Odbrambeni mehanizam?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na poslu sam usavršila samokontrolu i što više čovek viče, ja govorim tiše i sporije. Smirujem tenziju. Ali malo me plaćaju s obzirom koja je to umetnost i disciplina.
U privatnom životu prekidam komunikaciju sa ljudima koji počinju da viču ili vređaju. Samo se okrenem i odem.
Ili ništa ne odgovorim ako je pisana komunikacija u pitanju.
Što sam starija sve manje imam potrebu da objašnjavam ili da se pravdam nekome.

Na poslu sam usavršila samokontrolu i što više čovek viče, ja govorim tiše i sporije. Smirujem tenziju. Ali malo me plaćaju s obzirom koja je to umetnost i disciplina.
U privatnom životu prekidam komunikaciju sa ljudima koji počinju da viču ili vređaju. Samo se okrenem i odem.
Ili ništa ne odgovorim ako je pisana komunikacija u pitanju.
Što sam starija sve manje imam potrebu da objašnjavam ili da se pravdam nekome.
У бури и олуји
Сваки Божји дан
Када стално губиш
И када те невоље бију
Бити насмејан и тих
Највећа је уметност на свету

Јесењин :)

Као један од најмирољубивијих форумаша на Крсти, као један од "топ тен писмејкера" немам

скоро никакав одбрамбени механизам. Како време пролази све више вучем ка будизму, добро не

баш будизму, али одређеном необудистичком концепту:

Zavisi od situacije i osobe
U rl ne umem baš da kalkulišem ali se gotovo uvek povlačim i budem povređena
Nisam tip koji voli svađe niti sam vaspitana da bilo koga oteram u tri lepe
Distanciram se kada je u pitanju neko nebitan ili prekinem kontakt, jer mi realno smeta
Na forumu nemam snage ni volje da se svađam, dođem sada samo da se malo zabavim i opustim, ako toga nema, a napadnuta sam na pravdi Boga, odem, imam stvarno pametnija posla
Najteže je ako me povrede bliski ljudi
Danima se oporavljam, preiapitujem svoje ponašanje, bude mi žao zbog svega i dugo me boli
Ali oprostim jer na kraju krajeva i oni meni takođe oproste sve... To je jedino ispravno za one koje voliš...

Što se tiče rl koliko god bila povređena bolje plivam nego na forumu jer je uživo reč i ponašanje nezamenljivo, na kraju se sa svima dogovorim sve
Ovde se sve tumači pogrešno, kako kome odgovara, uopšte mi ne prija ovo cepidlačenje oko svega, a moj problem je i što ne umem da otćutim kad imam neki svoj stav, iznesem neko mišljenje i nekome to smeta jer je eto drugačije
Ovde se ne priznaje da imaš drugačije mišljenje ili sud, a da nikog ne vređaš, prosto kad kažeš istinu ili se svi čude ili te ospu uvredama
Odustajem od takvog društva, oni su na gubitku
Nije lako biti svoj i biti iskren, ali ja sam takva i tu se ništa ne može
Pa i po cenu da se kapiram sa dva čoveka ovde
Ima i osoba koje mi ozbiljno ne leže, i gledam da ih uvek zaobiđem
Što sam starija gledam da se manem situacija koje mi ne prijaju, pošto te kroz život ionako snalaze ničim izazvane

Zavisi od situacije a i od mog raspolozenja u tim trenucima. Na forumu na primer nisam tolerantna na omalovazavanje a sa tom osobom ni reci nisi razmenio. Generalno ne volim komentarisanje tj. izrugivanje fizickom izgledu i uopste zivotnoj situaciji u kojoj se covek nalazi, pa tako u nekim situacijama uopste nisam birala reci.
E sad tema je postavljena tako da svako govori iz ugla zrtve ali ne mogu da kazem da nikad nisam bila na drugoj strani. Malo me nervira sto ako ti se nesto ne svidja odmah dobijes odgovor da ides dalje i nadjes nesto sto ti se svidja. Ljudi su jako osetljivi na kritike i ocekuju samo pozitivne reakcije iako su sami postavili pitanje i ocekuju misljenja na odredjenu temu. To mi na primer nije jasno. I naravno ti si zbog toga neispunjen, nemas svoj zivot, ogorcen si i pun mrznje a samo si rekao istinu.

Pa i jeste problem neuvažavanje tuđeg mišljenja osnovno na forumu generalno, nekome je nešto dobro što je drugom loše i obrnuto
Ali ja ne idem i ne pričam da je jedna osoba ovakva ili onakva jer mrzi pse
Zabole me
Ta vrsta iskrenosti je po mom mišljenju čisto vređanje

Delotvornije je igrati (se) sa pcelama. Neces emocionalno otupeti i bices u top formi od silnog igranja. :lol:

Нисам се предао, обнављам пчелињак.

Хвала на подршци. Ако буде све како ваља идуће године у ово време имаш комплет саће са све медом!

То нису одговори него лупетање. Једина сам допустила да сам и ја понекад гад а сви остали су само анђели и жртве. Иди молим те.

Niko nije rekao da si ti gad, to si sama rekla
Mislim da to niko i ne misli
A pesho jeste u pravu na konstataciju kako raditi na sebi i nije lupetanje
Ne kažem da ja peshov stil volim ali on je rekao vrlo mudre stvari u dve rečenice a ti to zoveš lupetanje

Niko nije rekao da si ti gad, to si sama rekla
Mislim da to niko i ne misli
A pesho jeste u pravu na konstataciju kako raditi na sebi i nije lupetanje
Ne kažem da ja peshov stil volim ali on je rekao vrlo mudre stvari u dve rečenice a ti to zoveš lupetanje

Мени се обратио ухвативши се за оно што сам искрено написала. Значи - ко признаје, пола му се додаје, зар не.
Онда боље глумити невинашце и рећи да су увек други они који повређују, никад ми сами.

Back