Наутилус
Domaćin
- Poruka
- 4.673
Посвадио се Насрадин хоџа са неким око нечега, па кад не могаше да се лепо погоде, оду обојица мешћему кадији, да им он пресуди. Онај његов противник понео ћуп масла, а метнуо га под џубе, да га да кадији. Виде то хоџа и зна лепо зашто то носи, али немаде ништа да понесе, него узе и метну нешто под џубе па одоше тако обојица пред кадију.
Кадија их саслуша и сада хесапи.
- Онај ми дао већ што је имао, а овај још није, а нешто држи под џубетом и показује ми очима: дај да и то добијем.
Тако је мислио кадија, па да Насрадин-хоџи за право, а онога отера празних шака.Онај оде и кад осташе сами у мешћеми, запитаће кадија Насрадина: шта му је то под џубетом, а овај извади и показа једну каменицу.
- Ама, зар то кадији под колено, никакав човече?! – рече кадија.
- У главу би , видиш ово добио, само да ниси право пресудио! – рече Насрадин и остави кадију.

Насрадин хоџа – сакупио Стеван Сремац
Кадија их саслуша и сада хесапи.
- Онај ми дао већ што је имао, а овај још није, а нешто држи под џубетом и показује ми очима: дај да и то добијем.
Тако је мислио кадија, па да Насрадин-хоџи за право, а онога отера празних шака.Онај оде и кад осташе сами у мешћеми, запитаће кадија Насрадина: шта му је то под џубетом, а овај извади и показа једну каменицу.
- Ама, зар то кадији под колено, никакав човече?! – рече кадија.
- У главу би , видиш ово добио, само да ниси право пресудио! – рече Насрадин и остави кадију.

Насрадин хоџа – сакупио Стеван Сремац