Odgovor na slučaj Purda: Tjeralica protiv Aleksandra Vasiljevića

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Sutrašnji Jutarnji list, inače jako dobro premrežen sa pravosudno policijskim izvorima navodi, da će kao odgovor na slučaj Purda izdati crvene Interpolove tjeralice, te europski uhidbeni nalog kojeg je HRvatska potpisnika skupa sa svim ostalim EU zemljama, za šefom srpkog KOS-a Aleksandrom Vasiljevićem, i još nekim oficirima JNA koje sumnjiči za slostavljanje u srpskim koncentracionim logorima, nakon pada Vukovara, a među njima između ostalog i Tihomira Purde, koji su davali pod prisilom lažna priznanja na osnovu kojih se traži njihovo izručenje.

Trenutno ovoga nema na portalima, vjerujem da će staviti do kraja dana.

Moj komentar: prvo Osijek i Vukovar je hrvatski teritorij, srpsko pravosuđe sa time nema veze. Ali ako se već ide na to da se goni ljude za koje nisu nadlažni, Hrvatska će primijeniti isti princip.
 
Kao posmatrac sa strane primecujem da su Srbija i Republika Srpska optuzile mali broj Hrvata i Muslimana za ucinjene ratne zlocine.Koji su sve razlozi za takvu situaciju.
Sa druge strane sticem utisak da Hrvatska tuzi malte ne sve Srbe koji su njeni drzavljani.

Pa logika stvari: zločine gone oni organi na čijem su teritoriju počinjeni. Kako niti jedan zločin nije počinjen na teritoriji Republike Srbije jer usput rečeno nitko od hrvatskih i muslimanskih snaga nije bio tamo, logika stvari je da nemaju koga tužiti za šta. Zločine u HR nad Srbima procusiraju naši tužioci i sudovi. Isto je kao u BiH.
 
Šta je to tjeralica? Ono za muve?
istockphoto_4378127-fly-killer.jpg
 
Poslednja izmena:
Da su Srbi neki ozbiljan narod popisali bi sve svoje civile i zarobljene koji su muceni i pobijeni u 2o. veku.Nismo mi Kinezi da to ne moze da se uradi,makar sa obuhvatom od 90%.Ovako neprijatelji unutar zemlje i oni van slobodno mogu da pricaju lazi i poluistine o nasim stradalim.
Masa zlocinaca u Sloveniji,Hrvatskoj,Bosni i na KiM-i nije do sada uopste gonjena.To i vrapci znaju,a kamo li visokonaobrazovani na ovom Forumu.
 

Back
Top