Ode Unikredit banka!

...cizmice kakve su ti ovo gluposti...naravno da super posluje u srbiji dok mogu da uvaljuju kredite i zaradjuju na njima...sta ce biti kad ljudi vise ne budu mogli da ih otplacuju
Ne bih bas rekao da pricam gluposti.
U stvari ni sam ne znam radi cega ti repliciram... jer tvoj mentalni sklop ne moze to da shvati

Kada "ljudi" ne budu mogli da otplacuju kredite - ide fino prodaja nekretnina da bi se namirilo stanje. To se zove "hipoteka"

Raiffeisen banka a.d. je deo Raiffeisen International, jedne od najvećih bankarskih grupacija na području srednje i istočne Evrope, i deo RZB grupacije.

Jeste deo Raiffeisen A.G. Austria,ali Raiffeissen banka u Srbiji ne radi po licenci Austrijske Raiffeisen A.G banke,jer je licenca za istu prodata od strane Austrijske Raiffeissen banke.

Uslovi u Raiffeissen A.G i Raifeissen A.D. potpuno se razlikuju i Austrijska Banka ne odgovara za rad domaće banke.

Uostalom,već sam napomenuo da u Srbiji postoje samo dve originalne banke.

Jeste deo Raiffeisen A.G. Austria,ali Raiffeissen banka u Srbiji ne radi po licenci Austrijske Raiffeisen A.G banke,jer je licenca za istu prodata od strane Austrijske Raiffeissen banke.

Uslovi u Raiffeissen A.G i Raifeissen A.D. potpuno se razlikuju i Austrijska Banka ne odgovara za rad domaće banke.

Može li neki link, zahvaljujem.

Moram da kažem, da sam i ja čuo nešto tako... Sad baš na koji je to način , ne znam...

Mogu domaće banke da budu deo internacionalne kompanije, ali te kompanije ne garantuju za njihov rad u Srbiji..

U smislu, ako imaš štednju u Raiffeissen kod nas, pa ta banka propadne, matica banka u Austriji ne garantuje za uloge, nego država... Tako nekako...

J

Pa naravno da "ne odgovara" kad je domaci Raiffeissen akcionarsko drustvo koje samo odgovara svojom imovinom. Ali jedini akcionar je Raiffeissen A.G - sto ce reci da ce svi problemi Raifeissen A.G-a jednostavno moraju da se odraze i na Raifeissen A.D

U stvari ni sam ne znam radi cega ti repliciram... jer tvoj mentalni sklop ne moze to da shvati

Kada "ljudi" ne budu mogli da otplacuju kredite - ide fino prodaja nekretnina da bi se namirilo stanje. To se zove "hipoteka"

... pa dobro mozgu zasto su pukle banke na zapadu... jel zato sto su ljudi pukli pa nisu mogli da otplacuju kredite niti da se vise zaduzuju ili ti to bolje znas

To tako mali perica zamislja. Eno kako je taj scenario prosao u Americi. Cene nekretnina i inace padaju, a ako bi krenula iole masovnija plenidba i prodaja imovine - neminovno dolazi do daljeg pada cena i banke vise ne mogu da pokriju troskove izdatih kredita.

Hm... a valjda je "MAJKA BANKA" - Raiffeissen bank morala da posjeduje kapital (bar 50%) da bi Raiffeissen banka - Srbija (ili kako se vec zove) mogla funkcionisati :think: ;)

Nisam bez razloga pitao za OTP Banku koja je takodje zavrsila poslovnu 2008. godinu sa uspjehom. E pazi OTP-bank je u stvari GRUPACIJA isto kao i Raiffeissen bank.

ps
evo vidim, originalni naziv banke nije Srbija kako ja rekoh vec Raiffeisenbank Beograd pa kaze:

Raiffeisenbank Beograd (fullname: Raiffeisenbank a.d. Beograd) is the Serbian arm of Austria-based Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), member of Raiffeisen Banking Group.

Though it obtained the operating licence in March 2001, and fully operated since July 2001, the bank officially opened on October 12, 2001 during the Austrian chancellor Wolfgang Schüssel's state visit to Belgrade. Its original name was Raiffeisenbank Jugoslavija a.d.

With a founding capital of €10 million (99% of it belonging to RZB and 1% to Austrian Uniqa Beteiligungs Holding GmbH - insurance company), it became the first 100% foreign-owned bank in then-Federal Republic of Yugoslavia.

Starting from Belgrade, the bank gradually expanded its network all over Serbia.

In late February 2009, the bank posted a profit of €78 million for the 2008 calender year.[1]

During 2004 the name was changed to Raiffeisenbank a.d. Beograd.

As of 2009, bank maintains a total of 102 branches throughout Serbia - 50 in Belgrade, 6 in Novi Sad, 4 in Niš, 3 in Čačak, 2 in Kragujevac, and 2 in Temerin, as well as a single branch in each of the following cities: Bor, Zaječar, Stara Pazova, Vršac, Požarevac, Smederevo, Smederevska Palanka, Pančevo, Lazarevac, Obrenovac, Mladenovac, Subotica, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Inđija, Vrbas, Bačka Palanka, Bačka Topola, Šabac, Valjevo, Sremska Mitrovica, Loznica, Senta, Novi Pazar, Gornji Milanovac, Užice, Paraćin, Kraljevo, Kruševac, Jagodina, Aranđelovac, Vranje, Pirot, and Leskovac.

To tako mali perica zamislja. Eno kako je taj scenario prosao u Americi. Cene nekretnina i inace padaju, a ako bi krenula iole masovnija plenidba i prodaja imovine - neminovno dolazi do daljeg pada cena i banke vise ne mogu da pokriju troskove izdatih kredita.

Drug clan - je8ote

71685.jpg

"Vlasnici kapitala i biznisa ce kod radnika podsticati i stimulisati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuce i tehnologiju, obvezujuci ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdrzivosti. I na kraju ti neplaceni dugovi ce izazvati bankrot banaka, koje ce morati biti nacionalizirane, pa ce drzava onda krenuti putem koji vodi u komunizam..."

:rotf:

Poslednja izmena:
Drug clan - je8ote

71685.jpg

"Vlasnici kapitala i biznisa ce kod radnika podsticati i stimulisati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuce i tehnologiju, obvezujuci ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdrzivosti. I na kraju ti neplaceni dugovi ce izazvati bankrot banaka, koje ce morati biti nacionalizirane, pa ce drzava onda krenuti putem koji vodi u komunizam..."

:rotf:

Pa neverovatno je da se upravo to desava, nadajmo se da se nece i taj poslednji deo predvidjanja obistiniti mada Amerika grabi ka socijalizmu.

Pa neverovatno je da se upravo to desava, nadajmo se da se nece i taj poslednji deo predvidjanja obistiniti mada Amerika grabi ka socijalizmu.

Tocak istorije nije moguce vratiti unatrag....
Pogledaj samo divljanje cijena nafte na svjetskom trzistu prije samo pola godine. I sto bi ?!?! Nista. Pale su na najnizi nivo u posljednjih 10 godina.
TZV "svjetska ekonomska kriza' je samo jos jedna u nizu podvala za pljacku sirokih narodnih masa sirom svijeta. Dakako, najveca pljacka nakon rusenja i pljacke Svjetskog Trgovinskog Centra u New Yorku 11 septembra 2001. godine.

Tocak istorije nije moguce vratiti unatrag....
Pogledaj samo divljanje cijena nafte na svjetskom trzistu prije samo pola godine. I sto bi ?!?! Nista. Pale su na najnizi nivo u posljednjih 10 godina.
TZV "svjetska ekonomska kriza' je samo jos jedna u nizu podvala za pljacku sirokih narodnih masa sirom svijeta. Dakako, najveca pljacka nakon rusenja i pljacke Svjetskog Trgovinskog Centra u New Yorku 11 septembra 2001. godine.

...opet teorija zavere...nemas ti pojma... sta ti nije jasno u reci bankrot...ako je svo bogatstvo ovog sveta 50 triliona$ a ceo sistem ne funkcionise sa tih 50 triliona nego su banke od toga stvorile virtuelni kvadrilion nepostojecih vrednosti onda sistem mora da pukne...takav sistem moze da funkcionise samo stvaranjem neogranicenih suma novca ali sve ima granice a oni su presli granicu - zato imamo krizu...a to sto je nafta i ostale sirovine pojeftinila je zato sto banke pokusavaju da nadoknade razliku izmedju 50 triliona i 1 kvadriliona a ne zato sto bankari namerno izazivaju krize da bi se obogatili... problem je sto je razlika ogromna i sto im ni pomoc drzava u tome vise ne moze pomoci

...a da se igramo proroka...na jednu nuklearnu silu padne atomska bomba...kazu teroristi ali ta zemlja to ne prihvata i uzvraca zemlji koja joj se cini najsumnjivija... stvaraju se savezi...pocinje ww3...95% stanovnistva strada...onda ovi bankari izlaze iz misjih rupa pricaju kako je sve bilo glupo i kako se tako nesto vise ne sme ponoviti...da se svi moraju ujediniti u jednu drzavu... i onda NWO...pa mir jedno 300 godina a onda sve nanovo, ratovi, savezi i tako :)

После оркестрираних олајавања са РТС'а и од стране Чеде Ј. поменута банка је на путу банкрота!
За не више од месец дана то ће бити и озваничено...

... ко им је крив када нису дали паре правима...***!

Ovo je bilo 10.10.2008. godine...

Nego, ima li neki novi rok, ili ?

Па ево да резимирамо и то:

Отпуштено је из кредитног сектора око 20 људи и сада их је само двоје, отворене су нове експозитуре где је пребачено доста људи из менаџмента, утрпано је много пара из Италије и још увек није извесно да ли ће банка опстати!
А ти чувај паре код њих, треба и моја жена да добије још коју плату, и у њено име, хвала на поверењу!

Zanimljivo, od kad si postavio temu prošlo je 5 meseci, a sad sam kažeš da još utrpavaju pare iz Italije:mrgreen:
Zar ne treba da ih povlače i spašavaju šta se spasti može?:think::rotf:

Ma imas pravo...
let's the childrens play ;)

:hahaha::hahaha::hahaha: dobro me nasmija sa tvojim ingliš yezik :hahaha: :worth:

A italijanski Unicredit ce da pukne( a ne samo unicredit) ko zvecka,samo da kazu koliko su glupani dali a i izgubili para u istocnu juropu, za sad se zna da su austrijanci imali u istocnoj jevropi preko 279mrd ,italijani oko 200mrd$ a švabe su odmah iza italijana a ukupno EU banke imayu tamo preko 1100mrd$:lol::cao:
Tsunami mora u evropu jos da dodje .....a kad dodje biti ce......... :lol:

:hahaha::hahaha::hahaha: dobro me nasmija sa tvojim ingliš yezik :hahaha: :worth:

A italijanski Unicredit ce da pukne( a ne samo unicredit) ko zvecka,samo da kazu koliko su glupani dali a i izgubili para u istocnu juropu, za sad se zna da su austrijanci imali u istocnoj jevropi preko 279mrd ,italijani oko 200mrd$ a švabe su odmah iza italijana a ukupno EU banke imayu tamo preko 1100mrd$:lol::cao:
Tsunami mora u evropu jos da dodje .....a kad dodje biti ce......... :lol:

Popucace svi jer nema ko da uzima kredite. Svi apstiniraju. :)

Ma nek puknu. neka malo dodje kameno doba, mi Srbi bi su te svakako najbolje snasli :hahaha:

Back