Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Sacekacu nocas da vidim sta kaze advokatica. Ona mi je rekla da postoji sansa pa..vec sam uplatio da mi ona uradi plan sta treba da radim...
Tesko mi je da prihvatim da nemam sanse...:)Razumem i to da vi kao visoko obrazovani imate daleko vele sanse pa opet brinete ali sta cu...ja sam ludi optimista...
Zelim vam da sto pre dobijete tu vizu.
pozz

Djabe tebi sto si ludi optimista kad ne znas engleski jezik...Kako ces se tamo sporazumevati sa buducim poslodavcem?...Evo ja znam engleski,grcki i spanski (italijanski u procesu) pa sedim kuci....Sedi tu gde jesi jer za nigde nisi...

Sa svim podacima se slazem osim za diplomu. Pod jedan ne podrzavam kupovimu diploma, a pod dva immi trazi da je iskustvo steceno NAKON stacenog obrazovanja. Pa sad vidi mozes li kupiti diplomu, a da ti na njoj pise datum od pre par godina ;)

Ja sam cuo da moze da se kupi diploma koja kao da je par godina stara.

Ali ne znam zasto ne podrzavas? Mislim jeste prevara i sve, ali ljudima je to jedini nacin da odu odavde, u mozda neki bolji zivot... :( Ne podrzavam ni ja, ali to jedino moze.... :(

Btw: Suprug i ja imamo oboje zavrsen elektro fakultet (oboje smo diplomirani inzinjeri elektrotehnike s tim da suprug ima i titulu Mastera). Suprug ima oko 8 godina radnog iskustva u struci, a ja 6 godina u prosveti kao profesor strucnih predmeta. Engleski polazemo u subotu i trebale bi nam bar 8,8,8,8 da bi ispunili uslove za aplikaciju. Uz to dobijamo poene jedno za drugo (kao bracni drug sa odgovarajucom kvalifikacijom i znanjem engleskog jezika), suprug je na svim mogucim listama potrebnih zanimanja, imamo zamalo pa max broj poena za godine i imamo drzavljanstvo zemlje koja nije na listi High Risk Countries (nije Srbija). I pored svega toga JEDVA bi dobili potreban broj poena (ukljucen IELTS 8888 sto je blizu nemoguceg).

Sve ovo pisem cisto informacije radi. Da se ljudi ne zalecu bezveze ;)

Upravo tako... I ja sam to hteo da kazem.... :( Sa skoro najidealnijim uslovima i opet je tesko, a kamo li tako, uz pomoc stapa i kanapa.

Ali ne znam zasto ne podrzavas? Mislim jeste prevara i sve, ali ljudima je to jedini nacin da odu odavde, u mozda neki bolji zivot... :( Ne podrzavam ni ja, ali to jedino moze.... :(

Upravo tako... I ja sam to hteo da kazem.... :( Sa skoro najidealnijim uslovima i opet je tesko, a kamo li tako, uz pomoc stapa i kanapa.

Da se nadovezem za "slucaj" diploma..Diploma moze da se kupi i verovali vi ili ne,ne kosta mnogo,cak sta vise imaju cenovnik..Znam decka koji je isao vanredno i koji je pazi preskocio 3 godine i ZAVRSIO SKOLU odjednom...Jos mi se hvalio time kako su mu roditelji kupili diplomu...

Sto se tice posta da li sam ja pokusao da dobijem vizu JESAM ali sam malo bolje razmislio i odlucio da mi je ipak bolje da ostanem ovde gde jesam...Bio sam u Italiji mesec dana i kosu sam sa glave pocupao jer nisam znao sta mi roditelji,sestre,drustvo rade...Ja sam takav,***** zivot kad imas para ako nemas ljude koje volis oko sebe.. ;) ...To ti dodje u glavu tek kad odes tamo...Sa tim parama koje bi ulozio da odem u AU mogu ovde da zivim kao car...Sve to lepo na slikama izgleda a kad odes tamo BEDAK....A ovamo se SUPER zivi..Nasi ciste klonje i ulice uvece a ovamo se hvale rodbini kako imaju PARA...Gledaj negde u Evropu da odes (ili UAE),ako krene lose lakse ces se vratiti..

Poslednja izmena:
I... ja bih isto voleo da se Skajpnem sa advokaticom, da mi ispriča kakav plan ti je smislila za koje pare, i kome će taj plan pomoći, i vama i njoj, ili samo njoj.
Bio neko za ili protiv kupovine diploma, znajte da su već emigrirali mnogi koji nisu ni imali diplomu, dok se nisu zahtevi promenili, a čovek ima dovoljno radnog iskustva da bude majstor i bez diplome.
A tebi majstore ne treba kupovina diplome, jer kupovina prave diplome je kad te uvedu u papire da ideš u školu vanrendno i dobiješ diplomu. Tebi treba falsifikovanje diplome, da bude sa datumom početka školovanja otprilike kad si počeo raditi, a izdata nekoliko godina posle toga, a onda ćeš morati da falsifikuješ i potvrde o predmetima i praksi, broju časova, što ustvari nije nikakav problem za onog ko je već uspešno falsifikovao diplomu...

Da se razumemo, ne volim ni ja te mutne radnje, ali što bih te savetovao da to nije lepo, ili da nije moguće, kad u Australiji već ima ljudi sa takvim falsifikatima, stigli pre tebe i mene.
I sve zavisi od provere, ima Case officera koji nisu dovoljno pismeni ni da se snadju šta ti piše u papirima (nasuprot uvreženom mišljenju našeg narodu da je samo kod nas sve nepismeno i gadno, a da su na zapadu svi pametni, sposobni, lepi i nasmejani), ali ima i koga neće mrzeti da okrene telefon ili pošalje mail i zatraži proveru...

I ko je banovao Thula, kako ste se razbacali znanjem ovde, samo on može da vam pomogne.
:mrgreen:

Navodis coveka na pogresan put,da kupi polovnu diplomu.Kad daje pare,ima da kupi novu.:)

Sa tim parama koje bi ulozio da odem u AU mogu ovde da zivim kao car...Sve to lepo na slikama izgleda a kad odes tamo BEDAK....A ovamo se SUPER zivi..Nasi ciste klonje i ulice uvece a ovamo se hvale rodbini kako imaju PARA...Gledaj negde u Evropu da odes (ili UAE),ako krene lose lakse ces se vratiti..

Ma kako bre? Za odlazak u Au, ti treba par hiljada evra, ako saberes sva placanja, polaganja, preveodjenje, itd. Par hiljada evra ovde potrsos brzo.. I sta onda?

Ali ako je motivi da odes negde da bi zaradio puno para, bilo gde, pa tako i u Au, onda bolje batali pricu... Naoplje se ide da bi mogao da zivis normalno u uredjeno drustvu, a ne kao u Smrdiji.

Od toga izuzimam rad na naftnoj platformi, brodu i sl. Tamo se ide da se zaradi kesh.

Poslednja izmena:
U bre ljudi al' ste se raspisali :D
Ako ako, al' bih vas ipak zamolila da to radite u pristojno vreme, a ne kada ja ovde spavam :think:

Evo Tree ti je pravi primer da ni ljudi sa zavrsenim fakultetom ne mogu da odu,tj on ceka od 2005 godine al nikako da ode.. :per:

Ma nema Tree zavrsen fakultet, a uostalom samo sto nije otisao. Nesto ga mrzi da kupi kartu, a sve ostalo je reseno :D

Ma kako bre? Za odlazak u Au, ti treba par hiljada evra, ako saberes sva placanja, polaganja, preveodjenje, itd. Par hiljada evra ovde potrsos brzo.. I sta onda?

Ali ako je motivi da odes negde da bi zaradio puno para, bilo gde, pa tako i u Au, onda bolje batali pricu... Naoplje se ide da bi mogao da zivis normalno u uredjeno drustvu, a ne kao u Smrdiji.

Od toga izuzimam rad na naftnoj platformi, brodu i sl. Tamo se ide da se zaradi kesh.

Nadjem nekog cikicu da me tetosi :per: ...to mi ipak ide najbolje od ruke u zivotu :per: ..Za mene nikad nema zime :hahaha:

Ako ako, al' bih vas ipak zamolila da to radite u pristojno vreme, a ne kada ja ovde spavam :think:

Ma nema Tree zavrsen fakultet, a uostalom samo sto nije otisao. Nesto ga mrzi da kupi kartu, a sve ostalo je reseno :D

5 godina ga mrzi? :hahaha: ..Bolje bi mu bilo da je nasao neku bakutanerku tamo da ga tetosi umesto da se drndao po ambasadi i skupljao od papira sta mu treba :hahaha:

Ma ko te bre ovlastio da me ofiras ovde :think:
Taman sam hteo da se unesem u diskusiju, nego mi se pregrejao procesor iznenada... a da sam poslao sta sam sve napisao, bila bi to druga prica medju ovim prosipacima znanja ovde.
:mazi: nema veze, mada ne mogu sad da reprodukujem ponovo sta mi je sve bilo na pameti. Osim mozda onog da nece na ovom forumu neko skoro napraviti papire za australiju :eek:
Previse zajebanata.
I vrati Zerathula pod hitno, jer ovu mentalnu gologuziju :mrgreen: samo on moze da opravi.

Back