OD DROGE DO BOGA

Ja mislim da Bog ako postoji je jako uvrnut lik...
Mozda se cak navukao i na alkohol... Mislim, skoro svi Srbi slave, veruju i sl. a nama sve gore...
Zajebano je to... ponizavati se i moliti... a On onako pogleda i kaze...
Ko? Vi Srbi? Ma 'ajde bezite... Nemam od vas nista... Ameri mi daju vise para :lol:
Sustina je u novcu, right!? :D

DJM:
Mozda se cak navukao i na alkohol... Mislim, skoro svi Srbi slave, veruju i sl. a nama sve gore...
Ko? Vi Srbi? Ma 'ajde bezite... Nemam od vas nista... Ameri mi daju vise para :lol:

To što Srbi žderu i opijaju se na slavama nema nikakve veze sa istinskim Hrišćanstvom.

Šakal:
Hm, stari dobri paganski običaji...
Da i to je interesantno. Kada pričaju o ritualima koje su vršili naši preci da bi se umilostivili bogovima, onda su to paganski običaji, ali kada za pričest uzimaju "telo i krv Isusovu" da bi okajali grehe i obezbedili mesto u Carstvu nebeskom, onda je to istinska potreba "savremenog" čoveka. Oooooo

nikad mi nece biti jasan odlazak na slavu,zdranje,ispijanje tona alkohola i busanje kako su veliki hriscani i srbende. :?

voleo bih da nateram sebe da ponekad odem na te usrane dogadjaje i da se smejem ljudskoj gluposti ali mi princip ne dozvoljava

DJM:
Nisi jedini koji tako misli. Evo šta misli Brejdi Judal u svom romanu "Čudesna sudbina Edgara Minta" na str. 348: "Sudeći po onome što sam video i doživeo za svog kratkog dosadašnjeg života mogao sam da izvučem samo dva zaključka: ili je Bog bio pomahnitali ludak, ili je bio jednostavno zloban". A na strani 345 se pita:"Kakav bi to otac uradio nešto tako svom sopstvenom sinu?", što potvrđuje gornji zaključak.

nordic_warrior:
nikad mi nece biti jasan odlazak na slavu,zdranje,ispijanje tona alkohola i busanje kako su veliki hriscani i srbende. :?

voleo bih da nateram sebe da ponekad odem na te usrane dogadjaje i da se smejem ljudskoj gluposti ali mi princip ne dozvoljava
Ali i ti si verovatno doživeo kao i ja mnogo puta da me pitaju da li slavim slavu a posle negativnog odgovora obavezno sledi pitanje: kakav si ti to Srbin. Moj odgovor je uvek bio: ja jesam Srbin ali nisam srbenda.

stnco:
Da i to je interesantno. Kada pričaju o ritualima koje su vršili naši preci da bi se umilostivili bogovima, onda su to paganski običaji, ali kada za pričest uzimaju "telo i krv Isusovu" da bi okajali grehe i obezbedili mesto u Carstvu nebeskom, onda je to istinska potreba "savremenog" čoveka. Oooooo
:D
shta ti znash....
satano!
:D

nordic_warrior:

nemoj tako..nije na svakoj slavi busanje u grudi i ko je veci qurac i sl....

Obersturmfuehrer:
znaci nema odgovora...hm dobro...

a normalno da necu da otvorim temu, to ne spada u prirodne nauke.
Naravno da oma odgovora, ali ćeš ti uvek tražiti druga objašnjenja. Bog uvek nađe načina kako će nagraditi svakoga koji čini dobro. Trebalo bi ozbiljnije da gledaš na činjenicu da Bog materijalizuje život svakog čoveka na osnovu onoga što je u njegovoj glavi.
Evo kako se meni umnožavaju pare koje ostavljam u dobrotvorne svrhe: ja igram kladionicu! (Ne treba da se čudiš što to radi vernik). Upravo sam dobio 4000 e. Pitaš se kakve veze ima kladionica i Bog. Ako razmisliš naći ćeš odgovor.

Izvini ali ne moj molim te da pricas kako igras kladionicu i kako ti za to pomaze Bog.Crkva strogo zabranjuje STROGO sve vrste kladjenja i kockanja i to ti bas nije neki primer za Boziju pomoc.JA cu ispricati par primera.Jedna moja prijateljica je trazila posao i nikako nije mogla da ga nadje,jer zivimo u vrlo malom mestu i to je stvarno tesko.Ja sam bas u to vreme citala zitije svete Ksenije petrovgradske i tamo nadjem da onaj ko trazi posao treba da cita njen akatist(Za ne upucene zbirka mollitvi upucenih nekom svetitelju)Ja nazovem nju i kazem joj da posto ne mogu da nadjem nigde akatist da svaki dan okrene jednom malu brojanici sa molitvoma "Sv.Ksenija,pomiluj me gresnu" .Inace ona je duboko religiozna osoba.U roku od 10 dana ona je dobila ponudu za posao.Takodje znam i jednog pravnika koji je dubokpo religiozan covek i koji za Vasklrs nije imao ni 1 dinar pa je planirao da pozajmi pare od sestre da bi proslavio Vasakrs.Dok je bio na poslu dodje mu jedan covek i zamoli ga da mu formulise neka akta i da mu da savet za neka pravna pitanja i za taj posao mu da 80 evra.Mome deveru se desilo da mu roditelji nisu ostavili pare za uzinu(5 razred)i da u kuci nje bilo nista da se jede i posto na terasi imaju gnezdo mladih golubova otisao je da im prospe mrvice sa stola.Tada je doleteo golubi u kljunu mu doneo 40 dinara.Ovakvih primera imam koliko oces ali verujem da ces im opet naci zamerku i reci da je sve to SLUCAJNOST

ristob:
Naravno da oma odgovora, ali ćeš ti uvek tražiti druga objašnjenja. Bog uvek nađe načina kako će nagraditi svakoga koji čini dobro. Trebalo bi ozbiljnije da gledaš na činjenicu da Bog materijalizuje život svakog čoveka na osnovu onoga što je u njegovoj glavi.
Evo kako se meni umnožavaju pare koje ostavljam u dobrotvorne svrhe: ja igram kladionicu! (Ne treba da se čudiš što to radi vernik). Upravo sam dobio 4000 e. Pitaš se kakve veze ima kladionica i Bog. Ako razmisliš naći ćeš odgovor.

cekaj bre, zar nisi pricao kako je glavna nagrada raj, mir i spokoj kako ovozemaljski zivot nema veze sa mozgom itd itd? a sada odjednom - udri po parama, i to na KOCKANJU????

ristob:
rebalo bi ozbiljnije da gledaš na činjenicu da Bog materijalizuje život svakog čoveka na osnovu onoga što je u njegovoj glavi.

i ona po stoti put dolazimo do ovoga

iraq24.jpg

ako bog materijalizuje coveka na osnovu toga sta je u njegovoj glavi, kakav je onda ova beba monstrum?

darkoje:
Zbog greha roditelja

od svih debilnih odgovora, ovaj je najdebilniji.
ovakav odgovor predstavlja boga kao sadistu i mucitelja.

darkoje:
,da bi se kroz nju iskazala slava Bozija,

prevario sam, postoji jos debilniji....

darkoje:
hiljadu moze biti razloga a i Cudni su putevi Gospodnji
[/quote]

kako je ovo dobra postapalica kad nemas sta pametno da kazes.

ristob:

u... je
pa ja konstantno pechalim godinama
dodushe ne toliko

al ne dajem crkvi 8)
vec se bavim matematikom

i kako sad
ti propovedash i placash harach popovima

ja rachunam

i svede se na isto?

losh ti primer risto... 8)

darkoje:
Izvini ali ne moj molim te da pricas kako igras kladionicu i kako ti za to pomaze Bog.Crkva strogo zabranjuje STROGO sve vrste kladjenja i kockanja i to ti bas nije neki primer za Boziju pomoc.JA cu ispricati par primera.Jedna moja prijateljica je trazila posao i nikako nije mogla da ga nadje,jer zivimo u vrlo malom mestu i to je stvarno tesko.Ja sam bas u to vreme citala zitije svete Ksenije petrovgradske i tamo nadjem da onaj ko trazi posao treba da cita njen akatist(Za ne upucene zbirka mollitvi upucenih nekom svetitelju)Ja nazovem nju i kazem joj da posto ne mogu da nadjem nigde akatist da svaki dan okrene jednom malu brojanici sa molitvoma "Sv.Ksenija,pomiluj me gresnu" .Inace ona je duboko religiozna osoba.U roku od 10 dana ona je dobila ponudu za posao.Takodje znam i jednog pravnika koji je dubokpo religiozan covek i koji za Vasklrs nije imao ni 1 dinar pa je planirao da pozajmi pare od sestre da bi proslavio Vasakrs.Dok je bio na poslu dodje mu jedan covek i zamoli ga da mu formulise neka akta i da mu da savet za neka pravna pitanja i za taj posao mu da 80 evra.Mome deveru se desilo da mu roditelji nisu ostavili pare za uzinu(5 razred)i da u kuci nje bilo nista da se jede i posto na terasi imaju gnezdo mladih golubova otisao je da im prospe mrvice sa stola.Tada je doleteo golubi u kljunu mu doneo 40 dinara.Ovakvih primera imam koliko oces ali verujem da ces im opet naci zamerku i reci da je sve to SLUCAJNOST
leeeeeeee
doneo mu golub :D

ne seri!

darkoje:
leeeeeeee
doneo mu golub :D

ne seri!

mada zanimljiva slika sebichnosti tzv hriscana

sad cu da se molim bogu
a on ce da mi da poso
a ovi nevernici nek polipshu! :D :D :D

i kako posle da budesh hriscanin?
mislim... vidim da nekom nije problem... :(

darkoje:
Izvini ali ne moj molim te da pricas kako igras kladionicu i kako ti za to pomaze Bog.Crkva strogo zabranjuje STROGO sve vrste kladjenja i kockanja i to ti bas nije neki primer za Boziju pomoc.JA cu ispricati par primera. Jedna moja prijateljica je trazila posao i nikako nije mogla da ga nadje,jer zivimo u vrlo malom mestu i to je stvarno tesko.Ja sam bas u to vreme citala zitije svete Ksenije petrovgradske i tamo nadjem da onaj ko trazi posao treba da cita njen akatist(Za ne upucene zbirka mollitvi upucenih nekom svetitelju)Ja nazovem nju i kazem joj da posto ne mogu da nadjem nigde akatist da svaki dan okrene jednom malu brojanici sa molitvoma "Sv.Ksenija,pomiluj me gresnu" .Inace ona je duboko religiozna osoba.U roku od 10 dana ona je dobila ponudu za posao.Takodje znam i jednog pravnika koji je dubokpo religiozan covek i koji za Vasklrs nije imao ni 1 dinar pa je planirao da pozajmi pare od sestre da bi proslavio Vasakrs.Dok je bio na poslu dodje mu jedan covek i zamoli ga da mu formulise neka akta i da mu da savet za neka pravna pitanja i za taj posao mu da 80 evra.Mome deveru se desilo da mu roditelji nisu ostavili pare za uzinu(5 razred)i da u kuci nje bilo nista da se jede i posto na terasi imaju gnezdo mladih golubova otisao je da im prospe mrvice sa stola.Tada je doleteo golubi u kljunu mu doneo 40 dinara.Ovakvih primera imam koliko oces ali verujem da ces im opet naci zamerku i reci da je sve to SLUCAJNOST
Potpuno si u pravu, nisam izabrao najbolji primer. Stvar je u tome što je Bog dozvolio ljudima da čine, praktično sve, ali im sve nije na dobro. Sve što se racionalno upotrebljava i ne pređe u porok može biti od koristi. Porok (svaki) je opasan, jer donosi samo štetu i zlo.
Naravno da sam i ja imao masu drugih primera, ali sam ovoaj naveo kao nastavak priče sa ovim konkretnim ateistima, a znao sam da će se oni svakom primeru narugati.

ristob:
Sve što se racionalno upotrebljava i ne pređe u porok može biti od koristi. Porok (svaki) je opasan, jer donosi samo štetu i zlo.

znaci mozes po malo i da se drogiras, ako to ne predje u porok?
hehhee...znaas li da SVAKI narkoman prica isto to....

ristob:
a znao sam da će se oni svakom primeru narugati.

pa kada pricas 2 razlicite price...
te bog ne nagradjuje materijalno, te bog nagradjuje materijalno....

Back