Odakle je ovaj citat...

To za Nobela ne verujem.Ko u ostalom moze znati takve pikanterije u vezi preglasavanja.Mislim da je srpski uticaj u tom Nobelovom komitetu beznacajan.
Svaka nasa boranija je kandidovana za Nobela.Recimo Pavic,pa ja Pavicu ne bih dao ni manje nagrade.

To za Nobela ne verujem.Ko u ostalom moze znati takve pikanterije u vezi preglasavanja.Mislim da je srpski uticaj u tom Nobelovom komitetu beznacajan.
Svaka nasa boranija je kandidovana za Nobela.Recimo Pavic,pa ja Pavicu ne bih dao ni manje nagrade.

Kakav si ti lik......imas pravo na svoje misljenje i to je OK,ali ovo je proverena informacija.Te godine je Nobela dobio neki Golding,za glas je pobedio Cosica.Ja ti reko`,ti kako osh....

Hajde majke ti objasni nam izvor informacije.To sto kazes "ja ti rekoh"je zas i sam koliki dokaz.
Ili si mozda mason pa sve znas.
Sumnjam i da se tako odlucuje za Nobela.
Dal i postoji glasanje,a i ako postoji nisam siguran da neko moze pobediti za samo glas,verovatno je potrebna neka mnogo veca vecina.

Јесте ово написао Владика Николај. И рекао у једној проповеди.
Ово сам цитирао на појединим форумима, у дискусијама о днаашњим системима ведности.

Многи погледају његове религизне радове и уплаше се, јер је ту у неким висинама недоступним нама лаицима.
Међутим, људи су записивали и његове проповеди о општим, актуелним темама из свакодневног живота.

Замислзте, ово је изговорио 1910 године. Шта ли би рекао данас? Тада није било ријалитија...
Почектом века је, са Петром Првм, стигао у Србију неки нови "талас" који нас је прилично начео...
Не заборавите, исте године је ДИС написао "Наше дане".

*
Мислим да је овај цитат из проповеди о савременој омладини, збуњеној и слуђеној. Каже Владике, између остлог: Шта да напише данашња омлаидна, када су руски калсици написали све?
Шта да компонује када су Моцарт, бах итд, компоновали све?
Шта да слика, када види шта су сликали венецијански мајстори, који су сами правили боје?

Ипак није у праву: Појавили се и Јјесењини и Миљковићи и Антићи, и сликари...

Back