често зна да то што ради није нормално, али опет ради и можда нема никакав проблем са тиме.

Ма мислим да им је одувек било ненормално и одвратно, само је питање у ком си тренутку и колико спреман да се бавиш тиме шта раде ови који нису у винку.
ali ti sad sebe uzimas za nekakvu " moralnu vertikalu " da ne kazem "normalnu vertikalu" :lol:
kao "znaju da nije normalno"
evo ja ne mislim da je gej "nenormalno"
neko misli da jeste nenormalno

ko smo mi da sudimo sta je "normalno"

malo je ipak bizarno uporedjivati lgbt sa ubicama
lgbt nikog ne ugrozava i ne nanosi bol

ili sta je to "odvratno"
neko voli grupni seks nekom je to odvratno
ko je sad tu normalan

pipav je teren "normalnosti"

ali ti sad sebe uzimas za nekakvu " moralnu vertikalu " da ne kazem "normalnu vertikalu" :lol:
kao "znaju da nije normalno"
Не узимам себе, и ја волим да радим неке ненормалне ствари.

evo ja ne mislim da je gej "nenormalno"
neko misli da jeste nenormalno

ko smo mi da sudimo sta je "normalno"

Ок, па ко смо онда да судимо и да је педофилија ненормална? Ако се клинац од 10 година слаже да хоће секс и то воли, одакле нама право да му то забрањујемо и да га убеђујемо да је само умислио да воли, да је наводно незрео и да не зна тачно шта хоће? А како тек објаснити овом пунолетном да је то ненормално? Онда он пита - Ок, а јел могу да имам секс са силиконском лутком дечака, тако никога не повређујем? А ми му и то забрањујемо. Па смо забранили и секси стрипове где има ликова који делују да су прилично малолетни, тј. сексуално незрели. Са којим изговором онда све то? Ваљда зато што је чудно да се човек од 40 година сексуално задовољава са гуменим луткама дечака, беба, свиња, зомбија или ванземаљаца? Претпостављам да имаш неки осећај да је то ненормално без да ти је ико икада причао ишта о томе...

malo je ipak bizarno uporedjivati lgbt sa ubicama
Не упоређујем ја ЛБГТ са убицама, машиш поенту. Ја ти објашњавам да постоји разлика између тога шта је нормално или ненормално, у односу на оно што се теби као појединцу свиђа или не свиђа. И нема никаквог проблема да ти се свиђа 80 % ствари које су нормалне и 20% оних које нису. То што се теби нешто свиђа, или ти не смета или ти је гадно, не мора да има везе са тиме да ли је нешто нормално или ненормално. Не одређује човеку ненормланост неке појаве то да ли му се нешто свиђа или не. Ти можеш да мрзиш сладолед од ваниле, па не мораш да мислиш да ти једење истог ненормално.На исти начин може да те привлачи некрофилија и да будеш сасвим свесна да је ненормлана.

Што се тиче сексуалности треба читати старије ауторе који су све облике сексуалних поремећаја, квалитативних и квантитавних, обрадили уздуж и попреко, без осврта на политику, религију или моду. У зависности од облика и интензитета са великим бројем њих се може прилично уобичајено живети.

lgbt nikog ne ugrozava i ne nanosi bol
Што није никакав аргумент.
Ни копрофагија, или да не идемо тако далеко, обична копрофилија, никога не угрожава па претпостављам да ћемо се сложити да је ненормална?

ili sta je to "odvratno"
neko voli grupni seks nekom je to odvratno
ko je sad tu normalan

pipav je teren "normalnosti"
Пипав је терен око тога шта се теби или мени свиђа и то је субјективно. А шта је нормално, бар се мени чини, је свима прилично јасно.

Poslednja izmena:
Не упоређујем ја ЛБГТ са убицама, машиш поенту. Ја ти објашњавам да постоји разлика између тога шта је нормално или ненормално, у односу на оно што се теби као појединцу свиђа или не свиђа. И нема никаквог проблема да ти се свиђа 80 % ствари које су нормалне и 20% оних које нису. То што се теби нешто свиђа, или ти не смета или ти је гадно, не мора да има везе са тиме да ли је нешто нормално или ненормално. Не одређује човеку ненормланост неке појаве то да ли му се нешто свиђа или не. Ти можеш да мрзиш сладолед од ваниле, па не мораш да мислиш да ти једење истог ненормално.На исти начин може да те привлачи некрофилија и да будеш сасвим свесна да је ненормлана.

Што се тиче сексуалности треба читати старије ауторе који су све облике сексуалних поремећаја, квалитативних и квантитавних, обрадили уздуж и попреко, без осврта на политику, религију или моду. У зависности од облика и интензитета са великим бројем њих се може прилично уобичајено живети.

Што није никакав аргумент.
Ни копрофагија, или да не идемо тако далеко, обична копрофилија, никога не угрожава па претпостављам да ћемо се сложити да је ненормална?

Пипав је терен око тога шта се теби или мени свиђа и то је субјективно. А шта је нормално, бар се мени чини, је свима прилично јасно.

1. LGBT je odnos dvoje seksualno zrelih ljudi koji na obostrano zadovoljstvo uzivaju u svom odnosu- ubice, nekrofili, pedofili su ipak nesto drugo

2. Ono sto ti na primer radis a "znas" da je nenormalno je nenormalno zato sto je zajednica u kojoj zivis ocenila kao "nenormalno"
Da si odrastao recimo pre par hiljada godina u drugoj zajednici u kojoj je to ok, bilo bi ti normalno da "opalish" kravu

3."треба читати старије ауторе"- zasto bi neko danas citao starije autore?

Ваљда зато што је чудно да се човек од 40 година сексуално задовољава са гуменим луткама дечака, беба, свиња, зомбија или ванземаљаца? Претпостављам да имаш неки осећај да је то ненормално без да ти је ико икада причао ишта о томе...

Tebi je cudno
mozda to neko voli
i sta cemo sad
kako ces ti da dokazes da je to nenormalno

i da dodam ja sam vrlo konzervativna :mrgreen: da ne mislite da propagiram nesto od ovoga

Kao što je renesansa bila sport bogatih i obesnih slična stvar je i sa ovim , osim verovatno vojnika i zatvorenika.
U antičkoj Grčkoj je to ptetstavljalo vrstu prestiž mnogo je više antičkih ststua mišićsvih muških skluptura sa zakržljalim pišama nego li ženskih golih sa dojkama.
Ipak Heladu je tresao što hladni što oružani sukob između starosedelačkih matrijarhalnih zajednica i novopridošlih patrijarhalnih plemena.
Ahajski savez i još neki su bili formirani samo zbog kulta Zevsa možda zbog ovakvih previranja i potiskivanja žena koje su u ranijim društvima bile makar izjednačene nekad i iznad i novopridošlih osvajača je došlo do ove kulturološke deformacije kulta obožavanja muških telesa sa malim kuresa.

Back