Odbrambeni mehanizam?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мени од супротних ставова и напада мојих много теже пада да исконтролишем реакцију на фолирање. Када неко крене да те лаже, покуша да обмане, представља оно што жели а не онако како јесте,... И шта радити? Ставити до знања да ниси идиот или климати главом од срамоте? Прибегавам овом другом. Ионако свако, када остане сам са собом зна ко је и шта је заиста. Треба живети са тим...

Мени од супротних ставова и напада мојих много теже пада да исконтролишем реакцију на фолирање. Када неко крене да те лаже, покуша да обмане, представља оно што жели а не онако како јесте,... И шта радити? Ставити до знања да ниси идиот или климати главом од срамоте? Прибегавам овом другом. Ионако свако, када остане сам са собом зна ко је и шта је заиста. Треба живети са тим...
I ja u prisustvu lazova glumim ko Meril Strip, tu sam boleciv, vazi ono da ucinim co'eku, neka misli da uspesno lagi. :)))

Е то, и срамота те и жао ти мученика :lol:
:))))) Upravo tako, narocito ako je poznanik, ako se zna da je patoloski lazov. Bude i smeha, bolje tako nego natrljavanje nosa, mislim da sam spominjao lika, urbana legenda kaze da je navodno bio zaposlen u skrobari nekadasnjeg IPK Servo Mihalj, kojeg su kolege trpele jer ih je godinama uveseljavao lagarijama, po njih apsolutno benignim, no nevolja je bila sto je on bio cvrknut i verovao u svoje lazi. Tu je cuvena prica o kvaru aviona, kad je kopilot tokom leta izasao i zamolio putnike za pomoc, upitao ih da nema neko kljuc broj 13, a lik iz dzepa izvadio taj kljuc i dao mu da poprave avion. Ili ona o dresiranom psu koji mu je redovno iz trafike donosio dnevne novine, kad su pokusali da podvale psu dajuci mu Novosti umesto Politike, lik je plenio interpretacijom, uzivljavanjem u pricu u toj svojoj poremecenosti sto je izazivalo simpatije slusalaca, tu kod psa sa novinama poentirao bi sa: "Mislis da ih je uz'o? Nije!", a masa bi se upisala pred takvom "ubedljivoscu". :)
Ja lazovima volim i da pariram novim lazima, jos zescim izmastavanjima, ako se ne pometu i ne useprtlje to znaci da su pravi majstori lagarija. :)))

Najbolje je ignorisanje.Zatim smeh.
Ali to ne pali u svim situacijama i sa svim osobama .
Rekla bih da je moj odbrambeni mehanizam -ironija i sarkazam.
Kada iritiranje pređe moj prag tolerancije , a nizak je -agresija.
Uvek ću terati svoje , ako mislim da sam u pravu i neću dati da me prozivaju , bez obzira kakve bile posledice.
O posledicama premalo razmišljam.
Znaci, nas dvoje bi umlatili celi kvart:heart:

Back