OD DROGE DO BOGA

Vas dvojica mozete eventualno da se prijavite za klovnove u cirkusu, samo da na ovaj vas neartikulisani, nemisaoni "govor" lisen naravno i svakog inteligentnog humora, dodate jos prikladnu gestikulaciju i mimiku.
Sto se tice inteligencije, ne vazi kad se sebi pripisuje, vazi samo kad se dokazuje kroz misaoni proces i nacin izrazavanja.

jedna stvar mi se mota po glavi vec danima....
ovaj lik je poceo da cita bibliju, i da se bavi hriscanstvom, pa je tek nakon toga poceo da se drogira.
dakle, sjeb'o je sebe i celu porodicu da bi shvatio da to nije u redu, ili da bi mu stigla poruka od boga....na kraju se izlecio istim onim od cega je i poceo - bogom....kako to?

Jel' ti stvarno mislis da neko sa 14 godina moze da bude vernik u pravom smislu te reci?
Vec si ovde priznao da si odvalio sta si odvalio.
Drugo, jesi li ti cuo za pojam "iskusenje"?
Ako jesi, reci sta za tebe taj pojam znaci.

divlja:
Jel' ti stvarno mislis da neko sa 14 godina moze da bude vernik u pravom smislu te reci?

naravno da moze.
pogotovo ako ga roditelj of malih nogu indoktrinira tim sranjem...

divlja:
Vec si ovde priznao da si odvalio sta si odvalio.

takodje si ti rekla ono isto sto i ja.

divlja:
Drugo, jesi li ti cuo za pojam "iskusenje"?

znao sam da ce neko da pomene iskusenje :):)
eto, sad umesto da se jedan "iskusava" njih minimum 4 pati
cale - ristob
keva
dvojica sinova
iz prica znamo da keva nije neki vernik i da je htela da se razvede....
iskusenje?

a obertu ili da nekazem drugi naziv tebe kako ti dajesh sebi za pravo da je to sra.nje ... zasto mislis da znas vise od njih? zasto nipodastavas neciji nacin zivota? mislis da svi treba da rade kao ti? zasto si samo ti u pravu?

Obersturmfuehrer:
jedna stvar mi se mota po glavi vec danima....
ovaj lik je poceo da cita bibliju, i da se bavi hriscanstvom, pa je tek nakon toga poceo da se drogira.
dakle, sjeb'o je sebe i celu porodicu da bi shvatio da to nije u redu, ili da bi mu stigla poruka od boga....na kraju se izlecio istim onim od cega je i poceo - bogom....kako to?

da a imas i centar za odvikavanje od droge koji vodi svestenik ........
znaci uvatiti se za jedan primer i ne videti sve...!!!!

divlja:
Vas dvojica mozete eventualno da se prijavite za klovnove u cirkusu, samo da na ovaj vas neartikulisani, nemisaoni "govor" lisen naravno i svakog inteligentnog humora, dodate jos prikladnu gestikulaciju i mimiku.
Sto se tice inteligencije, ne vazi kad se sebi pripisuje, vazi samo kad se dokazuje kroz misaoni proces i nacin izrazavanja.

i bre shto si ozbiljna...sta ti je :x
iyvini izminirala sam te sada

divlja da li si ti vernik

Šakal:
Hm...:lol:
Vidiš, bolje od tebe poznajem religiju i to ne samo Hrišćansku...to smo u dosadašnjim duelima nebrojeno puta dokazali a što se vere tiče sigurno imam ispravniju pretpostavku iste... Hm, ako neko veruje u drvo ili svetu kravu on je takođe vernik...nigde nije napisano niti znači da samo onaj koji veruje u Đizaza je vernik... Dakle, ja takođe verujem u nešto a to nisu ni Božidar ni Đizaz ni Buda ni drvo ni sveta krava...a vera je vera samo je ono u šta se veruje različito...
Btw. već sam ti jednom napisao zašto sam napustio teologiju...

a je l si je upraznjavao...ili samo citao/ucio..religiju veru kako god

ne znam cemu svadjati se oko toga.... neko ima potrebu da ide u crkvu i da tako trazi boga tj neki visi princip neko se uverava da toga nema tako mu je lakse neko prica da mu crkva ne treba a kaze veruje u nesto itd.... mislim cemu rasprave uopste tog tipa e moj tata je bolji...

kako uopste ocekujete da bilo ko s vama podeli razmisljanje i da vam pomogne da otkrijete sta zelite i kako zelite da idete tim nazovimo ga duhovnim putem ako stalno spustate podbadate pritiskate itd...?

kao dva klana i prepucavate se

mene bash bune ta duho.vna sra.nja...da li mi je bilo lakse kad nisam znala za crkvu...ali crkva mi daje novu dimenziju bila bih ravnodusna da mi je potpuno nepotrebna? ...zasto se onda nisam vise primila u to...da je religija jedno veliko nishta manastiri bi bili mesta kao i sva druga a to nisu nije ista atmosfera..ali sta je

e od vas racionalnih tj konra-vera ima dekart dokaz da postoji bog mada nisam uspela da procitam celo : )) mozda jednom...... ne znam mozda je to put ka necemu nisam bash usvojila
meditacije o prvoj filozofiji
eto to nije teoloshki
heheh ubedicu vas ja cu da radim za vernike sada

Šakal:
Hm, vidiš, sve što si napisala na ovoj temi je žešća odvala...i za tebe važi isto kao i za ristob-a...ne vidiš dalje od svog nosa...no, naravno to i jeste svojstveno religijski zatucanim osobama... Naravno, govorim sa stanovišta jake osobe jer to i jesam... Elem, imao sam 15 god. kada sam probao travu...sa 16 sam već probao i kokain i heroin...nije mi se svidelo i nisam postao narkoman...imao sam dovoljno SVESTI da na vreme ukapiram da je to loše i da vodi u propast...odrastao sam u kraju gde ima više narkomana nego onih koji to nisu i vrlo dobro sam upućen u materiju zato...ne kenyaj jer iz porte se ne vidi ništa...
Btw. kad sam poistovetio drogu i religiju...i jedno i drugo su opijat...uključi mozak, tu nema ništa što bi ukazalo na mržnju već na yebenu istinu...

gde je tvoja jacina kada pljujes po slabima?
meni samo delujesh razocarano

divlja:
Prica mi drug danas, jedna od najjacih humanitarnih organizacija kod nas krece sa lepljenjem plakata po skolama koje se ticu seksualnog vaspitanja i narkotika. Insistira se da se termini homoseksualac, gej, lezbejka zamene nekakvom slovnom kombinatorikom u fazonu MM, ZZ, MZ, a narkomani nisu vise narkomani, nego KORISNICI. Eeej! Korisnici od korist! Sad nek mi neko kaze da je ovo slucajno.

ali sta ti tu moyes da uradis

Obersturmfuehrer:
od droge do boga...
imam drugara koji je tvrdio da je pricao sa bogom :)

http://www.titane.ca/concordia/dfar251/igod/main.html :evil:

e ma dobra vam je ova rasprava...... eto sad mi je ok oshtrina ali necu vam reci svoja razmishljanja

svako ima svoju ahilovu petu nemojte da mislite da je vi nemate.. i da droga ne bi nasla put do vas...samo je ja nemam :?

probala sam cigaretu i dopalo mi se shvatila sam zasto ljudi puse otprilike... ali za sad sam tu stala..mogu misliti kako je s drogama tek.. eto kad bi neko ovde pisao svoje dozivljaje na drogi mozda bih pokusala i ja..ili ne bih koristila bih ga samo...a ionako covek na kraju umre..e ovo je sujeta i to je opasno sad se plasim trebalo je da cutim? :I verujem u svoju nadmoc a covek je tako mali....osim mene....izbrisala bih ovu poruku ali neka tripovacu se sada

e sad se i meni svadja isparanoisala sam se tako da cu da nestanem....kako se covek stiti od paranoje

divlja:

Hm, opet dokazuješ svoju Hrišćansku ljubav, posebno onu iz NZ...cccc...:razz: Nego, ovo podebljano...ccccc...pokušavaš nešto da dokažeš?:lol:

hello_world:
a je l si je upraznjavao...ili samo citao/ucio..religiju veru kako god

ne znam cemu svadjati se oko toga.... neko ima potrebu da ide u crkvu i da tako trazi boga tj neki visi princip neko se uverava da toga nema tako mu je lakse neko prica da mu crkva ne treba a kaze veruje u nesto itd.... mislim cemu rasprave uopste tog tipa e moj tata je bolji...

kako uopste ocekujete da bilo ko s vama podeli razmisljanje i da vam pomogne da otkrijete sta zelite i kako zelite da idete tim nazovimo ga duhovnim putem ako stalno spustate podbadate pritiskate itd...?

kao dva klana i prepucavate se

Studirao pa napustio. Malo ti ovaj text konfuzan ali ipak imaš poentu... Vidiš, kad već pominješ Dekarta, obradi sve po njegovoj metodologiji i dolaziš do jedine moguće istine...svoje istine...
Btw. na filozofiji sam pisao o njemu pa ako te zanima...pročitaj...

"naravno da moze.
pogotovo ako ga roditelj of malih nogu indoktrinira tim sranjem..."

Indoktriniranost nije stanje vere.

"znao sam da ce neko da pomene iskusenje "

Ja te pitam -sta je za tebe iskusenje? Nisi mi odgovorio.

ps. Pozdrav za Dzagodicu. :-P

Hm, heheee...vidim i pravopis ti ide od ruke kao i misaoni proces...cccccc...slabo...:lol:
Što se pomenute definicije tiče...pisao sam hiljadu puta o tome pa na posao...ako te zanima...uz jutarnju kaficu...:razz:

Ne interesuje mene tvoja prosla aktivnost, ja te lepo pitam da mi objasnis hriscansku ljubav, ovde i sad. Ako ne znas, ne umes, neces, onda ne mozes meni da se obracas i pozivas na istu. Kapiras?Interesantno, kako izbegavate odgovore na najobicnija pitanja.

Back