OD DROGE DO BOGA

DJM:
Ovako...
1. Moji motivi su da iznesem svoje misljenje... koje, nadam se... da ce pomoci nekome...Neka sagledaju i iz drugog ugla...
2. Nije religija jedini uslov za kompletnu srecu...
3. Ne mora se biti religiozan da bi se izaslo i takvih zlih poroka i zavisti...
4. Dovoljna je zelja za boljim sutra... volja za novim pocetkom...
5. Dovoljno je da covek veruje u sebe da moze... i tada mislim da jedino moze da uspe...
6. Ne osudjujem religiozne ljude... ali mislim da na taj nacin... ne moze lako da uspe...Sa jedne strane imamo coveka... sa druge strane Boga...
Coveku nije problem da veruje u samog sebe... dok za Boga... se dvoumi...

7. Volim da verujem da je covek odgovoran za ono sto radi...
Najlakse je predati svoju odgovornost u tudje ruke... i reci... Tako je Bog rekao... Tako je trebalo da bude i sl...

8. Covek treba da se bavi istrazivanjem... naukom, umetnoscu... time ce oplemeniti svoj duh... naravno... lepo je i procitati religiozne spise...
9. Covek treba istraziti i druge religije...
Jako su ograniceni oni ljudi koji veruju u samo jednu religiju i kazu da su sve ostale lose...
1. To je u redu. Nego, zašto misliš da i ja nemam taj motiv? Ili, zašto misliš da je tvoja zvezda vodilja svetlija od moje? Mala digresija: zapravo vernici svo vreme sagledavaju život sa dve strane - sa svetovne strane i sa duhovne strane, dok ateisti i neopredeljeni sagledavaju život samo sa jedne, svetovne strane. Vernicima je poznato i jedno i drugo, a ateistima samo jedno. Ateisti ne poznaju duhovni život. Zapravo, fizičko postojanje čoveka skoro da ne vredi ako se duhovno ne uzdigne. Paradoks je što ateisti misle da su oni apsolutno u pravu, a da su vernici zavedeni, zaglupljeni, šizofrenici, da izmišljaju Boga, da su opasni po društvo... i šta sve ne. Međutim, da bi ateisti donosili bilo kakve kvalifikacije o vernicima, najpre bi trebalo da se istinski upoznaju sa pravom suštinom religije, da bi mogli ispravno shvatiti kakav je odnos vernika prema Bogu i kakav je odnos Boga prema svakom čoveku. Znam da su ateisti zapanjeni ovim što pišem, jer oni misle da Bog ne postoji realno. Međutim, Bog postoji realnije od svake prirode i to svaki vernik zna. Nije Bog samo u glavama vernika, kako ateisti smatraju. Uostalom, svi se mogu lako uveriti u Njegovo postojanje.
2. Nije sreća u sticanju materijanog bogaststva i zadovoljenju čovekovog ega. Sreća je odreći se svog ega i staviti ga na raspolaganju svakome.
3. Ne dao ti Bog da iskusiš težinu tih zavisti. Uz pomoć Boga se zavisnik može trajno izlečiti, dok uz pomoć medicine samo zalečiti i, većina ih se ponovo vraća poroku.
4. Ti kao da ne znaš da je teškim zavisnicima volja skroz oduzeta - nemaju je.
5. Dobra je svaka vera, pa i vera u sebe. U suštini, i vera u sebe i svoje mogućnosti, nije ništa drugo nego vera u Boga. Nažalost, ateisti ne mogu ovo razumeti.
6. Ateisti znaju samo za jedan uspeh - zadovoljenje svoje taštine. Međutim, trebalo bi da je zadatak svakog čoveka duhovno uzdizanje. Uspeh je mnogo lakši (i sigurniji) uz pomoć Boga, nego oslanjajući se samo na sopstvene snage, tako da vera u samog sebe nije mnogo jaka i baš efikasna.
7. Čovek i jeste odgovoran za sve što uradi u životu. Samo od njega zavisi hoće li se odreći zla i raditi samo dobro tj. živeti u duhu Božjih zakona, drugačije rečeno, tvoriti Božju volju.
8. Time što si nabrojao možda se i može oplemeniti duh, međutim, pravo duhovno oplemenjenje postiže se tek u saradnji sa Bogom.
9. Sa tim se u potpunosti slažem. Bog se svima podjednako obraća i svaki čovek bi trebalo da postane svestan toga i odazove se.

Karamazov:
Ne radi se o moljenju, vec o Bozjem pozivu da ucestvujemo u ljubavi, pravdi i milosti Njegovoj i da pobedimo ovaj zivot- tj njegovu crnu stranu. :)

Slažem se sa onim što si rekao, ali i dalje mislim da nas Bog traži, čezne za nama i Svetim Duhom moli da mu dođemo. Ima i u Bibliji stihova kojni govore o tome, na pimer kad ap. Pavle kaže: ''jer se sam Duh moli za nas uzdisanjem neiskazanim''. Ovo mi je jako zanimljivo: ''uzdisanjem neiskazanim''.

Hajde da hipoteticki podjemo od nekih stvari...
jesam atista.. ali u ovom mom komentaru je to totalno nebitno...
recimo da Bog postoji...
svi vi vernici treba da znate jednu stvar...
u bibliji lepo pise... Bog je dao svima pravo na slobodu izbora...
i takodje stoji da se nece mesati u covekov izbor... jer je to SAMO NJEGOV IZBOR
Ne postoje takve stvari kao sto su prizovanja nekih duhova... ukazivanje Boga i sl...
Zasto bi jedan covek imao povlastice a drugi ne...
Tako da svi vi vernici koji se ovde tako predstavljate nemate pojma o sopstvenoj religiji...
Biblija se zasniva na slobonom izboru... i to je SVETINJA... ne moze ni sam Bog to da ospori...
Bog se ne mesa u zemaljske poslove... Na sta bi to licilo da je tako...
Toliko od mene...
Mislite malo o tome... upoznajte sopstvenu religiju pre nego sto zelite da nekog terate da veruje u nesto sto se vama svidja... Morate imati dobre dokaze za to sto pricate... u suprotonom sve te price mogu se shvatiti kao bla, bla, bla...
Bez ljutnje ali ovo je moje misljenje...

DJM:
Hajde da hipoteticki podjemo od nekih stvari...
jesam atista.. ali u ovom mom komentaru je to totalno nebitno...
recimo da Bog postoji...
svi vi vernici treba da znate jednu stvar...
u bibliji lepo pise... Bog je dao svima pravo na slobodu izbora...
i takodje stoji da se nece mesati u covekov izbor... jer je to SAMO NJEGOV IZBOR
Ne postoje takve stvari kao sto su prizovanja nekih duhova... ukazivanje Boga i sl...
Zasto bi jedan covek imao povlastice a drugi ne...
Tako da svi vi vernici koji se ovde tako predstavljate nemate pojma o sopstvenoj religiji...
Biblija se zasniva na slobonom izboru... i to je SVETINJA... ne moze ni sam Bog to da ospori...
Bog se ne mesa u zemaljske poslove... Na sta bi to licilo da je tako...
Toliko od mene...
Mislite malo o tome... upoznajte sopstvenu religiju pre nego sto zelite da nekog terate da veruje u nesto sto se vama svidja... Morate imati dobre dokaze za to sto pricate... u suprotonom sve te price mogu se shvatiti kao bla, bla, bla...
Bez ljutnje ali ovo je moje misljenje...

Prvo, ko spori slobodu izbora?
Drugo, ko te tera da veruješ iušta?

DJM:
Ovo mi nije odgovorilo na moje pitanje...
Dakle... Da li Bog moze i sme da se mesa u zemaljske poslove i ljudsku volju?
Šta-više, Bog vidi i izvršava (materijalizuje) čovekove misli (razmišljanja, želje, strepnje, ideje... ). Bog komunicira (obraća se) svakog momenta svakom čoveku, samo što to mnogi ne žele da spoznaju. Bog komunicira sa ljudima preko misli i preko događaja.
Evo 2 primera primera iz vlastitog iskustva.
Jednom prilikom sam vozio sestru u manastir da se pomoli kod sveca. Ja nisam išao kod sveca nego sam je čekao u kolima. Čekajući je popio sam pivo. U povratku, u jednom momentu, osetio sam jak miris benzina. Međutim, pomislio sam da je to sa asfalta i ni jednom mi nije palo na pamet da ustavim kola i proverim da mi ne curi gorivo. Posle tri km kola su se uplila i nije bilo moguće lokalizovati požar. Sva su sagorela.
Drugi primer je sa nešto blažim posledicama. Išao sam kolima na selo. Put do sela prolazi kroz dvorište manastira. Ispred dvorišta je veliki makadamski plato za autobuse i tu sam, na tom platou, pokušao preteći kamiom ali sa desne strane. Međutim, vozač kamiona me ne vidi i, kao za inat, ubrzava i ide pravo na mene. Umesto da usporim, čime ne bih pretekao kamion ali bih izbegao bilo kakvu opasnost, ja sam ubrzao i, neposredno ispred kamiona izgubio kontrolu nad autom (prelaz sa makadama na asfalt), tako da sam prošao ispred kamiona pod uglom od 90 stepeni i udario (ne mnogo jako) u kamenu ogradu.

Ako vam se dešava da vam sve ide naopako, ako radite što i sami znate da nije dobro, ako ste nervozni, ako ste nemirni i taj nemir nikako ne možete odagnati, još gore, ako živite preko volje ili ne vidite nikakav smisao života, znajte da vas to Bog opominje da ste skrenuli sa pravog puta, da ne živite u duhu Njegovih zakona na vašu korist, nego na vašu štetu, pa od vas zahteva da postanete svesni Njegovog (sve)prisustva i Njegove želje da vas vrati na pravi put, put tvorenja Božje volje.

Ја сам навела на разним форумима хиљаде свијих искуства па и показала слике и нема ефекта .Док не отворе своје срце нема им спаса.

Back