ODBOJKA

OK Partizan - OK Vojvodina 2:3

Mnogo uzbuđenja, preokreta, komičnih scena, spašenih meč lopti... na kraju pobeda! :super:

Fotografije: link

Izveštaj: link

09.jpg
 
U prvom kolu svjestske lige Srbija je dobila oba meca protiv olimpijskih sampiona i aktuelnih osvajaca sv lige, Rusiju.
Igralo se u Cairu, Nisu. Prvi mec 3 2, drugi 3 1.
Sada u grupi dijelimo prvo mjesto sa SAD koji su takodje sa 3 1 i 3 2 dobili Bugarsku u Sofiji.
 
Наредног уторка, Партизан Визура дочекује Нордмеханику из Пјаћенце у оквиру Лиге европских шампиона за одбојкашице. Јесте да тим у домаћем првенству поново наступа као Визура, али у Европи ове сезоне и даље носи име Партизана, и зато би било лепо да се Гробари окупе у што већем броју 9. децембра у Шумицама од 19 ч. Мало је недостајало да Партизан Визура 25. новембра добије утакмицу против Кана, девојке су водиле на почетку четвртог сета, а у петом су водиле са 10:7. Можда је баш фалила јача подршка са трибина која би им пружила додатну енергију.

Тренутно стање на табели, након два одиграна кола: Вакиф банка је неприкосновена са 6 бодова, Кан је други са 4, Пјаћенца је трећа са 1 бодом, Партизан Визура четврта са такође 1 бодом. Верујем да наше девојке још увек имају шансе да освоје друго место у групи, које би их одвело у даљи ток такмичења. Биле су врло, врло близу победе над Каном, и сасвим равноправан противник. Верујем да постоји простор за оптимизам и боље резултате у наставку. Кан гостује Вакиф банци у Истанбулу, где ће вероватно Туркиње освојити сва три бода. Ако Партизан Визура такође освоји три бода у дуелу са Пјаћенцом, може избити на друго место табеле.

http://www.cev.lu/Competition-Area/PoolStanding.aspx?PID=5443

10305409_877559675596212_8474998028120011853_n.jpg
 
ČESTITAMO NOVOSADSKIM ODBOJKAŠIMA :D

- - - - - - - - - -

KI: Vojvodini prednost pred revanš

IZVOR. B92 | JTOdbojkaši Vojvodine pobedili su Benfiku sa 3:1 u prepunom novosadskom „Spensu“ u prvoj utakmici finala Kupa izazivača.







183116000555256fbdc5e4d833757651_orig.jpg


Foto: Odbojkaški savez Srbije​

Novosađani su slavili sa 25:19, 25:23, 22:25, 25:22 po setovima, posle jednog sata i 58 minuta igre.
Revanš meč se igra u nedelju od 18 časova po našem vremenu u Lisabonu.
Vojvodina je sasvim zasluženo došla na pola puta do trofeja u Kupu izazivača, ali je čeka težak ispit u Lisabonu. Novosađani su odigrali odličan meč, u prva dva seta su gotovo sve vreme vodili, a takav slučaj je bio i do polovine trećeg seta.

Izabranici Strahinje Kozića su imali prednost od 16:14 na drugom tehničkom tajm-autu, ali su se potom opustili, što su gosti iskoristili. Usledio je preokret, Benfika je dobila treći set, ali joj Vojvodina nije dozvolila da se u potpuno vrati u meč, sigurno osvojivši odlučujući set sa 25:22.

Najbolji u timu Vojvodine bio je Dražen Luburić sa 27 poena, dok je Mihajlo Stanković dodao 13. Milan Katić upisao je 12 poena, a dvocifreni učinak imao je i Borislav Petrović, koji je utakmicu završio sa 11 poena.

Kod Benfike, Hugo Fernando Lukaš Bašpar je imao 21 poen, dok je Roberto Mauri Silva Reis dodao 12.

Po pravilima CEV za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda. U slučaju rezultata 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko su posle dve utakmice rivali izjednačeni po broju bodova odmah po završetku druge utakmice igraće se ’zlatni set’ do 15 poena.
 
359





Lekcija Benfiki u prva dva seta, odbojkaši Vojvodine osvojili evropski trofej!
B. Vinulović | 12. 04. 2015. - 20:16h
cat_icn_more.png
20:16h
| Foto: N. Mihajlović | Komentara: 116



Odbojkaši Vojvodine osvojili su Kup izazivača, pošto su u revanšu finala u Lisabonu osvojili prva dva seta protiv Benfike. Prvi meč su Novosađani dobili sa 3:1, pa im je i ovo bilo dovoljno za trofej. Nakon toga, opustili su se, i prepustili lisabonskom timu trijumf sa 3:2 (24:26, 21:25, 25:16, 25:23, 15:10).
596665_novi-sad9139-odbojka-celendz-kup-vojvodina-benfika-foto-nenad-mihajlovic_f.jpg
U prvoj utakmici, odigranoj u Novom Sadu, Vojvodina NS Seme je savladala Benfiku sa 3:1 (25:19, 25:23, 22:25, 25:22), pa su joj i dva osvojena seta bila dovoljna za trofej.



Svesni su bili Novosađani kakav pristup donosi trofej, pa su najavili da neće kalkulisati, već ići na novi trijumf. Zato su i u Lisabon stigli u subotu ujutru, do utakmice imali dva treninga, a onda i držali čas domaćinima u prva dva seta, posle čega su ipak dozvolili rivalu da pruži makar malu utehu navijačima. Katić je ekipi doneo 18 poena, Luburić i Stanković po osam, Simić sedam, dok je Dijaz bio najefikasniji igrač Benfike sa 18 poena.

Prvi set: Dobar početak Voše, set lopta za Benfiku, pa povratak Novosađana


Vojvodina je prva bila na servisu, prvi poen došao je iz bloka, a serija do 3:0 naterala je domaćine na tajm-aut. Prednost se održala uz dobre role Petkovića i Luburića, ali i greške Gašpara.

Bez Petrovića u drugom setu
Borislav Petrović se povredio u završnici prvog seta, ali je zato Stevan Simić iskočio u prvi plan za doprinos tituli. Uspeh Vojvodine NS Seme je još veći ukoliko se zna da je prosek starosti ekipe samo 21 godina i 11 meseci, kao i da u redovima Novosađana nema stranaca.
Sa neverovatnom euforijom se doživljavao svaki poen Benfike, i na tribinama i u polju portugalske ekipe, pa je očigledno da će Novosađani imati težak zadatak da ih primire.

Bilo je i pritisaka, domaćini su slavili poen koji je pripao Voši, Onore je doticanjem mreže doneo još jedan poen našoj ekipi, ali je izjednačenje doneo Gašpar (14:14). Dugo se igralo poen za poen, odlično su funkcionisali napadi preko Luburića, zatim i Katića, sve do 23:20.

Benfika je zatim vezala četiri poena, i prvim vođstvom na meču došla do prilike da osvoji i set, ali je Katić trgao ekipu, i to za preokret, posle kog je jedan set dovoljan za trofej.

Drugi set: Novosađani utišali halu u Lisabonu i poveli sa 11:4, pa uspešno priveli borbu za trofej kraju


Vojvodina je osvojila po 13 titula šampiona države i pobednika nacionalnog Kupa, dva puta je bila treća u Kupu evropskih šampiona, jednom u Kupu pobednika Kupova, a sada je došla i do trofeja, u Kupu izazivača.
Očigledno je kako je je epilog prvog seta uticao na ekipe, ali i publiku, što su Novosađani iskoristili da nametnu ritam, i na prvi tehnički tajm-aut odu sa 8:4. Potpuno nestabilno delovali su domaćini, promenjena je praktično cela postava, a Voša je uz blokiranje udarca Onorea otišla i na 11:4.

Domaćini su se vratili u meč uz dobru rolu Dijaza, smanjivši na 16:13 za drugi tehnički tajm-aut. Koliko je on doprineo dobroj seriji, toliko je i odmogao greškama, zbog kojih je Vojvodina došla do 20:17.

Jedna sudijska greška potpuno je izbacila iz takta igrače novosadskog tima, kada je poen pripisan Benfiki iako se lopta u aut odbila od Margarida - to je bilo dovoljno da se probudi i sportski inat, za osvajanje seta, a samim tim i trofeja.

Nastavak meča: Potpuno opuštanje Vojvodine, bakljada i čekanje kraja utakmice


Deo razočaranih navijača otišao je iz hale, kombinovalo se u postavama i nije bilo previše želje igrača Vojvodine da meč okončaju u tri seta, pa su domaćini prvi put u meču imali prednost pri odlascima na tehničkim tajm-aut. Sve to je rezultiralo činjenicom da ovaj set najkraće traje (23 minuta), a lisabonski tim ga je dobio sa 25:16.

Uglavnom je Benfika održavala prednost od dva poena, sa 8:6 je otišla i na prvi tehnički tajm-aut, da bi u završnicu ušla sa 20:17. Prišla je Vojvodina na 23:22, ali se tu i zaustavila, pa je Benfika došla do prilike barem da trijumfuje. To je i učinila, domaći navijači su čak upalili jednu baklju, a igrači Vojvodine su samo čekali kraj utakmice da započnu zasluženo slavlje.
 

Back
Top