prvo ništa u prirodi nije savršeno nego dovoljno dobro za preživljavanje...I o kakvim savršenim organima za reprodukciju pričaš kad imaš u prirodi bića koja se razmišavaju i ne sekualnim putem,imaš životinje koje se razmožavaju vantelesnom oplodnjom gde ženka snese jajašca pa ih muzjak oplodi posle,imaš životinje koje posle oplodnje donose na svet oplođenja jaja i mladunac se razvija u njima van majčinog tela...sisari su jedini koji se rađaju živi i poptpuno formirani...mada ni kod njih to nije pravilo jer se kod torbara(koji su primitivniji) se rađajau u mnogo ranijem stadijumu i onda kuliraju u torbi dok se ne razviju potpuno...a imaš i kljunare koji su u srodstvu sa najranijim predcima sisara koji nose jaja,bukvalno jaja.
Bukvalno kad gledaš živa bića u prirodi i gde im je od prilike mesto u evolitivnom lancu jasno ti je kakao se to sa reprodukcijom polako prilagođavalo i menjalo...
I evo,mi ljudi smo baš primer toga kako ništa u vezi reprodukcije nije savršeno nego jednostavno dovoljno dobro za preživljavanje jer bukvalno jedva beba može da prođe kroz majčinu karlicu zbog glavurdže a kod nekih i ne može nego mora da se porađa carskim rezom jer smo stigli do toga da zbog medicine zaobiđemo prirodnu selekciju koja bi iz igre izbacila to...a ta nesposobnos da se na svet prirodno donese potomak je nešto što te u prirodi definitivno izbacije iz igre preživljavanja nego mi imamo sreću da smo dovoljno intelegentni(nažalost ne svi,al jbg) da inprovizujemo i nadoknjađujemo fizičke nedostatke kreativnim rešenjima.To je bukvalno naša specijalizacija koju imamo kao vrsta.Kao na primer što su se gepardi specijalizovali da razvbijajau velike brzine da bi stigli plen koji brzo beži ili se pčele specijalizovale da skupljaju polen sa biljaka,e mi smo se specijalizovali za kreativnu improvizaciju.