Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 88.612
"OD NAS TRAŽE MEĐUSOBNO PRIZNANJE" Vučić: Sinoć sam 50 puta razgovarao sa Briselom: Sve i da uvedemo SANKCIJE RUSIJI, imali bi zahtev o Kosovu (VIDEO)
Nisu doneli čak ni rezoluciju, doneli su preporuke, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o dokumentu koji je juče usvojio Evropski parlament (EP), u kome se Srbija poziva na uvođenje sanckcija Rusiji.Piše: Lana Gedošević
24.11.2022. 11:06
98
0:00/5:17
FOTO: MILOŠ MILIVOJEVIĆ / TANJUG
.
- Preskočili su da istaknu da moramo da priznamo nezavisno Kosovo, pa mi nije jasno što su to sakrili - rekao je Vučić, dodajući da Srbija sama donosi odluke, u sopstvenom interesu.
Kako je kazao, od nas traže međusobno priznanje, i upitao: "Što to krijemo od ljudi?".
- To krije deo političke i medijske javnosti, koji bi da disciplinuje i predsednika i vladu. Oni bi da nam objasne kako moramo pod hitno da uvedemo sankcije, jer je to u najboljem interesu zemlje, i da je sve ostalo loša politika za Srbiju. To se krije, jer bi onda bilo jasno šta takvi poslanici stvarno žele Srbiji - rekao je on.
"Sinoć sam 50 puta razgovarao sa Briselom"
Kako je dodao, zašto ne obavestimo građane šta stvarno traže od nas, a teže je od sankcija Rusiji, o kojima, kaže, sluša više od 270 dana. ističe i da "sve i da uvedemo sanckije Rusiji, potapšali bi nas po ramenu, a onda sutra izašli sa nekom novom rezolucijom da moramo da priznamo Kosovo".- Sinoć sam skoro do ponoći razgovarao 50 puta sa Briselom - istakao je Vučić.
Kako je dodao, "nismo zainteresovani za priznanje sa Prištinom", i ističe da se nije "naročito uzbudio i uznemirio zbog preporuka EP".
Pročitajte još
POSTIGNUT DOGOVOR BEOGRADA I PRIŠTINE Oglasio se Borelj, ovo su detalji
- Dokon pop i jariće krsti. Izgleda da im sve ide kao po loju. Što se tiče sankcija Rusiji, Srbija ume sama da donosi odluke. Čestitam Evropi jer su "usrećili" svoje zemlje i narode sankcijama Moskvi - naveo je Vučić.
Upitan za dogovor o tablicama, i šta to znači za stanovništvo na severu KiM, Vučić kaže da se svaki put suočavamo sa licimerstvom.
- Nećemo sukobe, nećemo ratove, i onako nam je teško da odemo do prodavnice po kiši, a kamoli da idemo u sukobe. Kad se dogovorimo o miru, ni to ne valja - rekao je Vučić.
"Pre dva dana Priština imala bolji dil"
Kako je rekao, Kurti i Priština su imali pre dva dana bolji dil nego juče, "a što su to uradili, nemam objašnjenje".- Tablice KM ostaju i opstaju. Što se novih automobila tiče, ima ih do 90 na godišnjem nivou, a što se tiče obnove, ona ne prestaje - naveo je Vučić.
.
Kako je kazao, to je i statusno mala taktička pobeda, koja će nas voditi u još težu situaciju.
- Znam da nas čekaju teška vremena, zbog toga kod mene ne možete da vidite radost - istakao je Vučić, koji je dodao da je zadovoljan jer nije ugrožena cela Srbija.
Objašnjava da je situacija kod Srba na Kosovu uzavrela, i da su ljudi siti političke vlasti.
- Ljudi su siti svega, jer to traje 23 godine. Ne smeš da govoriš srpski, ne smeš da kažeš da je u Račku bila faklsifikat akcija, da brineš šta smeš a šta ne smeš da kažeš - rekao je Vučić.
"Naše crvene linije su jasne"
Kaže da je u Briselu izgovorio šta su naše crvene linije, i da je to dostavljeno i u odgovoru Beograda na non - pejper.
- Pretite da ćete prekinuti pregovore, pa prekinite - istakao je on.
Dodaje da nas čeka komplikovana situacija, da su evropski prestavnici bili vrlo racionalni u ponašanju, kao i SAD.
- Sve ovo je bukvalno mučenje - kaže.
Pročitajte još
BERLIN RAZOČARAN Apelovali na Prištinu da odustane od "izvršnih mera": Moraju da se poštuju dogovori postignuti tokom dijaloga
"KM TABLICE OSTAJU I VLASNICI ĆE MOĆI NORMALNO DA REGISTRUJU AUTOMOBILE" Petković iz Brisela o detaljima dogovora Beograda i Prištine
Dodaje da je jedan uslov ispunjen koji se odnosi na tablice, a drugi je formiranje ZSO, nakon čega će se vratiti u institucije.
- Sve i da hoću, a neću, ne mogu da ubedim Srbe - naveo je on, dodavši da period pred nama nije lak.
"Borimo se u nemogućoj situaciji"
Kako dodaje, uspevamo da se borimo u nemogućoj situaciji.- Kao tvrđavu Brest da branimo - naveo je on.
Kako je dodao, da su tačne priče koje pričaju politički protivnici,, "uspeli smo da kupimo godinu dana".
- Uspeli smo posle 11,12 godina da dobijemo da ostanu tablice kao simbol državnosti Srbije - rekao je on.
.
Kako je dodao, mnogo je teško bilo šta uraditi, "jer mi nemamo saveznike u Briselu".
- U poslednjih sedam dana legao nisam. A šta biste radili da nije bilo dogovora? - upitao je on.
Kako je dodao, njegova poruka srpskom narodu je da će država biti uz njih.
- Znaju da će imati podršku Srbije, to je nateralo i međunarodni faktor, samo je trebalo izvršiti dodatni pritisak.
Kako je dodao, Srbi žele ZSO, "ispunite to, pa možemo dalje da pričamo".
- Suštinski će svi biti na strani Prištine, tu smo sami, i tu nam niko ne može pomoći. Zato moramo da razvijamo zemlju, da driblamo na petoparcu, da čuvamo državu i mir - rekao je on.
https://www.blic.rs/vesti/politika/...am-50-puta-razgovarao-sa-briselom-sve/tvhwvfc
GAME OVER!!!
Европска народна партија му окреће леђа. Више нико не жели да га трпи.
Ускоро ће остати без икакве подршке својих западних налогодаваца.
Отвара се конкурс за новог помоћника колонијалног управника.
Да ли ће то бити Друг Ђидо?
Да ли Мариника дел Кокош?
Можда немушти Борко Стефановић?