ne bweTwisted Transistor:You got me![]()
lapsus
ne mislim ti kao ti
mislim da chovek koji se primeni na onu formulu
da chuje jasno poruke od Znash Vec Koga
il misli da je Pop Bog
il je ko Rista
pricha sa Znash Vec Skim uz jutarnju kaficu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne bweTwisted Transistor:You got me![]()
kog boga :?onisifor:Slažem se, samo Hristos je rekao da Boga treba da volimo i svim umom svojim, tako da je potreban i razum pored osećanja.
1. To je u redu. Nego, zašto misliš da i ja nemam taj motiv? Ili, zašto misliš da je tvoja zvezda vodilja svetlija od moje? Mala digresija: zapravo vernici svo vreme sagledavaju život sa dve strane - sa svetovne strane i sa duhovne strane, dok ateisti i neopredeljeni sagledavaju život samo sa jedne, svetovne strane. Vernicima je poznato i jedno i drugo, a ateistima samo jedno. Ateisti ne poznaju duhovni život. Zapravo, fizičko postojanje čoveka skoro da ne vredi ako se duhovno ne uzdigne. Paradoks je što ateisti misle da su oni apsolutno u pravu, a da su vernici zavedeni, zaglupljeni, šizofrenici, da izmišljaju Boga, da su opasni po društvo... i šta sve ne. Međutim, da bi ateisti donosili bilo kakve kvalifikacije o vernicima, najpre bi trebalo da se istinski upoznaju sa pravom suštinom religije, da bi mogli ispravno shvatiti kakav je odnos vernika prema Bogu i kakav je odnos Boga prema svakom čoveku. Znam da su ateisti zapanjeni ovim što pišem, jer oni misle da Bog ne postoji realno. Međutim, Bog postoji realnije od svake prirode i to svaki vernik zna. Nije Bog samo u glavama vernika, kako ateisti smatraju. Uostalom, svi se mogu lako uveriti u Njegovo postojanje.DJM:Ovako...
1. Moji motivi su da iznesem svoje misljenje... koje, nadam se... da ce pomoci nekome...Neka sagledaju i iz drugog ugla...
2. Nije religija jedini uslov za kompletnu srecu...
3. Ne mora se biti religiozan da bi se izaslo i takvih zlih poroka i zavisti...
4. Dovoljna je zelja za boljim sutra... volja za novim pocetkom...
5. Dovoljno je da covek veruje u sebe da moze... i tada mislim da jedino moze da uspe...
6. Ne osudjujem religiozne ljude... ali mislim da na taj nacin... ne moze lako da uspe...Sa jedne strane imamo coveka... sa druge strane Boga...
Coveku nije problem da veruje u samog sebe... dok za Boga... se dvoumi...
7. Volim da verujem da je covek odgovoran za ono sto radi...
Najlakse je predati svoju odgovornost u tudje ruke... i reci... Tako je Bog rekao... Tako je trebalo da bude i sl...
8. Covek treba da se bavi istrazivanjem... naukom, umetnoscu... time ce oplemeniti svoj duh... naravno... lepo je i procitati religiozne spise...
9. Covek treba istraziti i druge religije...
Jako su ograniceni oni ljudi koji veruju u samo jednu religiju i kazu da su sve ostale lose...
Karamazov:Ne radi se o moljenju, vec o Bozjem pozivu da ucestvujemo u ljubavi, pravdi i milosti Njegovoj i da pobedimo ovaj zivot- tj njegovu crnu stranu.![]()
DJM:Hajde da hipoteticki podjemo od nekih stvari...
jesam atista.. ali u ovom mom komentaru je to totalno nebitno...
recimo da Bog postoji...
svi vi vernici treba da znate jednu stvar...
u bibliji lepo pise... Bog je dao svima pravo na slobodu izbora...
i takodje stoji da se nece mesati u covekov izbor... jer je to SAMO NJEGOV IZBOR
Ne postoje takve stvari kao sto su prizovanja nekih duhova... ukazivanje Boga i sl...
Zasto bi jedan covek imao povlastice a drugi ne...
Tako da svi vi vernici koji se ovde tako predstavljate nemate pojma o sopstvenoj religiji...
Biblija se zasniva na slobonom izboru... i to je SVETINJA... ne moze ni sam Bog to da ospori...
Bog se ne mesa u zemaljske poslove... Na sta bi to licilo da je tako...
Toliko od mene...
Mislite malo o tome... upoznajte sopstvenu religiju pre nego sto zelite da nekog terate da veruje u nesto sto se vama svidja... Morate imati dobre dokaze za to sto pricate... u suprotonom sve te price mogu se shvatiti kao bla, bla, bla...
Bez ljutnje ali ovo je moje misljenje...
onisifor:Prvo, ko spori slobodu izbora?
Drugo, ko te tera da veruješ iušta?
DJM:Ovo mi nije odgovorilo na moje pitanje...
Dakle... Da li Bog moze i sme da se mesa u zemaljske poslove i ljudsku volju?
Šta-više, Bog vidi i izvršava (materijalizuje) čovekove misli (razmišljanja, želje, strepnje, ideje... ). Bog komunicira (obraća se) svakog momenta svakom čoveku, samo što to mnogi ne žele da spoznaju. Bog komunicira sa ljudima preko misli i preko događaja.DJM:Ovo mi nije odgovorilo na moje pitanje...
Dakle... Da li Bog moze i sme da se mesa u zemaljske poslove i ljudsku volju?
ristob:Evo 2 primera primera iz vlastitog iskustva.
Obersturmfuehrer:jbga risto, vise pazi kad vozis![]()
Samo ti uživaj u Taisinim komplimentima.crow:
gluplja mu pricha od onu za pivo i onisifora![]()
Je l' misliš da imaš mnogo veliki IQ? Ja bih bio ozbiljno zabrinut da sam na tvom mestu.crow:da si shvatio,
zabrinuo bi se 8)
ovako... stanje redovno! 8)