OD DROGE DO BOGA

Ма нема проблема.
Што се тиче крштења деце њихова слобода уопште није угрожена.
Прво, деца у пуној мери зависе од својих родитеља и не поседују личну слободу, осим законских права на егзистенцију.
Друго, крштење ако се посматра као спољашњи акт, представља само купање више.
Треће, крштење није магијска радња и Дух Свети својом благодаћу не делује ни на кога ко је прислилно крштен.
Четврто, чин крштења оставља у пуној мери слободу детета неокрњену и оно кад одрасте може да слободно одпадне од хришћанства ако то зажели. Крштење га у томе ни најмање не спречава.
А, како ће се дете развијати и у ком духу то ни најмање не зависи од крштенице, него од начина васпитавања.

Drugim rečima, mišljenja si da decu ne treba krštavati, ili, pak, grešim?

Zar nije bolje pustiti ih da odrastu, pa neka sami odluče?

Е, сад кад имамо Христову: "Пустите децу к Мени и не браните им..." па кад знамо да су апостоли крштавали целе породице. Ап. Павле крштава Лидију и њен дом и Стефанов дом, и дом тамничара у Филипима, а рећи да у то време домови нису имали деце било би не разумно. Дакле, по принципу вероватноће ипак је за веровати да је бар у једном дому било бар једно дете.
А сам значај крштења се види из следећих Христових речи: "Ко се не роди водом и духом светим(крсти) неће ући у царство небеско" .
И још једном да поновим. Као што свакодневно купање детета нико не сматра за насиље над дететом, иако га нико не пита да ли жели да се купа или не, и мада се дете много пута супроставља и отима да се не купа, тако се ни крштење не може сматрати за насиљем. Родитељи су ти који одређују да ли ће им се дете крстити или неће и на то имају пуно право.

Ja poštujem ateiste, i budiste, i rastafarijance... sve ljude koji su vredni, odgovorni, pošteni... samo sam pokušala da ti kažem da ne uopštavaš i ne generalizuješ. Verujem u Boga i ne prija mi da omalovažavaš verujuće, to je sve.

Ja ne vredjam... Mozda nekada kada mi pukne film kazem nesto sto ne treba... inace...
Iskreno bas me briga... Neka svako radi sta god hoce dokle god to mene ne ugrozava...
Toliko... :D

Znam, zato dizem ruke (zapravo digao sam ih odavno)...

Od sad pa na dalje... evo javno cu da izjavim... Postajem flegmatik... :D

Tako da, u skladu sa novim zanimanjem nakacim i odgovarajuceg smile-a :|

Нећеш ваљда да ћутиш...:-( Па то би било страшно...
Види овако... Мишљење младих се мора чути, да би политичке партије знале како да креирају своје кампање... ако заћутите биће у веома тешкој позицији...
Хајде... осмех на лице и причај...:D

Нећеш ваљда да ћутиш...:-( Па то би било страшно...
Види овако... Мишљење младих се мора чути, да би политичке партије знале како да креирају своје кампање... ако заћутите биће у веома тешкој позицији...
Хајде... осмех на лице и причај...:D

Hehehe... :D

Moja prica je duga... a tesko da neko zeli da cita sve to... a iskreno treba mi dosta vremena da sve to napisem...

Inace, nema politicke partije koja bi se makar 10% slagala sa mojim idejama... :D

Hehehe... :D

Moja prica je duga... a tesko da neko zeli da cita sve to... a iskreno treba mi dosta vremena da sve to napisem...

Inace, nema politicke partije koja bi se makar 10% slagala sa mojim idejama... :D

Хм... интересантно...
Хајде отвори тему на политици. То би било право освежење за оне досадне приче тамо...
Ево ја обећавам да ћу сваку реч прочитати.

Хм... интересантно...
Хајде отвори тему на политици. То би било право освежење за оне досадне приче тамо...
Ево ја обећавам да ћу сваку реч прочитати.

Ispitao sam vec teren...
Ne prolazi to tamo... :D

Cak sta vise... Toliko su one-way thinking da je to strasno... :D

Ako budem imao vremena... objavicu to ovde... :D

Milost me je iz korena promenila. Bog mi je dao divnu ženu. Diplomirao sam. Jednostavno, Gospod je pred mene stavio pitanje, koje stavlja pred svakog pobožnog čoveka: da li više volim Njega ili greh? Trudim se da izabiram ovo prvo.
mene jednom kad su pitali da li vise volim crno ili belo iz eurokrema ja sam reko da vise volim belo...a jel ti onisifore vise volis belo, crno, zenu, njega ili greh...ne moras odmah da mi odgovoris...imas 24 casa da razmislis...vreme krece sad

Важи...:D
Само се плашим да нећеш ни овде боље проћи, али покушај...;-)

Ako ikad budem imao vremena i volje, oticicu do neke antikvarnice... pronaci neku staru pisacu masinu... Spakovati to i odneti kuci... kupiti 1000 papira... ocisiti sto od svih gluposti...
Zamractiti sobu... moze i neki viski da bude na stolu... pored pepeljara...

I onda moze da krene pisanje... :D

Ovako... Nekako mi je sve to mnogo cyber...

Ako ikad budem imao vremena i volje, oticicu do neke antikvarnice... pronaci neku staru pisacu masinu... Spakovati to i odneti kuci... kupiti 1000 papira... ocisiti sto od svih gluposti...
Zamractiti sobu... moze i neki viski da bude na stolu... pored pepeljara...

I onda moze da krene pisanje... :D

Ovako... Nekako mi je sve to mnogo cyber...

Важи... јави када обезбедиш све услове да ти купимо и једну стону лампу... старинску...;-)

Back