Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Prijatelju ,
Ja sam upravo krenuo ... Moras prvo da podneses zahtev da ti priznaju diplomu , odnosno zvanje . Informacije ces naci na www.immi.gov.au . Kad dobijes to , prijavis se na polaganje engleskog u British Council u Bg , na terazijama i polazes IELTS test . Ja sam zakazao pre 4-5 dana za 5.mart .
Uglavnom , prvo idi na www.immi.gov.au , PAZLJIVO PROCITAJ I TO VISE PUTA , pa onda redom . Ovo ti je redosled jer moras imati i priznanje diplome i jezika . Sve sto budes poslao za priznavanje diplome uradi po 1 kopiju vise , posto ces sve priloziti u konacnoj aplikaciji + preostala dokumenta tipa-vojna knjizica , nekaznjavanje , da se ne vodi krivicni postupak...

I, kako je prošao test? Koliko se čekaju rezultati?

Inače, hvala Bogu na ovakvim forumima i vašoj dobroj volji, ljudi! Moj muž i ja smo tek počeli da se informišemo, tako da nam ova vaša pisanija znače... Biće pitanja i od nas!

Ako si ranije uradio/la assessment (pre juna, cini mi se) onda za tebe vazi lista br 2, ako hoces da apliciras za 175, a tek sada treba da radis assessment, onda lista 3 i na kraju, ako apliciras za sponzorstvo neke od drzava (viza 176) onda gledas listu 4.

Na pitanje o radnom iskustvu nije ni malo jednostavno odgovoriti. Za pocetak reci koje je tvoje zanimanje, a koje obrazovanje.

Ako si ranije uradio/la assessment (pre juna, cini mi se) onda za tebe vazi lista br 2, ako hoces da apliciras za 175, a tek sada treba da radis assessment, onda lista 3 i na kraju, ako apliciras za sponzorstvo neke od drzava (viza 176) onda gledas listu 4.

Na pitanje o radnom iskustvu nije ni malo jednostavno odgovoriti. Za pocetak reci koje je tvoje zanimanje, a koje obrazovanje.

Ovako: moj muž je geolog, ja sam istoričar. Proučavajući SOL liste na sch4 smo našli zanimanje mog muža sa srednjom školom-telecommunications technician, šifra 342414. To je jedino za šta možemo da se uhvatimo, ali problem je što on nikad nije radio u struci- ni sa srednjoškolskom ni sa fakultetskom diplomom. Na koji način oni proveravaju radno iskustvo?
Inače, ja imam rođaka na Tasmaniji koji je raspoložen da nam pomogne kad dođemo tamo, ali je dalji rođak pa ne može da nas sponzoriše. On je rođen tamo i ne govori srpski, nije u kontaktu sa srpskom dijasporom pa nam zato znače ovi forumi. Znam da je Tasmanija za dobijanje vize prednost, ali koliko nam to znači ako nosilac vize nema radno iskustvo?
I otkad je tako teško dobiti vizu za iseljenje u Australiju??? :dontunderstand::(

U Tasmaniju ne moze bez ponude za posao. Takodje, ne moze se dobiti viza bez radnog iskustva.
Zato sam i pitala koja su vam zanimanja, sta radite kada odete na posao.

Ja imam preko 3 godine iskustva u prosveti, ali to nam ništa ne znači za australijsku vizu. Suprug se već godinama bavi logistikom i sličnim poslovima, ali nema nikakvu diplomu iz te oblasti. Mislim da sam negde na forumu pročitala da u tom slučaju mora da se dokaže radno iskustvo od 6 godina, je li tako?

To sto imas 3 godine iskustva u prosveti znaci da moras da spremis engleski jako jako dobro. Srednjoskolski nastavnici su na listi!
Za logistiku ne znam.
Pronadji i jedno i drugo zanimanje na SOL listi, pogledaj koje institucije vrse assessment i idi na njihove sajtove. Tamo ces naci spisak uslova.
Srecno.

Ja imam preko 3 godine iskustva u prosveti, ali to nam ništa ne znači za australijsku vizu. Suprug se već godinama bavi logistikom i sličnim poslovima, ali nema nikakvu diplomu iz te oblasti. Mislim da sam negde na forumu pročitala da u tom slučaju mora da se dokaže radno iskustvo od 6 godina, je li tako?

Tako je. Da li je 6, 5 ili 7 godina nisam siguran, mozda zavisi od zanimanja do zanimanja, ali prvo procesljaj sajt http://www.immi.gov.au/. Tu imas sva neophodna objasnjenja...

Sve zavisi od toga sta si zavrsila. I ja radim vec 4 godine na neodredjeno u prosveti, ali ne mogu da uradim assessment jer sam dipl ing elektrotehnike. Inace je jako tesko dobiti pozitivan as. za prosverate, jer oni imaju veoma striktna pravila i ne zele da NJIHOVU DECU uci neko sa strane. Zato je i nastavnik/profesor deficitarno zanimanje downunder. Mada se i to kako vidim menja. I ostalo je veoma malo drzava gde je na listi zanimanje ostao primary ili secondary teacher.

Kod IELTS-a trebaju 4 sedmice Academic (nikako General). Sto morate priznati nije ni malo lako.

Sve u svemu puno strpljenja i srece :)

Poslednja izmena:
watch

Pozdrav svima,

ne bi nikom da ubijam volju ali zaboravite na Australiju. U Australiju moze da se ode jedino ako vas firma pozove ili ako se ozenite/udate za australijskog drzavljanina.65 poena nikada necete skupiti kao ni sto nikada necete dobiti 7 iz pisanja na IELTS-u...za 8 i da ne govorim...
Ja sam na IELTS-u Academic level imao ocene: 9 Listening, 8.5 Reading, 7 Speaking i 6.5 Writing....nakon 3 meseca sam izasao na General Training i dobio: 7.5 Listening, 7 Reading, 6.5 Speaking i 6 Writing.......hocu da vam kazem da je sve povezano i da IELTS uopste nije nezavisan od Australian Immigration....Uspesno sam nostrifikovao diplomu Architect (kostalo je sa prevodom i postarinom oko 1600 USD)....
Moglo je da se ide dok je bio MODL ali su za dve godine 2 puta menjali bodovni sistem i sada se vise ne ide u Australiju na svoju ruku...

U svakom slucaju ako imate viska energije i para,probajte ali su sanse mizerne

Pre nego sto pocnete da mastate o state Sponsorship pogledajte prvo koji su uslovi za dobijanje istog.....Severna Teritorija u koju niko nece da ide sada trazi 35000 AUD da se unese u njenu teritoriju....ja kada bih imao 35000 AUD poslednja na pamet bi mi pala severna Australija za imigraciju
West Australija trazi 7 godina radnog iskustva i 7 iz IELTSA za zanimanja koja nose 60 poena po starom bodovnom sistemu

MA ko ih *ebe, zato sam ja i odustao od Au.

Da se ubijam od truda i rada i placanja, kao da me ceka raj na zemlji, a zapravo i tamo je sr*nje.

Poslednja izmena:
:maramica: bracni par....( 34 i 44 god.) oboje u medicini sa puno radnog iskustva u Srbostraliji i Okeaniji mita i demokratije :dash: sa dvoje maloletne dece :heart: zeli vise saznati o tome da li imamo sanse za iseljenje i na koji nacin ?
Radio sam u UK u dve bolnice i za British Red Cross pa sa te tri preferences racunam na plus bodove...ili je mistake? Svaka informacija nam je dobrodosla jer smo culi da je tamo deficitarno radno mesto.....a opet sa druge strane od jednog gospodina iz Bg.ko sredjuje papire (navodno) za AU kaze da ne mozemo dobiti vizu...ali zbog cega ????:sad2:
Nadam se da je ovo pitanje na koje ceka odgovor mnogo zdravstvenih radnika...plizzz....gde i kako poceti ??? Pozzz:bye:

Back