Odbacivanje TEORIJE evolucije

Da al u onome gore je ujedno i dobio odgovor zasto nije moguca temperatura ispod apsolutne nule
Al time nisi objasnio nista. Samo si rekao kako se manifestuje i meri. Nisi rekao sta je. Ahaaa ne vadi se sad. Ako ja ne razumem to sto kazes, to onda nije tacno. Okej? Znaci ja ne razumem pojam za predskolski uzrast.(Inace pojam mase odnosno inertnosti tela je izgradio 80% fizike ali ignorisemo bla bla) Posto ne razumem to sto mi kazes onda to nije tacno i kraj. Vrtis me krug okej? Ne razumes

Tvojju logiku onda mozes da primenis na sve.

Па то и њих двојица кажу.

1622411931825.png

Pogledajte prilog 936972
Ovako podvuci. ne vadi iz konteksta vidis da je zapeta. nije kraj misli

Основне физичке величини и немају објашњење....
нема ту шта да се објашњава...
а објашњења нема.

Хајде ми сад реци шта та запета мења у смислу реченице? Шта си ти онда подржао, ако ниси ово?

Coveku je samo nepojmljivo da odrastao covek ne razume pojam mase.
salu na stranu, ja sam bio ozbiljan: njemu je neko ubacio trip da ce da leti, pa se zato okomio na masu

ima stvari koje ti ne znas, a sto pojedine forumase kopka kao npr out of body exp.

ubacuju im u svest razni djavolskii gurui da ce da lete van svojih telesina masivnih, i onda ja moram da ih prizemljujem

obrisem patos sa njihovim guruima, i mirno bude neko vreme

Hajde ovako. Da li s se ikada merio ( tezinu)?
Reci mi sta se desava sa "strelicom" ako cupkas ili skakuces na vagi?
Tezina se menja, jer tako? Reci mi sta se desava sa tvojom masom u tom momentu?

Небитно је за причу шта се дешава у једном конкретном случају, него шта је природа масе, а и физичких величина на којима почива цела "објективна" наука. Овде се наступа са неком идејом да је све што кажу наука и њене теорије једна објективна и апсолутна истина, а кад се загребе мало дубље, долазимо до чињенице да не разумемо ни основне ствари.

Масу је поменуо он у поруци #46.
А ја потпуно подржавам, делом и твој став, да је и осталих 6 основних физичких величина тешко објашњиво.
neshvatljivo da ti ne razumes isti jezik - kilogram krompira ili kilogram jagoda, sta tu ima da se objasnjava? imas teg od 1kg i uravnotezujes, meris da bude isto to sto kupujes kao taj teg... to ti je masa, nema nikakve nauke u merenju na pijaci ili bilo gde, cak je i praistoirijski covek znao da meri: stavi kamen u jednoj ryci, a u drugoj hranu pa oceni da l' su isto teski

ja razumem da tebe mozda sila teze, tezina buni, jer ona nije ista na zemlji ili na drugim planetama, jel zemlja nas drzi silom teze da ne odletimo, ali masa je bar prosta kao pasulj, imas tegove kao etalone, imas tromog/inertnog slona ili zgradu za koju kazemo da je masivna

Poslednja izmena:
Небитно је за причу шта се дешава у једном конкретном случају, него шта је природа масе, а и физичких величина на којима почива цела "објективна" наука. Овде се наступа са неком идејом да је све што кажу наука и њене теорије једна објективна и апсолутна истина, а кад се загребе мало дубље, долазимо до чињенице да не разумемо ни основне ствари.
Naravno da je bitno, to nije jedan konkretan slucaj vec nesto sto se dogadja konstantno. Ne postoji stanje u kojoj telo miruje, uvek je u stanju nekog kretanja, dal ga ti osecas ili ne nije bitno.

neshvatljivo da ti ne razumes isti jezik - kilogram krompira ili kilogram jagoda, sta tu ima da se objasnjava? imas teg od 1kg i uravnotezujes, meris da bude isto to sto kupujes kao taj teg... to ti je masa

ja razumem da tebe mozda sila teze, tezina buni, jer ona nije ista na zemlji ili na drugim planetama, jel zemlja nas drzi silom teze da ne odletimo, ali masa je bar prosta kao pasulj, imas tegove kao etalone, imas tromog/inertnog slona ili zgradu za koju kazemo da je masivna

Ви људи причате о мерењу масе. То и даље не објашњава шта је маса. Толико си навикао на тај појам, да ни не схваташ да га не разумеш. Замисли неки други појам, рецимо гама зрачење. Ти мене питаш да ти објасним шта је то, а ја кажем: "Узмеш Гајгеров бројаш и измериш. Микросиверт уранијума или микросиверт полонијума, шта ту има да се објашњава. Тоје ствар договора. Договорили смо се да је милион ових честица у секунди то и то."

U111511_01_Geiger-Counter.jpg

Ви људи причате о мерењу масе. То и даље не објашњава шта је маса. Толико си навикао на тај појам, да ни не схваташ да га не разумеш. Замисли неки други појам, рецимо гама зрачење. Ти мене питаш да ти објасним шта је то, а ја кажем: "Узмеш Гајгеров бројаш и измериш. Микросиверт уранијума или микросиверт полонијума, шта ту има да се објашњава. Тоје ствар договора. Договорили смо се да је милион ових честица у секунди то и то."

U111511_01_Geiger-Counter.jpg
O jebemti zivot. Ne kapiras i dalje da je masa SAMO mera za nesto drugo. nema tu sta da je pojam i sta da se objasnjava. Lepo ti je rekao covek. Tu nema sta da se objasnjava. To je mera necega

Ти мене питаш да ти објасним шта је то, а ја кажем: "Узмеш Гајгеров бројаш и измериш. Микросиверт уранијума или микросиверт полонијума, шта ту има да се објашњава. Тоје ствар договора. Договорили смо се да је милион ових честица у секунди то и то."
To se zove logicka greska;

neshvatljivo da ti ne razumes isti jezik - kilogram krompira ili kilogram jagoda, sta tu ima da se objasnjava? imas teg od 1kg i uravnotezujes, meris da bude isto to sto kupujes kao taj teg... to ti je masa, nema nikakve nauke u merenju na pijaci ili bilo gde, cak je i praistoirijski covek znao da meri: stavi kamen u jednoj ryci, a u drugoj hranu pa oceni da l' su isto teski

Naravno da je bitno, to nije jedan konkretan slucaj vec nesto sto se dogadja konstantno. Ne postoji stanje u kojoj telo miruje, uvek je u stanju nekog kretanja, dal ga ti osecas ili ne nije bitno.
Ljudi. Ja dizem ruke. Lik ne razume sta znaci kad je nesto MERA neceg drugog. A sta znaci kad je nesto POJAVA. Masa je mera INERTNOSTI. INERTNOST je pojava. Znaci to je to. Ako ne razume i dalje. Ili je glup ili namerno ovde zajebava ljude. Ovo je zalosno da se nekom objasnjava

Opet gresis jer masa nije tezina. U slucaju sa radijacijom ili zracenjem je otpustanje atoma/ half life i slicno. Pa kada te neko pita neces reci da meris vec ces opisati sta je zracenje a ne kolicinu istog.
Tebi je receno sta je masa, receno kako se meri, odnosno prikazuje.
Masa je konstanta, uvek ista al tezina nije.
Zato ces imati manje kg na Mesecu a vise na Jupiteru ( pod uslovom da mozes da prezivis i izmeris :) ).
Zato imas utisak da si tezi kada auto ubrzava ( to vazi samo prilikom ubrzanja ) iako masa ostaje ista.

O jebemti zivot. Ne kapiras i dalje da je masa SAMO mera za nesto drugo. nema tu sta da je pojam i sta da se objasnjava. Lepo ti je rekao covek. Tu nema sta da se objasnjava. To je mera necega
Све може да буде мера за нешто друго. Све формуле се могу изврнути и чланови променити стране.
Ако је F=m*a, онда је и m=F/a, па можеш да даш дефиницију да је маса количина силе по убрзању бла бла...
То и даље не објашњава шта је маса.

Тоје ствар договора.
ja sam ti objasnio da je praistorijski covek znao sta je masa, sta je masivnije, ono sto drzi u levoj ili desnoj ruci... isto ti je i sa ostallim OSNOVNIM fizickim velicinima: ko se s nama druzi zivot mu je DUZI

A DUZINA? jel treba i duzina da se ''naucno'' objasnjava?

Poslednja izmena:
Све може да буде мера за нешто друго. Све формуле се могу изврнути и чланови променити стране.
Ако је F=m*a, онда је и m=F/a, па можеш да даш дефиницију да је маса количина силе по убрзању бла бла...
Da zato sto si napisao F gde je F force ili sila a ne tezina :) Dakle nisi objasnio masu pomocu tezine vec sile.
DA vozis auto recimo 120km/h ( autoput ) i da se zapucas u sleper koji stoji parkiran, sila bi bila jedno 120-140t

Back