„Od mog sela do Brisela“ – štafetni ultramaratonci krenuli put Brisela: „Očekujemo da se vratimo kao pobednici i oslobodioci“

Duskwood

Domaćin
Poruka
4.813

„Od mog sela do Brisela“ – štafetni ultramaratonci krenuli put Brisela: „Očekujemo da se vratimo kao pobednici i oslobodioci“​

tafetni ultramaratonci krenuli su jutros 10 minuta posle 7.00 na 18-dnevni put ka Briselu, gde bi trebalo da stignu 12. maja, kada će biti održana sednica na kojoj će se raspravljati o trenutnoj situaciji u Srbiji, kao i o zahtevima koje su u Strazbur odneli studenti biciklisti. Studenti nameravaju da Evropskom parlamentu predaju pisma sa detaljno opisanom situacijom u Srbiji, ne samo prethodnih meseci od kada su počeli protesti, već, kako su rekli, i poslednjih nekoliko godina.

Do Brisela će trčati 21 student, mada je prvobitno bilo predviđeno da trči njih 16, kako bi simbolično odali poštu za 16 poginulih u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, 1. novembra prošle godine. Studenti maratonci trče pod parolom „Od mog sela do Brisela“.

Pred njima je štafetni maraton od skoro 2.000 kilometara. Štafetni znači da neće svi studenti trčati sve vreme, već će jedna grupa trčati, dok će se druga odmarati u kombiju koji će ih pratiti i čekati svoj red.

Studente maratonce ispratili su brojni građani i drugi studenti ispred RTS, koji blokiraju već 11 dana. Građani su počeli da pristižu ispred zgrade javnog servisa još u 6.30.

Oni su maratoncima uzvikivali „Pumpaj“, „Niko nije umoran, RTS je blokiran“ i „Ko ne skače, taj je ćaci“.

Predviđeno je da trkači stignu oko 8.00 u Novi Sad, gde će posle kratkog predaha nastaviti dalje.

Njihova prva stanica biće Osijek, gde bi trebalo da stignu večeras oko 19 časova.

Planirano je da maratonci svakog dana pretrče više od 100 kilometara.

Trčaće kroz šest zemalja – Hrvatsku, Austriju, Nemačku, Francusku, Luksemburg do Belgije.

Prvu veću pauzu imaće u Strazburu, 13. dana trke, kada neće trčati, već će obilaziti evropske institucije.

Jedna od trkačica Lena rekla je kratko za N1 pred početak trčanja da se bore za slobodu i da očekuju da se vrate kao pobednici i oslobodioci.

Oni su otrčali Takovskom ka Trgu Nikole Pašića, gde ih je sačekao kombi, koji će ih sve vreme pratiti.
https://n1info.rs/vesti/od-mog-sela...mo-da-se-vratimo-kao-pobednici-i-oslobodioci/

Ova deca su iscupala i stavila pred nas celo srce...nadam se da ih necemo razocarati.

Ako nas neko udari u otvoreno srce, tu oprosta nema. Rizikujemo da izgubimo citavu generaciju mladih i to zbog koga?

Tesko nama sa nama jer cemo uvek znati sta smo uradili, isto kao sto cemo znati da su bili iskreni, pomalo naivni, ali da je cela ideja bila nadahnuta.
I znacemo sta smo propustili.

Istorija se uvek pobrine za opomenu.

Meni nije jasno zašto bicikliste i sada maratonce ne hapse vlasti država kroz koje prolaze.
Blokiraju saobraćajnice, promovišu političke stavove koji potencijalno ugrožavaju bezbednost država kroz koje prolaze, a strani su državljani. Sigurno i oni imaju član zakona koji se odnosi na strane državljane.

Molim "ustašku" Hrvatsku da deportuje srpske studente. Kad smo mogli mi svirača na klaviru italijanskog porekla, sigurno da i oni imaju osnov da deportuje ove naše studente koji negativno utiču na njihove studente.

Meni nije jasno zašto bicikliste i sada maratonce ne hapse vlasti država kroz koje prolaze.
Blokiraju saobraćajnice, promovišu političke stavove koji potencijalno ugrožavaju bezbednost država kroz koje prolaze, a strani su državljani. Sigurno i oni imaju član zakona koji se odnosi na strane državljane.

Molim "ustašku" Hrvatsku da deportuje srpske studente. Kad smo mogli mi svirača na klaviru italijanskog porekla, sigurno da i oni imaju osnov da deportuje ove naše studente koji negativno utiču na njihove studente.

Сви наши непријатељи подржавају обојену револуцију. Хрвати поготово. Они, Сорош и Курти.

Izdaja.jpg

Jest da smije. Imaju i oni studente. Ko zna šta im se mota po glavi.:roll:
Ovi naši će biti inspiracija svim studentima u Evropi.

Kako god okreneš bez EU se ne može. Ma koliko se sklanjale i palile njene zastave na skupovima. Na kraju i Vučić i studenti završe tamo. Svi putevi vode u Brisel.

Имплицираш да ЕУ није орагнизатор Обојене револуције?

Није ЕУ, нису Американци, нису Руси, и Сорош и Курти су све несигурнији...

Остаје само брат Си...значи, најебали смо као жути...

Pa šta znam, da EU plaća studente ne bi morali trčati tamo da skrenu pažnju. Samo čekati da pare legnu.

Jest da smije. Imaju i oni studente. Ko zna šta im se mota po glavi.:roll:
Ovi naši će biti inspiracija svim studentima u Evropi.
Pa mislim ono. Ako ovi naši obojeni studenti krše zakon šetnjama i blokadama saobraćajnica po Srbiji, što daje osnov Predsedniku da pozove sve dobronamerne građane da ih gaze na licu mesta, šta je onda problem da se ovi naši obojeni hapse po Evropi za kršenje zakona?
Zabrinut sam. "Ustaše" kakve jesu, sigurno će poslušati Predsednika i gaziti ove naše što neće da uče. Oni bi ih gazili i da su potpuno u skladu sa zakonom, a ne ovako nasilni, sa rušilačkim namerama.

Žuti su oduvek bili sumnjivi. Davno je Toma rekao da će žuti popiti Moravu, direktno žutaću u lice.
Onda i Tarabići. Sve je jasno.

Pa šta znam, da EU plaća studente ne bi morali trčati tamo da skrenu pažnju. Samo čekati da pare legnu.

Мени више ништа није јасно.

Кад је ово почело, мислио сам само да је тај СНС једна мафијашка лоповска банда, кад оно ситуација далеко, далеко компликованија...

Žuti su oduvek bili sumnjivi. Davno je Toma rekao da će žuti popiti Moravu, direktno žutaću u lice.
Onda i Tarabići. Sve je jasno.

Жути раде тихо, прикривено и дугорочно. Не трче спринт, већ маратон. Испостави се да су они, тек кад се ствар заврши...

Сун Цу, а не Вебер и прапорци.

Pa mislim ono. Ako ovi naši obojeni studenti krše zakon šetnjama i blokadama saobraćajnica po Srbiji, što daje osnov Predsedniku da pozove sve dobronamerne građane da ih gaze na licu mesta, šta je onda problem da se ovi naši obojeni hapse po Evropi za kršenje zakona?
Zabrinut sam. "Ustaše" kakve jesu, sigurno će poslušati Predsednika i gaziti ove naše što neće da uče. Oni bi ih gazili i da su potpuno u skladu sa zakonom, a ne ovako nasilni, sa rušilačkim namerama.
Podršku studentima, kao i pomoć pri organizaciji dočeka, osigurala je građanska inicijativa koja se oformila za ovu priliku, uz podršku studenata iz Varaždina. Doček se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. :D

Жути раде тихо, прикривено и дугорочно. Не трче спринт, већ маратон. Испостави се да су они, тек кад се ствар заврши...

Сун Цу, а не Вебер и прапорци.
Imamo dobitnika. Postoji i jasan motiv.
Prodaja srpskih i pravoslavnih zastava, pištaljki, vuvuzela i onih smešnih Pikachu lutki, u kineskim prodavnicama skočila je za 2000%.
Kakva crna blokadna kuharica. Kineska kuharica je ovde na delu. Riža će nam doći glave.

Imamo dobitnika. Postoji i jasan motiv.
Prodaja srpskih i pravoslavnih zastava, pištaljki, vuvuzela i onih smešnih Pikachu lutki, u kineskim prodavnicama skočila je za 2000%.
Kakva crna blokadna kuharica. Kineska kuharica je ovde na delu. Riža će nam doći glave.

То сам и ја приметио. Чим су протести почели, вувузеле са заставом Србије на све стране.

Раније наручено, очигледно.

Џабе нам БИА, Кина разбиа!

Podršku studentima, kao i pomoć pri organizaciji dočeka, osigurala je građanska inicijativa koja se oformila za ovu priliku, uz podršku studenata iz Varaždina. Doček se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. :D
Džaba.
Čvarak ih čeka u Belom Manastiru sa kamionom kamenja.
Prema strogim instrukcijama iz Beograda, izazvaće incident i kao odgovorne optužiti kockastoglave Vlaje iz Hercegovine.
Znam čoveka i vezuje se.

Back