Odbacivanje TEORIJE evolucije

Hriscani znaju ovo sto im je Bog otkrio (Sveto Pismo) i ono sto uzicavaju (prava nauka). Ja ne znam da li je recimo Bog stvorio druge rase i svetove, tj osim onoga sto se navodi u Svetom Pismu. Ja ne bi imao problem da se deci u skoli predstave svi modeli nastanka sveta ali imam problem sto se recimo ateisticki modeli uce kao jedina istina i apsolutne cinjenice iako to oni nisu. Nema dokaza za abiogenezu ali se ateisticka verzija predstavlja kao cinjenica, sto je totalna laz. Kao sto sam vec napomenuo ateisticki modeli polaze od pretpostavke da nema Bog ili tvorca i da je sve moralo nastati slucajno i tako objasnjavaju sve sto se vidja u prirodi, tj samo predstavljaju objasnjenja koja se uklapaju u vec formulisani model.

Svaki covek treba da kriticki prouci sve modele ili worldviews i da donese svoje odluke, a ne da se odluci za nesto samo zato sto je tako ucen u skoli. Reci “ne znam” je razumno ali tvrditi da “nauka” ima odgovore za sve ali samo ne zna “kako” je za mene ludilo i totalna laz.
Lijepo zboris, ali to isto vazi i u suprotnom pravcu...

Pa genetika na koju se pozivate tako nešto sprečava. Raspravljalo se i o tome.

Jedini je razlog zbog kojig ne možete da npr ribu da mutirate veštački toliko da stvorite žabu. Uvek će biti samo neka druga vrsta ribe.
Mozda se raspravljalo o tome ali garantujem da niko nije dao mehanizam koji sprecava nagomilavanje mutacija u DNK molekulu od kojih moze od ribe da nastane covek posle par stotina miliona godina , zato sto kada bi dao oborio bi TE.
Pozitivne mutacije u DNK su posmatrane ( ono sto kreacionisti nazivaju adaptacija se desava mutacijama u DNK ) sada ti treba da mi pokazes neki mehanizam u genetici koji sprecava nagomilavanje tih mutacija koje dovode do najvecih promena u prirodi.

Nijedan zato što takav mehanizam ne postoji kao što ne postoji ni evolucija. To je izmišljena priča.
Cak ni kreacionisti ne poricu da postoji adaptacija unutar vrsta , ta adaptacija dolazi zbog mutacija u DNK , da bi doslo do ogromnih promena mora samo da dodje do nagomilavanja tih mutacija , ako ne mozes da dokazes neki mehanizam koji sprecava nagomilavanje mutacija ne mozes da dokazes da su takve promene nemoguce , cak sta vise sigurne su ako tog mehanizma nema.

Cak ni kreacionisti ne poricu da postoji adaptacija unutar vrsta , ta adaptacija dolazi zbog mutacija u DNK , da bi doslo do ogromnih promena mora samo da dodje do nagomilavanja tih mutacija , ako ne mozes da dokazes neki mehanizam koji sprecava nagomilavanje mutacija ne mozes da dokazes da su takve promene nemoguce , cak sta vise sigurne su ako tog mehanizma nema.
Nisu svi kreacionisti isti kao što nisu ni svi naučnici isti.
Srušio sam vašu teoriju i neću da se ponavljam.

Pa naravno da nije lako , lupetanje po forumu o naucnoj teoriji koju ni ne razumes ti sigurno nece doneti nobelovu nagradu , ali ako verujes da si srusio najjacu teoriju u nauci sto ti je tesko da verujes i da mozes da pokupis tu nagradu , slicno je po nivou gluposti.
Ne nego već zato što evolucionisti drže monopol i nikada mi ne dozvolili da tako nešto prezentujem.

Nisu svi kreacionisti isti kao što nisu ni svi naučnici isti.
Srušio sam vašu teoriju i neću da se ponavljam.
U jbt, koji to nivo neznanja čovek treba da ima da bi rekao tako nešto.

Random lik sa nekog internet sajta koji nema pojma o pojmu evolucije ili bilo koje nauke, a pritom se hvali da se u sve razume i pravi pametan.... neki tamo tip se hvali kako je srušio najjaču teoriju u istoriji nauke... urnebesno.

Nisi ti srušio našu teoriju evolucije, već neku svoju izmišljenu nepostojeću teoriju.

Prvo si izmislio šta glasi TE.
Onda si svesno odbacio sve dokaze.
Potom si počeo "da tražiš rupe", a rupe se nisu pojavile čak ni onda kada si sve dokaze stavio sa strane i izmislio neku novu teoriju (što samo ide u prilog da je TE najjača teorija u nauci), ali nema veze, ti si negde pronašao nekakve rupe, svesnim izbegavanjem davanja odgovora na naša pitanja odgovarajući na neka svoja.
U trenutku kad si TE pretvorio u nešto potpuno suprotno od onoga što ona zaista glasi, mogao si i taj apsurd da napišeš:Srušio sam vašu teoriju
Ne druškane, ne našu, već neku izmišljenu, neku svoju. Nisi uspeo da opovrgneš čak ni najlabaviji deo TE, a kamo li čitavu teoriju.
Na kraju, nisi dao niti jedan dokaz protiv TE, koji bi glasio:TE nije tačna, jer u suprotnom ...(...)...
Nadam se da si sad srećan, mada nisi učinio ništa. I dalje smo na početku.

Ne nego već zato što evolucionisti drže monopol i nikada mi ne dozvolili da tako nešto prezentujem.
Kako Miroljub Petrović i desetine takvih širom sveta mogu da pričaju? Sve se može izneti, prezentovati, jedina je mana u ovome:

Svi bi vam se smejali u lice, i ne biste se ni čuli. Ljudi su konačno naučili da slušaju razum i okrenu se činjenicama.

Premalo vas je, niko vam ne veruje, jer je vladavina religije i kreacionizma još odavno zauvek završena.

Slobodan si da pitaš neku televiziju, da organizuješ neku tribinu, neko predavanje, ili makar napraviš neki sajt ili neki članak, ili objaviš u novinama....u današnje vreme je lakše nego ikada pre doći do izražaja, ali niko neće pridati značaja, ni mama te neće podržati...

Back