Odgovornost drzave za masakr u osnovnoj skoli na Vracaru?

Problem modernih vremena je, da roditelji nemaju vremena, da se bave decom. Klasični tip porodice, tri generacije pod jednim krovom, je još kako imao smisao, jer su deca bila pod kontrolom bake i deda, dok danas odrastaju praktički na ulici, te su im uzor "starlete i reperi", čitaj prostitutke i dileri droge.
Није то проблем модерних времена, већ американизације нашег друштва.Дозволили смо страном капиталу да нам контролише медије, и они су нам сервирали балканску верзију црначке гето-субкултуре.Тзв."репера" уопште није било до 2009/2010 године када је једна америчка компаније ушла на наше тржиште.Они су на постојећи турбо фолк накачили те гето форе из Америке, и направили врло токсичан микс који слави америчке вредности-дрогирање, криминал, проституцију.

Није то проблем модерних времена, већ американизације нашег друштва.Дозволили смо страном капиталу да нам контролише медије, и они су нам сервирали балканску верзију црначке гето-субкултуре.Тзв."репера" уопште није било до 2009/2010 године када је једна америчка компаније ушла на наше тржиште.Они су на постојећи турбо фолк накачили те гето форе из Америке, и направили врло токсичан микс који слави америчке вредности-дрогирање, криминал, проституцију.
Vidi se da nisi bio u toku.

Ovo smo slušali u vreme vašeg pada.

Opet pitam @Gruban sta su radile sluzbe za to vreme, eto ima dva masovna zlocina za veoma kratko vreme i opet napominjem sin bezednjaka je bio direktni izvrsilac a oni nisu uspeli nista da razotkriju i sprece?
Ne misliš valjda da je neka služba trebalo da se bavi nadzorom nad dva pištolja radiologa Kecmanovića koji verovatno uopšte ne prolazi kroz kaznenu evidenciju i koji je nepoznat organima gonjenja.
U pogledu slučaja u Mladenovcu nisam pratio detalje ali koliko vidim učinilac je punoletno lice nad kojim ne postoji roditeljsko pravo.Kako je pribavio oružje i da li je u tome njegov otac imao nekog udela,možemo samo da nagađamo.
Službe se u neposrednom smislu nigde ne bave sprečavanjem ovakvih slučajeva jer je takav zadatak praktično nemoguć s obzirom da je nemoguće identifikovati potencijalne učinioce a i kad bi to bilo moguće,ne postoji ni zakonski osnov da prema takvim licima pre nego što učine delo budu primenjene mere koje bi ih u namerama onemogućile.
Izvršioci takvih dela najčešće kriju svoje namere pametna glavice.

Poslednja izmena:
Forume je spomenuo u kontekstu utakmice i dana žalosti, bilo je toga ovde. :mrgreen:
Pa mozda posecuje ovaj ili onaj partizanov forum, ali najverovatnije oba....Najvise vremena on dnevno provede analizirajuci javnost preko medija i drustvenih mreza...Pravi profesionalac...Na svakom nastupu on komentarise i usput kaze "gledao sam" "video sam" itd... Tad vec smislja odgovore na svojim vantrednim konferencijama....

Ево, како је то еволуирало, права тековина 5 октобра:

Pesma kida....

Ona mene pali, ***** su mi tu
Al' mi ljubav fali, ona rola vu
Kada mi se vari, vrti mi se, manta
U klubu smo glavni
Pušite mi *****, voziće se rari
Duša mi je crna, radim loše stvari
Samo da smo živi, samo da smo zdravi
Viski je u kibli, haos je u glavi
Bluberi u rizli, VVS na kajli
Samo bliže priđi da ti vidim nakit
Prljave mi misli, kao koka radiš
Mala, đavo ti si, to me tako mami, mami

:whistling:

bajden opet kriv...
.....
NAJNOVIJE: 7 poginulih, 6 ozlijeđenih nakon što je SUV namjerno udario u ljude koji su stajali na autobusnoj stanici u pograničnom gradu Brownsvilleu, TX.

Osumnjičenik je u pritvoru, ali njegov motiv nije poznat.
pa nije bajden, vec vucic valjda,
vidis da ameri oponasaju srpske gangstere

bajden opet kriv...
.....
NAJNOVIJE: 7 poginulih, 6 ozlijeđenih nakon što je SUV namjerno udario u ljude koji su stajali na autobusnoj stanici u pograničnom gradu Brownsvilleu, TX.

Osumnjičenik je u pritvoru, ali njegov motiv nije poznat.
Eto može i bez vatrenog oružja.Kad se hoće,sve se može.Missim tako kaže poslovica.Malo sumnjive vrednosti.

Back