Oдмор без мужа

ja bih se na tvom mestu zapitao zasto ne zelim sa partnerom na odmor, sta mi smeta u njemu da bi imao zelju da smo razdvojeni.

i da se razumemo, nisam protiv toga, postoje okolnosti gde partneri trebaju/mogu da idu odvojeno, ovde pricamo o zelji da ne ides sa partnerom a mozes.

ja bih se na tvom mestu zapitao zasto ne zelim sa partnerom na odmor, sta mi smeta u njemu da bi imao zelju da smo razdvojeni.

i da se razumemo, nisam protiv toga, postoje okolnosti gde partneri trebaju/mogu da idu odvojeno, ovde pricamo o zelji da ne ides sa partnerom a mozes.
ако је већ била на одмору са мужем не видим проблем да има жељу да оде без њега и реално не иде сама већ са мајком

Zašto bih trebala da se zapitam ako poželim da provedem neko vreme bez muža, jednom godišnje? Posle 20 i kusur godina braka, svako od nas i dalje ima neka svoja interesovanja, nit je on insistirao da mene oduševi fudbal nit sam ja da njega oduševe putovanja, zato toliko i trajemo, nismo pokušavali da menjamo jedno drugo.

Opsesivna ljubav može imati mnogo lica i nije uvek prepoznatljiva na prvi pogled. Ali ako vas neko voli više, to može postati problem. Ovo su znaci da imate posla sa zavisnikom od ljubavi:

• Zavisnicima od ljubavi uvek treba neko koga će „voleti“, tako da su retko ili nakratko slobodni. Takođe žele da zacementiraju vezu super brzo.
  • Partner je jedina orijentacija u životu: mišljenja, izgled, ponašanje su potpuno prilagođeni.
  • Skoro sve što on/ona radi čini da bi pridobio vašu pažnju i odobrenje.
  • Oni koji vole opsesivno imaju poteškoća da provode vreme sami. Na kraju krajeva, partnerstvo igra najveću ulogu u životu. Ako ga trenutno nema, postoji veliki jaz.
  • Zavisnici od ljubavi imaju veliki strah od gubitka. To često dovodi do privrženosti i ljubomornog ponašanja.
  • Zavisnici od ljubavi obično imaju nisko samopoštovanje, zbog čega toliko obožavaju svoje partnere.
  • Granice se ne prihvataju – na primer, ako želite da provedete vreme sami, on/ona reaguje ljutito ili povređeno. Sa tobom je samo jedan život, pa on/ona ne razume da i ti imaš život bez njega/nje.
  • Čak i ako se ne poznajete dugo, opsesivni ljubavnik vas uverava da ste najveća osoba na svetu i da bi voleo da vas odmah oženi.
  • Ne dešava se da on/ona ima drugačije mišljenje o određenim temama. Strah da biste se mogli naljutiti i potom otići je preveliki.
  • On/ona stalno zanemaruje posao, prijatelje i porodicu jer svo vreme i energija ulaze u vašu vezu.

aj pa tako .....

Back