Od koje godine žene propadaju?

...kad sam imala 17 stanem ispred ogledala i divim se, ko klaudija sifer kad stavim ruke preko ociju (zbog naocara) a mama - sa 17 i djavo je lep....a sad kad sam potresena da potresenija ne mogu biti kaze da sam konacno pocela sebe da gledam pravim ocima :sad2: ...a tata za nju kaze da je kastig (vremenska nepogoda) i da je ne slusam i da cu ja za njega uvek biti najlepsa i da sam njegova dada cokolada:heart:

Poslednja izmena:
Čim postaneš svjestan sebe, počneš da propadaš.
Sve najbolje stvari se odvijaju dok si mlad. Posle možeš samo da popravljaš i da se miriš sa učinjenim.
Karakter formiraš u prvim godinama, inteligenciju jačaš do adolescencije, najvažnije odluke donosiš kada si sebe jedva svjestan, za aktivno učenje si sposoban u dvadesetim.
Sve posle su sitni koraci. Toliko godina života a tako malo učinjenog. U prilog tome i govori to što se za zlatne godine jedne žene izdvajau one od 30 do 40.
Od cijelog života, istaknuta jedna dekada: (

Problem i žena i muškaraca je što ne shvataju prirodni ciklus i ponašanje tela koje odgovara određenim godinama . "Moderno" društvo zagovara egoizam do maksimuma , dok priroda svakoj jedinki daje određene zadatke koje treba da ispuni i koji su svrha njenog postojanja . Međutim , danas je uobičajeno da npr žena sa 30+ godina pokušava da ostvari neke svoje želje koje imala sa 17 . Te želje su bile relativno normalne i prirodne kad je imala 17 godina , ali u sadašnjem trenutku su potpuno deplasirane . Sam pokušaj da se ponaša kao da ima 17 godina kod nje izaziva i psihološki i fiziološki sukob , zbog sudara sa neumoljivom realnošću .

a kako im je slatko (pojedincima) da nabrajaju primere i odlike "propadanja" samo ih gledam
zenske bore propast,ne mogu da se sakriju,pa sigurno cim vide lepu zenu traze znake starenja ili oziljke operacije,pa su uznemireni sve dok ne nadju,a onda kad nadju zivot moze da nastavi dalje njima je lakse
a muske bore muzevnost,u svaku je uspikovao (ko u pile) po paklu testosterona :roll:

ma koliko se bacakali ovde svi cemo mi da umremo ,sa borama ili bez

ja sam shvatila ovu temu ne kao da zena propada,vec da propada,tj stari telo.meni je svejedno za terminologiju(zovi me i serpom,samo me nemoj razbiti)

sok sam dozivela pre dve, tri godine,znaci oko 42,43
vec dvadest godina sam visoka 181,5 cm.
izmerim se ,kad ono 179cm.
bila sam i kod lekara zbog osteoporoze,kaze sve je ok,sa godinama se kosti sabijaju.
ako dozivim sedamdesetu,ima da se pretvorim od big zene u patuljcicu:sad2:

pa pekare:roll:
sa dvadeset svake noci posle tocka ili djave u violetu na burek ili pogacice sa cvarcima.
a telo vreteno.
sad se castim jednom burekom od 250 g,pa tri dana ne mogu da skinem visak od 2 kila....:evil:

pa zlatibor...sa dvadest godina,svaki put sam narucivala mesano meso,koje je tamo bilo od pola kile,progutam ga,a onda predjem na palacinke.
sad narucim grilovano povrce i salatu.smanjio se stomacic,smanjio se apetit,mrljavim ono,kad dodje desert,ne mogu:(

eto,pozalih vam se od jutros

pa smokvice ostane ti vise za suknjice,parfeme :mrgreen:
naravno da svi starimo,mislim priznati to je otkrivanje rupe na saksiji
i koza gubi sjaj,i metabolizam,i elasticnost
ali zasto se sad nasladjivati time,je l ja treba da ti se rugam za te cm sto si se smanjila,a meni neka klinka sto ne mogu da jedem nekontrolisano kao nekad?
s druge strane isto ne volim kad ovde forumasice matorke pocnu da pametuju mladjima kako ce tek za 10god da budu svesne sebe i da se dobro ye8u,osecaju i uzivaju

pa smokvice ostane ti vise za suknjice,parfeme :mrgreen:
naravno da svi starimo,mislim priznati to je otkrivanje rupe na saksiji
i koza gubi sjaj,i metabolizam,i elasticnost
ali zasto se sad nasladjivati time,je l ja treba da ti se rugam za te cm sto si se smanjila,a meni neka klinka sto ne mogu da jedem nekontrolisano kao nekad?
s druge strane isto ne volim kad ovde forumasice matorke pocnu da pametuju mladjima kako ce tek za 10god da budu svesne sebe i da se dobro ye8u,osecaju i uzivaju

joj bruka:rumenko:,al ja bih stvarno mogla za ovo poslednje da odrzim predavanje,al necu:mrgreen:

...ajoj...stvarno ne vidim iz kog razloga ne mogu i sa 50 isto kao danas...sa +/- par bora i kilograma...

...nikada nisam mogla da se prezderavam a da se ne gojim...
...nikada nisam mogla da ostajem do jutra budna bez posledica...
...nikada nisam bila riba koja bi svakom novom godinom izgubila masu fanova...
...oni koji me muvaju bi me verovatno muvali i da imam 45, hebi ga, takav mi ukus...
...trenirala sam i sa 18 i, sto rece Vanda, tu se nista nije izmenilo, iskreno i ne ocekujem...
...likovi koji me danas ne zanimaju ne kontam kako bi me ikada zanimali, pa da sam nesto pogodjena njihovim smekanjem mene kao babe...
...ono sto volim da nosim 'ladno mogu da obucem i sa 65 +/- par dodataka...

...jedino sto mi se u celoj toj prici ne svidja je prosta cinjenica da zivot tece, mislim nakon starosti znamo sta sledi...e toga se ja bojim, a ovo sto cu preko kapri pantalona da obucem duzi a ne kraci kardigan mi dodje i uz i niz...

Nije istina da muskarci propadaju polako a zene preko noci... .sve je individualno i zavisi od mnogo stvari a narocito od genetike.
Najveci problem je sto muskarci ne priznaju da u odredjenim godinama slabo vide, pa u poznim godinama zbog izguzvanosti sopstvene zene krenu u potragu za mladjom...nista tuznije nego videti odrtavelog muskarca sa duplo mladjom zenom. Ukoliko, naravno, njihova ne ode na plasticnu operaciju da bi zadrzala takvu, isto mlohavu, muskarcinu.
Kao sto rece @Emocija, treba birati partnera spram svojih godina, i traziti osobu koja je svesna svojih kvaliteta a ne iskompleksiranu koja prirodne procese ispravlja kod hirurga.

Poslednja izmena:
Ako možete da mi kažete koje godine su najbolje za ženu odnosno posle koje sve teže podnosite što vam se godine lepe?
Neke su spremne na plastične zahvate uz kilometarske konsultacije sa alavim plastičnim hirurzima. Tako da kad zatežu ovo ili ono mene zanima kojoj godini života teže?

Hvala

Pa ako je neko sklon kompleksima, verovatno ce ga drmati nezadovoljstvo sve od pocetka puberteta pa do duboke starosti, a ako nije, onda se lako nosi sa svim godinama cak i kada su u pitanju bolesti koje starenje nosi sa sobom, a ne fizicki samo izgled.
Normalno je da se sa starenjem ne tezi ka proslosti, nego ka sadasnjosti i to ne samo u vezi sa fizickim izgledom, nego u vezi sa svim aspektima zivota.

i sa 20 sam vezbala i bila fizicki aktivna..
i sa 46 sam sportski aktivna..cak i kategorija u kojoj sam se pre dve godine takmicila (i imala drugi nacionalni rekord) nije kategorisan po godinama..kategorisan je samo prema polu..devojke od 20 i ja sa 44-5 - ista kategorija..
ko je babac sa 15, taj je babac i sa 75..
za sada me godine nisu slomile..a kada ce, videcu pa javljam..
jedino po cemu vidim da ih imam vise je sto sam sa dvadeset imala rezon - ima kada cu, a sada toliko toga jos zelim da me je strah da necu imati dovoljno vremena da sve to uradim..

ja sam shvatila ovu temu ne kao da zena propada,vec da propada,tj stari telo.meni je svejedno za terminologiju(zovi me i serpom,samo me nemoj razbiti)

sok sam dozivela pre dve, tri godine,znaci oko 42,43
vec dvadest godina sam visoka 181,5 cm.
izmerim se ,kad ono 179cm.
bila sam i kod lekara zbog osteoporoze,kaze sve je ok,sa godinama se kosti sabijaju.
ako dozivim sedamdesetu,ima da se pretvorim od big zene u patuljcicu:sad2:

pa pekare:roll:
sa dvadeset svake noci posle tocka ili djave u violetu na burek ili pogacice sa cvarcima.
a telo vreteno.
sad se castim jednom burekom od 250 g,pa tri dana ne mogu da skinem visak od 2 kila....:evil:

pa zlatibor...sa dvadest godina,svaki put sam narucivala mesano meso,koje je tamo bilo od pola kile,progutam ga,a onda predjem na palacinke.
sad narucim grilovano povrce i salatu.smanjio se stomacic,smanjio se apetit,mrljavim ono,kad dodje desert,ne mogu:(

eto,pozalih vam se od jutros

Patuljak od 179cm...idi bre :p

Ti ćeš još 10 godina na vrhuncu da budeš :super:

mislim da je sve ovde trasirano (kroz pitanje) da se žena oseti ugroženom, nesigurnom obezvredjenom..
klasika...svaka ciljna grupa žena ima svoje obožavaoce i 'agresore' koji bi da redovno naglašavaju ritam neminovnosti

"problemi" sa 20 su smešni u 30.tim itd.

SAmo je važno da žena voli sebe i razmišlja u pravcu zdravog načina života, sve prema ritmu godina u kojima jeste.
Sve ostalo se osmisli uz put i muškarci i odeća i hobi i relax i porodica.
A bore i kilogrami , hormoni , poredjenje itd... jesu žuljevi doživotni .

Nije istina da muskarci propadaju polako a zene preko noci...

Takoe. Cak je obrnuto narocito kada je u pitanju kosa. Retki su muskarci posle cetrdesete sa lepom i bujnom kosom, narocito ovde u Vojvodini.
I telo muskarca posle tridesete, ako se ne bavi sportom, pocinje da lici na telo zene, a telo zene posle tridesete, cak iako se prilicno zapusti, ne pocinje da lici na telo muskarca.

Back