Odbacivanje TEORIJE evolucije

Ne nego već zato što evolucionisti drže monopol i nikada mi ne dozvolili da tako nešto prezentujem.
Сасвим супротно, унапређивањем и исправљањем старијих схватања, а поготово оповргавањем њих новима учинило би те звездом у научним круговима.

Poslednja izmena:
U jbt, koji to nivo neznanja čovek treba da ima da bi rekao tako nešto.

Random lik sa nekog internet sajta koji nema pojma o pojmu evolucije ili bilo koje nauke, a pritom se hvali da se u sve razume i pravi pametan.... neki tamo tip se hvali kako je srušio najjaču teoriju u istoriji nauke... urnebesno.

Nisi ti srušio našu teoriju evolucije, već neku svoju izmišljenu nepostojeću teoriju.

Prvo si izmislio šta glasi TE.
Onda si svesno odbacio sve dokaze.
Potom si počeo "da tražiš rupe", a rupe se nisu pojavile čak ni onda kada si sve dokaze stavio sa strane i izmislio neku novu teoriju (što samo ide u prilog da je TE najjača teorija u nauci), ali nema veze, ti si negde pronašao nekakve rupe, svesnim izbegavanjem davanja odgovora na naša pitanja odgovarajući na neka svoja.
U trenutku kad si TE pretvorio u nešto potpuno suprotno od onoga što ona zaista glasi, mogao si i taj apsurd da napišeš:Srušio sam vašu teoriju
Ne druškane, ne našu, već neku izmišljenu, neku svoju. Nisi uspeo da opovrgneš čak ni najlabaviji deo TE, a kamo li čitavu teoriju.
Na kraju, nisi dao niti jedan dokaz protiv TE, koji bi glasio:TE nije tačna, jer u suprotnom ...(...)...
Nadam se da si sad srećan, mada nisi učinio ništa. I dalje smo na početku.
Mantranje i guranje suprotnih argumenata pod tepih.

Kako Miroljub Petrović i desetine takvih širom sveta mogu da pričaju? Sve se može izneti, prezentovati, jedina je mana u ovome:

Svi bi vam se smejali u lice, i ne biste se ni čuli. Ljudi su konačno naučili da slušaju razum i okrenu se činjenicama.

Premalo vas je, niko vam ne veruje, jer je vladavina religije i kreacionizma još odavno zauvek završena.

Slobodan si da pitaš neku televiziju, da organizuješ neku tribinu, neko predavanje, ili makar napraviš neki sajt ili neki članak, ili objaviš u novinama....u današnje vreme je lakše nego ikada pre doći do izražaja, ali niko neće pridati značaja, ni mama te neće podržati...
Možeš ovako na privatnom nivou, ali kao profesor na nekom univerzitetu ne smeš, odmah ti sledi otkaz.

kako malo verovatno kad katolika imas 6 puta vise nego pravoslavaca

a oni prihvataju TE

zasto malo ne naucis o stvarima koje tvrdis?
samo je on to drukčije objasnio

"Kada čitamo Stvaranje sveta u Knjizi Postanja, možemo doći u opasnost da zamislimo Boga kao mađioničara, sa čarobnim štapićem, koji je u stanju da uradi sve. Međutim, to nije tako.", rekao je papa i dodao: "On je stvorio ljudska bića i pustio ih da se razvijaju prema unutrašnjim zakonima koje je usadio u svakog pojedinca, kako bi dostigli svoje potpuno ispunjenje. Veliki prasak, koji se danas smatra početkom sveta, nije u suprotnosti sa intervencijom božanskog tvorca, već baš naprotiv, zahveta njegovo postojanje. Evolucija u prirodi nije u suprotnosti sa idejom postanja, zato što evolucija zahteva postojanje bića koje evoluira."

samo je on to drukčije objasnio

"Kada čitamo Stvaranje sveta u Knjizi Postanja, možemo doći u opasnost da zamislimo Boga kao mađioničara, sa čarobnim štapićem, koji je u stanju da uradi sve. Međutim, to nije tako.", rekao je papa i dodao: "On je stvorio ljudska bića i pustio ih da se razvijaju prema unutrašnjim zakonima koje je usadio u svakog pojedinca, kako bi dostigli svoje potpuno ispunjenje. Veliki prasak, koji se danas smatra početkom sveta, nije u suprotnosti sa intervencijom božanskog tvorca, već baš naprotiv, zahveta njegovo postojanje. Evolucija u prirodi nije u suprotnosti sa idejom postanja, zato što evolucija zahteva postojanje bića koje evoluira."
naravno , oni odbacuju dok ne budu prisiljeni da prihvate i dok ne smisle modalitet koji im odgovara

koliko je ljudi ubijeno zbog raznih dogmi koje sad religija smatra normalnim i religijskim?

i zbog te TE

naravno , oni odbacuju dok ne budu prisiljeni da prihvate i dok ne smisle modalitet koji im odgovara

koliko je ljudi ubijeno zbog raznih dogmi koje sad religija smatra normalnim i religijskim?

i zbog te TE
nijedan zbog dogmi
za pretenziju, oduzimanje teritorija, blaga... milioni.
**** se papi u šta ćeš verovati dok priznaješ njegovu vlast, kao i svim ostalim diktatorima.
koliko je samo srba prešlo na islam da spasi glavu ili interesa. a i dan danas ima muslimana koji poštuju svece i sve ostalo samo ne smeju javno da kažu da veruju da je bog u tri lica.

nijedan zbog dogmi
za pretenziju, oduzimanje teritorija, blaga... milioni.
**** se papi u šta ćeš verovati dok priznaješ njegovu vlast, kao i svim ostalim diktatorima.
koliko je samo srba prešlo na islam da spasi glavu ili interesa. a i dan danas ima muslimana koji poštuju svece i sve ostalo samo ne smeju javno da kažu da veruju da je bog u tri lica.
zaboravio si srednji vek i vestice , progon drugih hriscana

kao i one koji su zbog loptaste zemlje stradali

pa i zbog TE su proganjali

ovo je samo sto se hriscanstva tice

zaboravio si srednji vek i vestice , progon drugih hriscana

kao i one koji su zbog loptaste zemlje stradali

pa i zbog TE su proganjali

ovo je samo sto se hriscanstva tice
vidi kad se poredak stvara sve što je protivno proglašava se vešticama, paganima itd. kao današnji primer za nevakcinisane.
tako svet jednostavno funkcioniše.
kada je hrišćanstvo počelo naglo da se širi bacali su ih lavovima, kada je hrišćanstvo preuzelo rušeni paganski hramovi i progon.
to su različiti koncepti i ne migu opstati zajedno. i uvek je u pravu pobednik.
koliko god se neko trudio da rat ili istrebljenje prikaže kao verski ili ateistički taj je po meni u teškoj zabludi.
evo ti ovde na forumu opšta pičkaža da jedan drugom dokaže da je u pravu.
religija je deo društva (danas je tako) ali bar ja nisam video da se nameće i da je kažnjivo. ti pišeš da bi drugčije, jel snosiš posledice zbog toga, ne, a da vas ima kritična masa država bi tražila način da vas ućutka. tako su radili komunisti pravoslavcima.
svi pričaju kako je đilas pokrao neke pare a niko ga ne hapsi. ili nije ili im odgovara da mogu da ga pljuju.
sve ti je na tu foru. od najsitnijeg do najkrupnijeg. u prevodu politika.
vera je u sebi, poštovanje vere svog naroda, poštovanje običaja, tradicije itd osećaj pripadnosti. čovek ne može biti sam, on je socialno biće

zato i zelim da vernici budu onakvi kako im vera nalaze

da ne lazu , ne kradu i ne ubijaju

da ne budu licemeri i da budu dobre osobe
pa to treba da važi za sve, ne može ti biti opravdanje "ja sam ateista"
što si izneo iz kuće to ti je ovde ili što ne smeš u kući (jedno od ta dva)
mada ja mislim da malo ili malo više preterujemo.
ali ima i ona kombinacija
A se slaže sa B, A se ne slaže sa V, a B se slaže sa V :D

pa to treba da važi za sve, ne može ti biti opravdanje "ja sam ateista"
što si izneo iz kuće to ti je ovde ili što ne smeš u kući (jedno od ta dva)
mada ja mislim da malo ili malo više preterujemo.
ali ima i ona kombinacija
A se slaže sa B, A se ne slaže sa V, a B se slaže sa V :D
posto vernika ima daleko vise vise i uticu na drustvo

pa ako je 90 posto ljudi dobro - i drustvo ce biti bolje

najvece probleme prave kvazivernici a ne vernici i ateisti

posto vernika ima daleko vise vise i uticu na drustvo

pa ako je 90 posto ljudi dobro - i drustvo ce biti bolje

najvece probleme prave kvazivernici a ne vernici i ateisti
politika utiče na društvo.
uglavnom što pišem pišem iz iskustva.
jedan period radio sam kao taksista. jedne noći zaustavi me devojka, kaže mi gde da je odvezem i ako mi nije problem da dođem po nju za sat vremena. važi, nacrtam se i ona stvarno u minut. kaže mi svaka ti čast nisi mi tražio ni dinar za tih sat vremena i daje mi 20 €. kasnije kroz priču shvatim o čemu se radi i predloži mi da (pošto je razvila posao) da je vozim.
mislim se kakav sam to vernik, vozim prostitutku, moralna tipična verska dilema. a sednu mi tri ribe odvezem ih begde uredno plate i pitaj boga šta posle rade. i tu nisam imao nikakvu dilemu jer ne znam šta rade.
šta je poenta, ono što ne znaš sve ti je ok, ono što znaš morališeš, a onda se zapitaš "a sale a nisi gadljiv na pare od prostitutke, a znaš da morališeš"
e tako ti sa vernicima ne sudi ko je kakav vernik i kakav treba biti. svi imamo svoje grehove ali lakše nam je da morališemo na tuđe grehe.
nadam se da si razumeo, mene je taj posao sasvim okrenuo, svašta sam osuđivao i mislio da sam ispravan a u suštini svi smo isti samo se neko trudi da sklanja svoje predrasude.

politika utiče na društvo.
uglavnom što pišem pišem iz iskustva.
jedan period radio sam kao taksista. jedne noći zaustavi me devojka, kaže mi gde da je odvezem i ako mi nije problem da dođem po nju za sat vremena. važi, nacrtam se i ona stvarno u minut. kaže mi svaka ti čast nisi mi tražio ni dinar za tih sat vremena i daje mi 20 €. kasnije kroz priču shvatim o čemu se radi i predloži mi da (pošto je razvila posao) da je vozim.
mislim se kakav sam to vernik, vozim prostitutku, moralna tipična verska dilema. a sednu mi tri ribe odvezem ih begde uredno plate i pitaj boga šta posle rade. i tu nisam imao nikakvu dilemu jer ne znam šta rade.
šta je poenta, ono što ne znaš sve ti je ok, ono što znaš morališeš, a onda se zapitaš "a sale a nisi gadljiv na pare od prostitutke, a znaš da morališeš"
e tako ti sa vernicima ne sudi ko je kakav vernik i kakav treba biti. svi imamo svoje grehove ali lakše nam je da morališemo na tuđe grehe.
nadam se da si razumeo, mene je taj posao sasvim okrenuo, svašta sam osuđivao i mislio da sam ispravan a u suštini svi smo isti samo se neko trudi da sklanja svoje predrasude.
a ljudi na politiku

nije stvar osude , zasto da ne vozis bilo koga , ko zna dal si vozio ubicu, pedofila i koga sve ne

nego bi bilo mnogo manje i korupcije i nepotizma i laganja i svega drugog loseg

a kad ima manje onda se lakse iskoreni i to malo

lakse je ocistiti cipele od blata nego kad upadnes ceo u kaljugu do nosa

a ljudi na politiku

nije stvar osude , zasto da ne vozis bilo koga , ko zna dal si vozio ubicu, pedofila i koga sve ne

nego bi bilo mnogo manje i korupcije i nepotizma i laganja i svega drugog loseg

a kad ima manje onda se lakse iskoreni i to malo

lakse je ocistiti cipele od blata nego kad upadnes ceo u kaljugu do nosa
kad kažeš kakav vernik treba biti jer nije, ti automatski sebe stavljaš u višu poziciju a možda taj isti je uradio plemenito delo dok si ti samo jak na rečima.
pa sigurno neka ideologija ili opredeljenje neće iskoreniti nepotizam korupciju i ostalo. i sami smo svedoci da je toga bilo i kad je religija bila na margini.
danas nam sekularizam podmeće da se ne družimo, da su obraz i čast nešto otrcano, ako ideš ko budala po studiju gologuz i vodiš jutarnji program to se zove napredak i bezbroj sličnih primera. e to ti nameće politika (rialiti) i to će jednog dana biti normalno kao pre 30-tak godina kad su se momak i devojka držali za ruke.

kad kažeš kakav vernik treba biti jer nije, ti automatski sebe stavljaš u višu poziciju a možda taj isti je uradio plemenito delo dok si ti samo jak na rečima.
pa sigurno neka ideologija ili opredeljenje neće iskoreniti nepotizam korupciju i ostalo. i sami smo svedoci da je toga bilo i kad je religija bila na margini.
danas nam sekularizam podmeće da se ne družimo, da su obraz i čast nešto otrcano, ako ideš ko budala po studiju gologuz i vodiš jutarnji program to se zove napredak i bezbroj sličnih primera. e to ti nameće politika (rialiti) i to će jednog dana biti normalno kao pre 30-tak godina kad su se momak i devojka držali za ruke.
vernik zbog sebe treba da bude na nekom nivou, ne zbog mene, ne jedno dobro pa jedno lose delo.

vernik nece uraditi kvarno i neposteno delo, pa time nepotizam i ostalo otpada

vlast coveka otkrije ne kvari ga. ako su oko gologuzog dobri ljudi nece mu dozvoliti da tako nastupa i propagira nemoral, o5 religija znaci

takodje i gledaoci ce protestvovati , nece gledati

ma ne sme da padne , tim premekim stavom samo opravdavaju
ako si nekad pratio šta sveštenik priča na sahrani, kaže oprosti mu/joj voljne (svesne) i nevoljne (nesvesne) grehe. po crkvi nemoguće je ne pasti. a ja se slažem s tim.
bar da su rekli * bog oprasta do neke granice *
ko da kaže, probaj sa sektama, bog ih sluša i radi sve što mu naruče
a ne * samo ti gresi , pokajaces se pa ce oprostiti*
e tu ima molitva koju ili ja pogrešno razumem ili većina vernika odlično razume pa sve prebace na boga. "oprosti nam dugove (grehe) naše kao što mi opraštamo dužnicima svojim".
nema čoveka koji se nije ogrešio o nekog i obrnuto. pa kako praštaš tako će ti i bog oprostiti.
tako kaže hrist, a kako je stvarno stanje ja pojma nemam, još nisam pio kaficu sa bogom.

ako si nekad pratio šta sveštenik priča na sahrani, kaže oprosti mu/joj voljne (svesne) i nevoljne (nesvesne) grehe. po crkvi nemoguće je ne pasti. a ja se slažem s tim.

ko da kaže, probaj sa sektama, bog ih sluša i radi sve što mu naruče

e tu ima molitva koju ili ja pogrešno razumem ili većina vernika odlično razume pa sve prebace na boga. "oprosti nam dugove (grehe) naše kao što mi opraštamo dužnicima svojim".
nema čoveka koji se nije ogrešio o nekog i obrnuto. pa kako praštaš tako će ti i bog oprostiti.
tako kaže hrist, a kako je stvarno stanje ja pojma nemam, još nisam pio kaficu sa bogom.
to na isti nivo stavlja i onog ko je ceo zivot vodio dobar zivot , napravio poneku grescicu , pa se pokajao

i onog sto je cinio najuzasnije stvari , ubijao i otimao , pa se pokajao

time se izbacuje moral iz crkve - ne moras biti moralan , samo se moras pokajati u nekom trenutku

to na isti nivo stavlja i onog ko je ceo zivot vodio dobar zivot , napravio poneku grescicu , pa se pokajao

i onog sto je cinio najuzasnije stvari , ubijao i otimao , pa se pokajao

time se izbacuje moral iz crkve - ne moras biti moralan , samo se moras pokajati u nekom trenutku
nisi ti mene razumeo, džabe pokajanje ako se dugovi ne razreše i nije akcenat na pokajanju (naravno da je i ono bitno) nego na praštanju. ubicama retko ljudi praštaju a ako mu pravednik ne razreši greh ni bog neće.
znači kojom merom meriš, kakav moral promovišeš tako će ti biti, na ćošku te čeka kad se najmanje nadaš.
ako nema pravde nema ni boga, ako nema boga ništa te ne sprečava da činiš zlodela jer nećeš biti kažnjen, poješće te crvi ko i tvoje žrtve, a za potomstvo ti se ebe. vratiš se barem u prvobitno životinjsko stanje gde bar ne znaš da činiš zlo već prati nagon. manje ćeš da grešiš :D

nisi ti mene razumeo, džabe pokajanje ako se dugovi ne razreše i nije akcenat na pokajanju (naravno da je i ono bitno) nego na praštanju. ubicama retko ljudi praštaju a ako mu pravednik ne razreši greh ni bog neće.
znači kojom merom meriš, kakav moral promovišeš tako će ti biti, na ćošku te čeka kad se najmanje nadaš.
ako nema pravde nema ni boga, ako nema boga ništa te ne sprečava da činiš zlodela jer nećeš biti kažnjen, poješće te crvi ko i tvoje žrtve, a za potomstvo ti se ebe. vratiš se barem u prvobitno životinjsko stanje gde bar ne znaš da činiš zlo već prati nagon. manje ćeš da grešiš :D
koji pravednik da mu oprosti greh kad se kaze da ljudi ne treba da sude , prema tome ni da prastaju

da nema pravde lako vidimo

zlocince u zatvor a moral i civilizacijska dostignuca da te drze na putu dobrote ne strah od strasnog cike

Back