OD DROGE DO BOGA

Obersturmfuehrer:
cekaj bre, zar nisi pricao kako je glavna nagrada raj, mir i spokoj kako ovozemaljski zivot nema veze sa mozgom itd itd? a sada odjednom - udri po parama, i to na KOCKANJU????

i ona po stoti put dolazimo do ovoga

ako bog materijalizuje coveka na osnovu toga sta je u njegovoj glavi, kakav je onda ova beba monstrum?
Večni život se postiže u ovozemaljskom životu. Inače, ja nisam najbolji vernik. Iako Boga vidim na svakom koraku, ja baš i ne radim sve besprekorno kako bi Bog od mene očekivao, nego ipak i grešim, bez obzira što znam da ću za svaki greh ispaštati, kao što sam i ispaštao. Nimalo nije lako ne grešiti.
Vezano za drugo pitanje, kad bolje budeš razumevao Božje promisli shvatićeš kakav će biti odgovor na takva i slična pitanja. Ljudi su ti koji greše, A Bog im samo daje prema zaslugama. Demantuj to ako možeš.

darkoje:
i kako posle da budesh hriscanin?
mislim... vidim da nekom nije problem...

Uz malo zelje i truda vrlo lako.pogledaj apostola Pavla koji od gonitelja postade gonjenik
ja lepo pitam
kako da vam se pridruzim kad ste takvi kakvi ste
ona meni "vidi pavla"

pa to shto je pavle sisa... mislim...

crow:
leeeeeeee
doneo mu golub :D

ne seri!

mada zanimljiva slika sebichnosti tzv hriscana

sad cu da se molim bogu
a on ce da mi da poso
a ovi nevernici nek polipshu!
:D :D :D

i kako posle da budesh hriscanin?
mislim... vidim da nekom nije problem... :(
Detetu se sve oprašta.
Delotvornost molitve sve više uvđaju i zvanični psiholozi, kao što i sve više uviđaju da je psihologija nauka o duši.
Potpuno ti je neargumentovana primedba o lipsavanju. Hrišćani ne žele zlo nikome, pa ni nevernicima, nego se i za njihovo dobro mole. Nejasno mi je zašto se neki ateisti groze toga. Vernicima se uzima za veliko zlo ako skrenu pažnju na posledice činjenja zla i na sva zvona najavljuju kako vernici anatemišu ateiste.
Zbog čega jimaš ovoliku mržnju prema Hrišćanima?

darkoje:
Zbog greha roditelja,da bi se kroz nju iskazala slava Bozija,hiljadu moze biti razloga a i Cudni su putevi Gospodnji
Jel ti bre ovo ozbiljno reče? Deca da ispaštaju zbog greha roditelja! Zar deca da ispaštaju zbog greha roditelja? Pa zar nevina, bezgrešna, nemoćna i ta divna deca!!!! Pa GDE JE TU PRAVEDAN BOG, **** te on.

Obersturmfuehrer:
znaci mozes po malo i da se drogiras, ako to ne predje u porok?
hehhee... znaas li da SVAKI narkoman prica isto to....

pa kada pricas 2 razlicite price...
te bog ne nagradjuje materijalno, te bog nagradjuje materijalno....
To nisam rekao. Droga je porok sa kojim se ne može ni umereno, jer je ona odraz najveće sebičnosti. (Sebičan čovek je onaj koji ne čini dobro).
Ja celo vreme govorim isto: Bog materijalizuje ljudske živote prema njihovim zaslugama, a čovekov život se satoji i od materijalnog i od duhovnog dela. Jedino posesivnost prema materijalnim dobrima na štetu duhovnih nije od koristi, a to je mnogo različito od onoga što hoćeš da mi pripišeš.

God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully". by Richard Dawkins

By me
Osoba koja veruje u ovakvog boga je kompletni idiot i ima indicije ka mentalnoj ograničenosti.Hebali vas više grehovi,dobro i zlo , crno i belo.Svet je mnogo kompleksniji,a to vaši skučeni umovi ne mogu da prihvate i shvate.E,sada neka banuju i mene.

ristob:
Naravno da oma odgovora, ali ćeš ti uvek tražiti druga objašnjenja. Bog uvek nađe načina kako će nagraditi svakoga koji čini dobro. Trebalo bi ozbiljnije da gledaš na činjenicu da Bog materijalizuje život svakog čoveka na osnovu onoga što je u njegovoj glavi.
Evo kako se meni umnožavaju pare koje ostavljam u dobrotvorne svrhe: ja igram kladionicu! (Ne treba da se čudiš što to radi vernik). Upravo sam dobio 4000 e. Pitaš se kakve veze ima kladionica i Bog. Ako razmisliš naći ćeš odgovor.
Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ristob pa da li je ovo moguće? Zar toliko nemaš skrupula da jedan ogavan greh iznosiš kao dokaz o Božijem postojanju. Pa dobro šta je sa onim saobrćajnim udesom, šta je sa starijim sinom koji ima problema (ili su to bile tvoje ogavne laži). Gde ti je tu Bog, da ne kažem i tebi kao onom gore. Ne lupaj života ti. Jaoj ristob ne sramoti se više i idi u neki manastir i ispovedi se. Pa čovek pored vas ovakvih kakvi ste, mora da prolupa kao što sam ja sada, eto psujem, vređam a nije mi to osobina. Ali zamisli te deca ispaštaju grehe roditelja, ovaj dokazuje postojanje Boga dobitkom na kocki, a izigrava nekog velikog vernika, oooooooooooooooooooooooooooooo našta li će još da spadne ova vera?

Goddess of the far east:
God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully". by Richard Dawkins

By me
Osoba koja veruje u ovakvog boga je kompletni idiot i ima indicije ka mentalnoj ograničenosti.Hebali vas više grehovi,dobro i zlo , crno i belo.Svet je mnogo kompleksniji,a to vaši skučeni umovi ne mogu da prihvate i shvate.E,sada neka banuju i mene.
Posle čitanja postova darkoje (o tome kako deca treba da ispaštaju grehe roditelja) i ristoba (koji se kocka i time pokazuje postojanje Boga), ja sam poludeo i baš sam hteo da kažem da nisu idioti samo oni koji veruju u onog gore opisanog Boga, već ih ima nekoliko i ovde, ali sam se sada smirio i povlačim grešne misli i izjavu. (strogo poverljivo :D.)

stnco:
Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ristob pa da li je ovo moguće? Zar toliko nemaš skrupula da jedan ogavan greh iznosiš kao dokaz o Božijem postojanju. Pa dobro šta je sa onim saobrćajnim udesom, šta je sa starijim sinom koji ima problema (ili su to bile tvoje ogavne laži). Gde ti je tu Bog, da ne kažem i tebi kao onom gore. Ne lupaj života ti. Jaoj ristob ne sramoti se više i idi u neki manastir i ispovedi se. Pa čovek pored vas ovakvih kakvi ste, mora da prolupa kao što sam ja sada, eto psujem, vređam a nije mi to osobina. Ali zamisli te deca ispaštaju grehe roditelja, ovaj dokazuje postojanje Boga dobitkom na kocki, a izigrava nekog velikog vernika, oooooooooooooooooooooooooooooo našta li će još da spadne ova vera?
Meni licno je dete jako bolesno,i vise vremena sam provela za godinu dana u bolnici nego kuci i ne mislim da me je to okrenulo protiv Boga a zasto se takve stvari desavaju ne znam .Tasko je jeko da prebrodis takve stvari ako nemas vere onda je jos teze.Kada sam bila dete umro mi je rodjeni brat greskom lekara i jedino nas je vera i nada da je on na nekom boljem mestu sve spasila da ne poludimo skroz,a sta da radi roditelj kada mu umre dete i misli da da je on sada samo hrana za crve

onisifor:
Ja imam odgovore na većinu ovih pitanja (ili bar mislim da ih imam), i prilično sam zadovoljan njima.
Izvini, rekao sam da me tvoji odgovori ne interesuju, ali me stalno kopka odgovor na ovo pitanje: 4. U kojoj formi se tebi javlja, pa znaš da objektivno egzistira?
Normalno, ne moraš da odgovoriš jer ga ne zaslužujem posle one izjave, a ako odgovoriš obećevam da neće biti komentara, jer sam večeras jako iznerviran, što možeš da vidiš iz gornjih postova.

darkoje:
Meni licno je dete jako bolesno,i vise vremena sam provela za godinu dana u bolnici nego kuci i ne mislim da me je to okrenulo protiv Boga a zasto se takve stvari desavaju ne znam .Tasko je jeko da prebrodis takve stvari ako nemas vere onda je jos teze.Kada sam bila dete umro mi je rodjeni brat greskom lekara i jedino nas je vera i nada da je on na nekom boljem mestu sve spasila da ne poludimo skroz,a sta da radi roditelj kada mu umre dete i misli da da je on sada samo hrana za crve
Evo, draga moja, ovo je izjava zbog koje niko neće da ti zameri. Meni je jako žao zbog tvog deteta i prosto mi zasuze oči (veruj mi tako je) kada čujem da je neko dete teško bolesno ili kada pomislim kakvih sve slučajeva ima u Tiršovoj. Ne bih smeo ni da odem tamo jer bih se rasplakao a deca su najveće bogatstvo. Bolest deteta i ne treba da te odvoji od Boga koji ti služi kao uteha i nada i to je veoma pozitivna strana vere, ali života ti nemoj više da pričaš kako bolesna deca ispaštaju grehe roditeljske jer to je sramota i za tog vašeg Boga i za veru i za logiku i za pravdu a i za razum.
Izvini zbog one psovke gore jer sam bio jako iznerviran tvojom izjavom (koju sam citirao), a i izgubio sam iz vida da si žena, jer sam se sada setio da smo se dosta davno sporili, opet oko nekih religijskih stvari.

darkoje:
Izvini ali ne moj molim te da pricas kako igras kladionicu i kako ti za to pomaze Bog.Crkva strogo zabranjuje STROGO sve vrste kladjenja i kockanja i to ti bas nije neki primer za Boziju pomoc.JA cu ispricati par primera.Jedna moja prijateljica je trazila posao i nikako nije mogla da ga nadje,jer zivimo u vrlo malom mestu i to je stvarno tesko.Ja sam bas u to vreme citala zitije svete Ksenije petrovgradske i tamo nadjem da onaj ko trazi posao treba da cita njen akatist(Za ne upucene zbirka mollitvi upucenih nekom svetitelju)Ja nazovem nju i kazem joj da posto ne mogu da nadjem nigde akatist da svaki dan okrene jednom malu brojanici sa molitvoma "Sv.Ksenija,pomiluj me gresnu" .Inace ona je duboko religiozna osoba.U roku od 10 dana ona je dobila ponudu za posao.Takodje znam i jednog pravnika koji je dubokpo religiozan covek i koji za Vasklrs nije imao ni 1 dinar pa je planirao da pozajmi pare od sestre da bi proslavio Vasakrs.Dok je bio na poslu dodje mu jedan covek i zamoli ga da mu formulise neka akta i da mu da savet za neka pravna pitanja i za taj posao mu da 80 evra.Mome deveru se desilo da mu roditelji nisu ostavili pare za uzinu(5 razred)i da u kuci nje bilo nista da se jede i posto na terasi imaju gnezdo mladih golubova otisao je da im prospe mrvice sa stola.Tada je doleteo golubi u kljunu mu doneo 40 dinara.Ovakvih primera imam koliko oces ali verujem da ces im opet naci zamerku i reci da je sve to SLUCAJNOST
Zašto, zašto, pa zašto vi vernici veru u Boga spuštate na ovaj niski nivo ovih nebuloznih priča. Ma pričajte bre o ljubavi, milosrđu, poštenju, poverenju, čovekoljublju, sreći, istinoljubivosti, pravdi, prijateljstvu. Pričajte o potrebi da čovek pomogne čoveku u nevolji, o potrebi da čovek poštuje čoveka a ne o golubu i 40 din. ne o 80 evra, ne o molitvi i poslu, pa gde vam je razum?!
Poslednja verska knjiga koju sam pročitao pre neki dan je "Pokajanje put spasenja". Pa tamo sam se načitao nekih baljezgotina u vidu priča da mi je došlo da povraćam (Priča o svetom Petru i Bogu u raju str 21; priča o vojniku str 31; priča o igumaniji i vaspitanici str. 38; priča iz grada Vologde str 38;priča o isposniku str 42 i nadasve, hit nad hitovima priča blažene Teodore na str. 86). Ma bre vernici koji vam je đavo, šta se desilo s vama pa verujete u takve gluposti?

Strašno me je pogodila fotka one bebe... Doduše, viđala sam i gore... I uvek bi me potresle. Bolesti, beda, ljudske nesreće, ratovi, zlo... Čitala sam o serijskim ubicama koji na užasan način ubijaju svoje žrtve-decu. Andrej Čikatilo, najogavniji među zločincima iz novije ruske istorije, seckao ih je - deo po deo - i nad njima, dok su bili u agoniji, onanisao. Videla sam fotografije dece od 4-10 godina, savremenih robova koji rade na plantažama kakaovca, bez ikakvih uslova za život. Rade dok ne padnu mrtvi od gladi i iznemoglosti. Na stranu što moj skepticizam prema postojanju svega što se ne može dodirnuti, nije u stanju da prihvati ideju kreacionizma - nikada ne bih mogla verovati da je neko, kao ovo dete sa slike, rezultat nečijeg greha. Nikada ne bih ni želela da verujem u nekog Stvoritelja koji ljudima upravlja kao šahovskim figurama... kažnjavajući i nagrađujući - ČIME? Paklom i Rajem? Ljubavlju? Pa ljubav je u čoveku samom. Ko pruži dobro, dobrim će mu se vratiti. Ne treba čoveku nikakvo božanstvo da mu usadi ljubav. Treba mu Kantov kategorički imperativ da bi naučio da bude u simbiozi sa drugim ljudima. Problem ljudske civilizacije je nedostatak empatije. Za nju su zaduženi hormoni u ljudskom telu. Vrlo egzaktno: višak testosterona i manjak serotonina čine ljudsko biće emocionalno defektnim.
I, konačno, individualna ljudska sudbina nije zacrtana. Koliko plemenitih je umrlo prerano!? Koliko zlih je živelo predugo!? Ideja o bogu - bilo kakvog i bilo čijeg - uteha je za one, koji se plaše smrti.

stnco:
Izvini, rekao sam da me tvoji odgovori ne interesuju, ali me stalno kopka odgovor na ovo pitanje: 4. U kojoj formi se tebi javlja, pa znaš da objektivno egzistira?
Normalno, ne moraš da odgovoriš jer ga ne zaslužujem posle one izjave, a ako odgovoriš obećevam da neće biti komentara, jer sam večeras jako iznerviran, što možeš da vidiš iz gornjih postova.

To je nešto što svi vernici koji su doživeli susret sa Bogom jednostavno znaju, iako nemaju dokaz za to (a, dokaz im nije ni potreban, jer ih niko ne može ubediti da je to što su doživeli samo autosugestija ili ne znam šta već). Prosto te preplavi ekstaza ljubavi prema Bogu i bližnjima. Kad saznaš da je Hristos podneo muke i smrt zbog tvojih greha, sve privlačnosti bilo kojeg poroka nestaju. Božija prisutnost za tebe postaje jedina realnost, na sve drugo počinješ drugačije da gledaš. Potpun mir preplavljuje ti srce i svetost Božijeg karaktera i sličnost s Njim postaju tvoja najveća čežnja. Kao što psalmista kaže: ''Kao što košuta traži potoke, tako duša moja traži tebe, Bože! Žedna je duša moja Boga, Boga živoga, kad ću doći i pokazati se licu Božijemu? (Psalam 42, 1.2). Ili: ''Gine duša moja želeći u dvore Gospodnje; srce moje i telo moje otima se k Bogu živome (Psalam 84, 2).
Ja ti ništa od ovoga ne mogu dokazati. Jedini dokaz je mnoštvo promenjenih života posle ovakvog ličnog susreta sa živim Bogom. Ja sam to doživeo. Da nije bilo tog susreta, kao što sam već negde napisao, ja bih sada ili trunuo u nekom zatvoru ili bih bio mrtav.

Borac za prava zivotinja:
Strašno me je pogodila fotka one bebe... Doduše, viđala sam i gore... I uvek bi me potresle. Bolesti, beda, ljudske nesreće, ratovi, zlo... Čitala sam o serijskim ubicama koji na užasan način ubijaju svoje žrtve-decu. Andrej Čikatilo, najogavniji među zločincima iz novije ruske istorije, seckao ih je - deo po deo - i nad njima, dok su bili u agoniji, onanisao. Videla sam fotografije dece od 4-10 godina, savremenih robova koji rade na plantažama kakaovca, bez ikakvih uslova za život. Rade dok ne padnu mrtvi od gladi i iznemoglosti. Na stranu što moj skepticizam prema postojanju svega što se ne može dodirnuti, nije u stanju da prihvati ideju kreacionizma - nikada ne bih mogla verovati da je neko, kao ovo dete sa slike, rezultat nečijeg greha. Nikada ne bih ni želela da verujem u nekog Stvoritelja koji ljudima upravlja kao šahovskim figurama... kažnjavajući i nagrađujući - ČIME? Paklom i Rajem? Ljubavlju? Pa ljubav je u čoveku samom. Ko pruži dobro, dobrim će mu se vratiti. Ne treba čoveku nikakvo božanstvo da mu usadi ljubav. Treba mu Kantov kategorički imperativ da bi naučio da bude u simbiozi sa drugim ljudima. Problem ljudske civilizacije je nedostatak empatije. Za nju su zaduženi hormoni u ljudskom telu. Vrlo egzaktno: višak testosterona i manjak serotonina čine ljudsko biće emocionalno defektnim.
I, konačno, individualna ljudska sudbina nije zacrtana. Koliko plemenitih je umrlo prerano!? Koliko zlih je živelo predugo!? Ideja o bogu - bilo kakvog i bilo čijeg - uteha je za one, koji se plaše smrti.

da li zelis da budes nas predsednik (ne zezam se)?? sve si veoma lepo rekla,nadam se da ce im to dopreti do mozga

Evo jedne lepe pesme od John Lennon-a

God is a concept,
By which we can measure,
Our pain,
I'll say it again,
God is a concept,
By which we can measure,
Our pain,
I don't believe in magic,
I don't believe in I-ching,
I don't believe in bible,
I don't believe in tarot,
I don't believe in Hitler,
I don't believe in Jesus,
I don't believe in Kennedy,
I don't believe in Buddha,
I don't believe in mantra,
I don't believe in Gita,
I don't believe in yoga,
I don't believe in kings,
I don't believe in Elvis,
I don't believe in Zimmerman,
I don't believe in Beatles,
I just believe in me,
Yoko and me,
And that's reality.
The dream is over,
What can I say?
The dream is over,
Yesterday,
I was dreamweaver,
But now I'm reborn,
I was the walrus,
But now I'm John,
And so dear friends,
You just have to carry on,
The dream is over.

ristob:
kad bolje budeš razumevao Božje promisli shvatićeš kakav će biti odgovor na takva i slična pitanja.

odgovoricu ti na tvoj nacin - da si ateista shvatao bi da sam ja u pravu i da boga nema.

ristob:
Nemoj da misliš da su ti to argumenti za nepostojanje Boga. Na protiv.

ajde posle nekoliko meseci i vise - objasni nam gde je PRAVDA u mucenju i stradnju deteta od par meseci. Hoces da objasnis nekom ko ne zna veru - eto ti prilike.

onisifor:
To je nešto što svi vernici koji su doživeli susret sa Bogom jednostavno znaju, iako nemaju dokaz za to (a, dokaz im nije ni potreban, jer ih niko ne može ubediti da je to što su doživeli samo autosugestija ili ne znam šta već).

i tebi cu odgovoriti na isti nacin.
tripujes, da si ateista znao bi da je to najobicniji trip i ubedjenje koje nema veze sa mozgom.

stnco:
Posle čitanja postova darkoje (o tome kako deca treba da ispaštaju grehe roditelja) i ristoba (koji se kocka i time pokazuje postojanje Boga), ja sam poludeo i baš sam hteo da kažem da nisu idioti samo oni koji veruju u onog gore opisanog Boga, već ih ima nekoliko i ovde, ali sam se sada smirio i povlačim grešne misli i izjavu. (strogo poverljivo :D.)

Naravno da ćemo da poludimo kada relativizuju jedan tragičan slučaj na vrlo perfidan i nizak način, bez imalo empatije,altruizma i humanosti.Čovek u pravom smislu te reči bi reagovao na sledeći način:Žao mi je tog detenceta,ali zaista nemam objašnjenje zašto mu se to desilo.Nadam se da će njegovi roditelji pronaći snagu da se izbore sa tim i da će mu pružiti što kvalitetniji život.

Svaka druga reakcija je van svake pameti.

Malo sam istraživala...
Na neki način, beba sa fotke ispašta zbog greha roditelja. Ali, ne u religioznom smislu...
Dete ima HIDROCEFALUS - veoma ozbiljnu anomaliju koja se manifestuje velikim obimom glave zbog povećane količine likvora. Usled toga dolazi do atrofije mozga, psihomotorne retardacije i postepene paralize udova. Na ovu pojavu utiču genetski faktori i, ono što je ključno - faktori spoljašnje sredine, tj. način života i higijena. Najčešći uzročnik hidrocefalusa je Toksoplazmoza, zoonoza (parazit) koji prenose obolele mačke, nedovoljno termički obrađeno meso, zagađeno zemljište itd. Nelečene trudnice prenose ga na nerođenu bebu, i svaka anomalija može se uočiti veoma rano - ultrazvukom. Prema tome, ovde je u pitanju primitivizam i totalna neodgovornost roditelja. Greh je njihov. Beba svakako neće dugo živeti, a ako se kojim slučajem i provuče koju godinu - biće težak psihofizički invalid.
Pouka: ovakva anomalija nije rezultat praiskonskog greha niti božje srdžbe, nego primer ljudske gluposti i zatucanosti!

Back