Odbacivanje TEORIJE evolucije

Tvoj DNK je najjaci dokaz. Coveciji DNK zapis je toliko kompleksan da se ne moze meriti sa bilo kojom danasnjom tehnologijom. Takav zapis je mogao nastati samo u umu tvorca, nikako sam od sebe.
Тврдња "то је морало бити створено" није доказ. Рецимо да се заиста може само објаснити стварањем, из тога не следи да је то створило натприродно биће. Рецимо да јесте, не можемо установити ништа о том бићу, можда је јеврејски Јахве Елохим, а можда је све ово школски пројекат неког ванземаљца, како да знамо? Такво нешто не можемо проверити. Најискреније је за неке ствари рећи - не разумем, не знам.

Tvoj DNK je najjaci dokaz. Coveciji DNK zapis je toliko kompleksan da se ne moze meriti sa bilo kojom danasnjom tehnologijom. Takav zapis je mogao nastati samo u umu tvorca, nikako sam od sebe.
Ne nije. DNK nije dokaz da bog postoji. To se zove logicka greska. I uz sve to, cime ga uporedjujes da je kompleksniji? Od cega je nas dnk kompleksniji?

Nema problema. Ja nudim dokaze, a ti sarenu lazu.
Za sad si mi ponudio "Nesvodljiva slozenost". To je puno logickih gresaka, zamisljanja i 300 *****, a nigde dokaz da je to od boga, i bas tvog boga.

Ne mogu ga objasniti, mora biti Bog! - Ja trazim istinit odgovor, ne zamazivanje ociju

Тврдња "то је морало бити створено" није доказ. Рецимо да се заиста може само објаснити стварањем, из тога не следи да је то створило натприродно биће. Рецимо да јесте, не можемо установити ништа о том бићу, можда је јеврејски Јахве Елохим, а можда је све ово школски пројекат неког ванземаљца, како да знамо? Такво нешто не можемо проверити. Најискреније је за неке ствари рећи - не разумем, не знам.
Ali pitanje se mora postaviti - u odnosu na sta je kompleksnije? U odnosu na druge DNK molekule? Pa i nije kompleksnije. U odnosu na kamen - uporedjujemo babe i zabe. U odnosu na sta je nas DNK kompleksan?

Znas za mnostvo dokaza sigurno, ali to tebi nije dovoljno. Ostaci egipcana u mrtvom moru, Nojeva Barka, Ararat, Sinaj, brdo drugih dokaza. Onda imas fosile, istrazivanjem fosila utvrdjeno je da su gotovo iznenada fosilizovani pod dejstvo neke velike prirodne katastrofe, a to je bio Potop. Mogu do sutra da pisem, ali ti neces da istrazis..

Znas za mnostvo dokaza sigurno, ali to tebi nije dovoljno.
Ostaci egipcana u mrtvom moru, Nojeva Barka, Ararat, Sinaj, brdo drugih dokaza. Onda imas fosile, istrazivanjem fosila utvrdjeno je da su gotovo iznenada fosilizovani pod dejstvo neke velike prirodne katastrofe, a to je bio Potop. Mogu do sutra da pisem, ali ti neces da istrazis..
Мислиш Црвено море? Ух, велико не. Упућен сам у кривотворине шарлатана Рона Вајата, ако на њих мислиш. Као историчар уметности знам да сигурно није пронађен ни један једини доказ за присуство Јевреја у Египту. С друге стране, упореди Јевреје и хананске народе - сродни језици, сродна религија, сродна култура итд. Данас знамо да су Јевреји били део хананских народа и да потичу из Леванта.
Уједно, како би "остаци Египћана" доказали да је Књига изласка тачна? Примећујеш ли скок између "точак у мору" и целокупног наратива Изласка?

Што се фосилних записа тиче, шарлатанске тврдње о инстант фосилизацији и глобалној катастрофи су ненаучне и проверљиво нетачне.
Јеси ли некада потражио нешто о том шта научници тврде о фосилима, фосилизацији, стратографији итд.?

Tebi je bitnija neka kamenjarka nego pitanje od zivotnog znacaja. Bitnija ti je kamenjarka od istine. Pametno nema sta.
pa da,tebi je svaka kamenjarka ako samo i islključivo nije zainteresovana za tebe i misli da je Miroljub najpametniji čovek na svetu odma pose tebe,naravno XD
Jednog dana videćeš da to tvoje papgajisanje gluposti koje su operisane od mozga koje ni taj jadni Miroljub nije smilio nego i on papagajiše od jednog drugog prevaranta nisu ništa sem zablude jednog manipulisanog klinca koji je naseo na obične šarene laže kojom se mažu oči ljudima koji nisu imali sreću i/ili dovoljno motivacije da se obrazuju i prepoznaju koliko su te gluposti smešne...e onda ćeš biti razočaran,ogorčen,osećaš se iskorišćeno i manipulisano jer jesi ...
Pod uslovom da nisi Miroljob lučno koji bi da sam sebi dudla ego time što sam sebe hvali i diže u nebesa glumeći svog fana što bi bio vrhunač komedije...onako kao višnjica na ostatku torte koju je klovn sam sebi upravo zašljepao u lice :D

Библија ништа не говори о генима нити о генетској савршености, Адам и Ева децу праве после "пада", што је тумачење које никада није постојало код Јевреја до апостола Павла, а инцестоидно обнављање човечанства и животињског царства описује се и после мита о потопу, много након "пада". Зашто спомињемо библијску инцестоидност? Зато што би се то видело у генетском коду, зато што је потребна генетска разноликост у популацији, за опстанак врсте је минимални потребни број јединки око 500 итд.
Уједно, асексуално размножавање првих организама тешко да можемо назвати инцестом.
Kako je ovo moguce po evoluciji i vasoj “veri” ateiskoj? Da aseksualno razmnozavanje (koje je eto slucajno stvoreno sa samim slucajnim stvaranjem prvog zivota) mora da predje u seksualno razmnozavanje. Znaci morali su ti organizmi da mutiraju i da u isto vreme razviju muske i zenske rep organe. Znaci za to je bilo potrebno mnogo godina, slobodno mozemo reci milioni 😁😁😁. Jeste realno, ako iskuljucis mozak i odbacis razum koji ti je Bog podario.

spisijacija,odvajanje jedne vrste od druge se dešava jako sporo kroz mnogo,mooooogooooo generacija i tu prirodna selekcija igra glavnu ulogu jer se pojavi neka mala promenica kod jedne jedinke u krdu ili čoporu i onda ako ta mala promenica čini tu jedinku dovoljno uspešnom onda ta jedinka ima više potomstva nego prosečni pripadnik te vrste sa malo manjom stopom smrtnosti zbog jer su nasledili tu promenicu koja im daje prednost za preživljavanje i onda ima dosta njenih potomaka u krdu/čoporu i onda se ti njeni potomci koji su nasledili tu promenicu pare sa potomcima onih koji nemaju promenicu pa potomstvo koje nalsedi promenicu ima isti taj bonus na preživljavanje i onda se to tako širi i širi pa prođe kodža generacija pa opet nova promenica kod neke jedinke...i ponovi to jedno nekoliko miliona puta i tek onda se te male promenice nagomilaju tako da to krdo/čopor bude druga vrsta od one matične...
Da li ti razmisljas o ovome sto pises ili samo ponavljas gluposti koje si ucen u skoli? Kao prvo za ovo nema dokaza, kao drugo kako neko moze da veruje da bi se eto u isto vreme desavale mutacije koje bi vodile ka savrsenim muskim i zenskim rep organima da bi se eto nakon miliona godina te savrsene odvojene mutacije spojile i proizvele seksualno razmnozavanje 😁😁😁

Ne, bukvalno si se posrao na tablu, porusio figurice i rekao da si pobedio. NA EVOLUCIJI SE BAZIRA 70% BIOLOGIJE!
To ti je dovoljno
Kod vas je sve slucajno, ne verujete u um i razum pa se moze reci da je vas mozak bezvredan jer je proizvod slucajnih mutacija i hemijskih reakcija, kao sto je objasnio CS Lewis 😁😁😁. Posto je vas mozak slucajni proizvod to znaci da vase razmisljanje ne znaci nista jer moze da nema nikakve veze sa realnoscu vec samo proizvodi misli koje vama od koristi 😂😂😂. Samo sumnjam da ces ti ovo shvatiti ....

Za to ne znam. Ne znam kako manipulisu kada bas Ameriku najvise pogode nesrece, logicno bi bilo obrnuto.
Zavisi od ciljeva.
U oktpmbru imaju klimatski sastanak.
Ceo svet je tamo.
Ima mbogo protivnika.
A posle ove klime protivnici nemaju sansu.
Slusam zadnjih meseci mnogi Eu politicari govore da klimase ne zanima klima jer ju nicim i ne mogu poboljsati.
Vec sprovodjenje globalnih ciljeva i totalne kontrole.
Pa bi bilo logicno ako su u mogucnosti da manipulisu klimu, to i ucine pred taj skup.
I tako dobiju podrsku naroda i smanje protivnike.
Kako god.
Bilo to globalno zagrevanje ili nesto drugo, oni ce to zloupotrebiti za svoje ciljeve.
Ovih dana,slusam kako jedan EU politicar plasi mlade, da bi se vakcinisali.
Da ce morati da im vade pluca i stavöjati nova?
Rekoh zar je moguce da niko na to ne reagira?
Oni se sluze zastrasivanjem a mi smo na sve to oguglali.

Kao prvo za ovo nema dokaza
A za postojanje Boga i ljudi koji su ziveli 950 godina i bili visoki 3.5 metra dokaza ima? :D
Gde to?
U 4 zemlje koje sam pomnuo.
Ova zima je bila jedna od ikad hladnijih i ne secam se da je koja tako dugo trajala.
A sneg do mile volje.
Od globalnog zagrevanja sam ocekivao bar zimi da se zagrejem a i usparam grejnje.
Medjutim bilo je suprotno.
Zimus sam se ozbiljno razocarao u globalno zagrevanje a i ovo leto.
Ocigledno nemas pojma kako se meri srednja godisnja temperatura, kako se prati globalno zagrevanje i zasto ciklicno na nekoliko toplih zima MORA da bude jedna bar hladna (procitaj malo o efektima El Ninjo i El Ninja umesto uobicajene literature sa kojom ispiras mozak).

Da li ti razmisljas o ovome sto pises ili samo ponavljas gluposti koje si ucen u skoli? Kao prvo za ovo nema dokaza, kao drugo kako neko moze da veruje da bi se eto u isto vreme desavale mutacije koje bi vodile ka savrsenim muskim i zenskim rep organima da bi se eto nakon miliona godina te savrsene odvojene mutacije spojile i proizvele seksualno razmnozavanje 😁😁😁
prvo ništa u prirodi nije savršeno nego dovoljno dobro za preživljavanje...I o kakvim savršenim organima za reprodukciju pričaš kad imaš u prirodi bića koja se razmišavaju i ne sekualnim putem,imaš životinje koje se razmožavaju vantelesnom oplodnjom gde ženka snese jajašca pa ih muzjak oplodi posle,imaš životinje koje posle oplodnje donose na svet oplođenja jaja i mladunac se razvija u njima van majčinog tela...sisari su jedini koji se rađaju živi i poptpuno formirani...mada ni kod njih to nije pravilo jer se kod torbara(koji su primitivniji) se rađajau u mnogo ranijem stadijumu i onda kuliraju u torbi dok se ne razviju potpuno...a imaš i kljunare koji su u srodstvu sa najranijim predcima sisara koji nose jaja,bukvalno jaja.
Bukvalno kad gledaš živa bića u prirodi i gde im je od prilike mesto u evolitivnom lancu jasno ti je kakao se to sa reprodukcijom polako prilagođavalo i menjalo...
I evo,mi ljudi smo baš primer toga kako ništa u vezi reprodukcije nije savršeno nego jednostavno dovoljno dobro za preživljavanje jer bukvalno jedva beba može da prođe kroz majčinu karlicu zbog glavurdže a kod nekih i ne može nego mora da se porađa carskim rezom jer smo stigli do toga da zbog medicine zaobiđemo prirodnu selekciju koja bi iz igre izbacila to...a ta nesposobnos da se na svet prirodno donese potomak je nešto što te u prirodi definitivno izbacije iz igre preživljavanja nego mi imamo sreću da smo dovoljno intelegentni(nažalost ne svi,al jbg) da inprovizujemo i nadoknjađujemo fizičke nedostatke kreativnim rešenjima.To je bukvalno naša specijalizacija koju imamo kao vrsta.Kao na primer što su se gepardi specijalizovali da razvbijajau velike brzine da bi stigli plen koji brzo beži ili se pčele specijalizovale da skupljaju polen sa biljaka,e mi smo se specijalizovali za kreativnu improvizaciju.

A za postojanje Boga i ljudi koji su ziveli 950 godina i bili visoki 3.5 metra dokaza ima? :D

Ocigledno nemas pojma kako se meri srednja godisnja temperatura, kako se prati globalno zagrevanje i zasto ciklicno na nekoliko toplih zima MORA da bude jedna bar hladna (procitaj malo o efektima El Ninjo i El Ninja umesto uobicajene literature sa kojom ispiras mozak).
Da, ali vi svoje fantazije namecete deci po skolama, a ne hriscani. Planeta zemlja je i po vasem modelu pre ko zna koliko miliona godina imala prosecnu temperaturu jedno 10 stepeni vise nego danas tako da je bilo i vise kiseonika. Da li mislis da su zivotinje bile manje ili vece? Da li mislis da bi jedan ogroman dinosaurus teoretski mogao preziveti danas i da postoji? Klimatski uslovi se razlikuju 😁

119737898_10222606390123669_3463260291617038326_o.jpg

prvo ništa u prirodi nije savršeno nego dovoljno dobro za preživljavanje...I o kakvim savršenim organima za reprodukciju pričaš kad imaš u prirodi bića koja se razmišavaju i ne sekualnim putem,imaš životinje koje se razmožavaju vantelesnom oplodnjom gde ženka snese jajašca pa ih muzjak oplodi posle,imaš životinje koje posle oplodnje donose na svet oplođenja jaja i mladunac se razvija u njima van majčinog tela...sisari su jedini koji se rađaju živi i poptpuno formirani...mada ni kod njih to nije pravilo jer se kod torbara(koji su primitivniji) se rađajau u mnogo ranijem stadijumu i onda kuliraju u torbi dok se ne razviju potpuno...a imaš i kljunare koji su u srodstvu sa najranijim predcima sisara koji nose jaja,bukvalno jaja.
Bukvalno kad gledaš živa bića u prirodi i gde im je od prilike mesto u evolitivnom lancu jasno ti je kakao se to sa reprodukcijom polako prilagođavalo i menjalo...
I evo,mi ljudi smo baš primer toga kako ništa u vezi reprodukcije nije savršeno nego jednostavno dovoljno dobro za preživljavanje jer bukvalno jedva beba može da prođe kroz majčinu karlicu zbog glavurdže a kod nekih i ne može nego mora da se porađa carskim rezom jer smo stigli do toga da zbog medicine zaobiđemo prirodnu selekciju koja bi iz igre izbacila to...a ta nesposobnos da se na svet prirodno donese potomak je nešto što te u prirodi definitivno izbacije iz igre preživljavanja nego mi imamo sreću da smo dovoljno intelegentni(nažalost ne svi,al jbg) da inprovizujemo i nadoknjađujemo fizičke nedostatke kreativnim rešenjima.To je bukvalno naša specijalizacija koju imamo kao vrsta.Kao na primer što su se gepardi specijalizovali da razvbijajau velike brzine da bi stigli plen koji brzo beži ili se pčele specijalizovale da skupljaju polen sa biljaka,e mi smo se specijalizovali za kreativnu improvizaciju.
Ti si naveo mnogo stvari koje postoje ali nisi naveo dokaze kako se doslo do seksualnog razmnozavanja. Tj jeste ima aseksualno razmnozavnje ali vi tvrdite da su ti organizmi mutirali u seksualne. Sama ta “evlucija” i cinjenica da se zavrsilo sa seksualnim znaci da je proces bio savrsen tj da radi. Jedini razlog zasto vi to tvrdite je zbog toga sto ste krenuli od pretpostavke da nema Boga ili stvaratelja, i onda ste sve nadogradili na to tj sve je slucajnost pa kako je moguce objasniti pocetak zivota i razvijanjr svih vrsta.

Da, ali vi svoje fantazije namecete deci po skolama, a ne hriscani. Planeta zemlja je i po vasem modelu pre ko zna koliko miliona godina imala prosecnu temperaturu jedno 10 stepeni vise nego danas tako da je bilo i vise kiseonika. Da li mislis da su zivotinje bile manje ili vece? Da li mislis da bi jedan ogroman dinosaurus teoretski mogao preziveti danas i da postoji? Klimatski uslovi se razlikuju 😁
Vase fantazije su mnogo opasnije za decu ali ovo nije tema...
Kako odjednom nekoliko miliona godina kad Zemlja po vama i Bibliji traje nekih 6000 godina? Mislis da je za samo 6000 godina Zemlja tako drasticno promenjena u klimatskim uslovima? :D
Nebruseni dijamant za obradjivanje od strane crkve, tako se zovu ljudi kao ti )))

Back