Odgovornost i zivot

alekkus

Početnik
Poruka
1
1."Kada se dete potuče ono će uvek optuživati drugog kao inicijatora tuče. Ono negira svoju odgovornost za mnoge sukobe u kojima se nadje." - Ako je odgovornost spremnost da se savesno obavljaju obaveze, ali kada nastanu posledice onda je odgovornost snosenje posledica za neuspehe. Može li ovo neko da mi bliže objasni?
2. Reč život ima razna značenja. E sad u sledećim primerima kako razumete ovaj pojam:
- Život na ostrvu.
- Organizovati život.

1."Kada se dete potuče ono će uvek optuživati drugog kao inicijatora tuče. Ono negira svoju odgovornost za mnoge sukobe u kojima se nadje." - Ako je odgovornost spremnost da se savesno obavljaju obaveze, ali kada nastanu posledice onda je odgovornost snosenje posledica za neuspehe. Može li ovo neko da mi bliže objasni?
2. Reč život ima razna značenja. E sad u sledećim primerima kako razumete ovaj pojam:
- Život na ostrvu.
- Organizovati život.

Haha.

1. Najobičniji strah. Prpa. Sećam se kada sam jednom klincu razbio leđa, nisam hteo da priznam, ali bilo je i više nego očigledno. Pravi razlog nije postojao. samo mi je došlo, eto, tako iz čista mira. Delovalo je zanimljivo.
2. Život na ostrvu ti je bukvalno život na ostrvu (nadam se da znaš šta je ostrvo, a šta je život). Organizovati život je već filozofska misao i odnosi se na životnu organizaciju, odnosno životno uređenje, najčešće radi što lakšeg preživljavanja.

Baš si neki...

- Život na ostrvu.
- Organizovati život.
Ne moze, jer je nejasno napisano, i nije receno u kom kontekstu je pisano, bukvalno si ga NAMJERNO "izvukao iz konteksta" sto se ono kaze

Back