Od devojčurka do kučke

Pustiti ih da zive svojim zivotom kako su htele i izabrale je najbolja stvar koja moze da se uradi. Proganjanjem njih i osoba koje su njima bliske zarad njihovog dobra, u njihovim ocima ispadas samo ljubomorni drkadzija koji glumi dobrog samaricanina. Sto iz nekog ugla gledano i nije daleko od istine.

Devojka koja je kao dete čitala stripove i gledala crtane koji su za deset godina veći uzrast, za koju rođaci pričali da je genije, puna filozofskih misli, osećanja prema nepravdi u svetu, bila odličan đak, student cenjenog fakulteta,..., i sad da je stavljaju u isti koš sa onima koje su su deset mesta ispod nje intelektualno, emotivno, duhovno.
Nju upravo ti stavljaš u isti koš sa onima...
tako da ne vidim u čemu je ona lošija od vlasnica ekskluzivnih butiga koje su su svoj početni kapital zaradile na štajgama u Nemačkoj
a pri tom imaju jednu i po vijugu u glavi, nose jamboliju na leđima imaju pola veštačkih delova tela i misle da su VIP

Poslednja izmena:
Nju upravo ti stavljaš u isti koš sa onima...
tako da ne vidim u čemu je ona lošija od vlasnica ekskluzivnih butiga koje su su svoj početni kapital zaradile na štajgama u Nemačkoj
a pri tom imaju jednu i po vijugu u glavi, nose jamboliju na leđima imaju pola veštačkih delova tela i misle da su VIP

Pa ako se ona druži sa takvim ljudima onda se sama bacila u isti koš, a lošija je verovatno zato što nema samo jednu vijugu u glavi nego se radi o dosta pametnijoj devojci tj intelektualki koja je počela da se ponaša kao kurwa.

Ne boravi tvoje dete 24h dnevno u kuci pod tvojim nadzorom. Podjednako je bitno i u kakvom okruzenju dete odrasta - pocev od prvih komsija i kraja u kom zivis, preko skole i odeljenja u skoli, pa do same drzave.

Uopšte nije stvar u nadzoru. Moji roditelji mene uopšte nisu ni pokušali da kontrolišu, upravo zato što su znali da su dobro vodili odgoj u presudnim godinama. Ako im svojim primerom ponudiš modele koji prevazilaze one van kuće, nema šta da se brineš.

- - - - - - - - - -

Ko kaze da najjaci ostaju? Sve govori protiv toga. Bas zato i pitam. A i gdje je tebi jos 999?

Ne, ne govori. Najjači je onaj koji savladava prepreke i nastavlja život kao gospodar. Ko nije ostao, taj ne može biti ni jak, a kamoli najjači. Može jedino ako izvrneš pojam naopačke da bi zadovoljio sopstvenu sujetu.

Da, nisu štreberke, ova sa kojom sam išao u razred je brzo shvatala, nije puno učila, ako je nešto zanima bila bi uvek skoro najbolja, i znala je da razmišlja, bila samostalana, umela je da se suprostavi ako je nastavnik krivo tretira, svima je delovala kao starija, što se vidi iz interesovanja prema književnosti, muzici, umetnosti uopšte, filozofji života i sl, druga je u srednjoj uvek bila tu ako bi škola radila neki aktivizam, koliko je to u ovoj skromnoj sredini moguće, videlo se da vapi za tako nekim stvarima pa se trudila da stupa u kontakte sa sličnim vršnjacima iz recimo Beograda,...Ono čudno je shavatiti oa one sad rade to, a neke druge su majke, to ni u šali ko će kako proći nije zbijano.

Uopšte nije stvar u nadzoru. Moji roditelji mene uopšte nisu ni pokušali da kontrolišu, upravo zato što su znali da su dobro vodili odgoj u presudnim godinama. Ako im svojim primerom ponudiš modele koji prevazilaze one van kuće, nema šta da se brineš.

- - - - - - - - - -

Ne, ne govori. Najjači je onaj koji savladava prepreke i nastavlja život kao gospodar. Ko nije ostao, taj ne može biti ni jak, a kamoli najjači. Može jedino ako izvrneš pojam naopačke da bi zadovoljio sopstvenu sujetu.

Izaberi: ili ostajes u dekadentnom drustvu da bi pokazao kako si "najjaci", Ili izlazis iz dekadentnog drustva, da ne pogines.

- - - - - - - - - -

Kome ti ovo? Postavljac je opisao kao inteligentnu i zrelu devojku, od toga polazim.

Svima koji se prime na "zrela i inteligentna".

Da, nisu štreberke, ova sa kojom sam išao u razred je brzo shvatala, nije puno učila, ako je nešto zanima bila bi uvek skoro najbolja, i znala je da razmišlja, bila samostalana, umela je da se suprostavi ako je nastavnik krivo tretira, svima je delovala kao starija, što se vidi iz interesovanja prema književnosti, muzici, umetnosti uopšte, filozofji života i sl, druga je u srednjoj uvek bila tu ako bi škola radila neki aktivizam, koliko je to u ovoj skromnoj sredini moguće, videlo se da vapi za tako nekim stvarima pa se trudila da stupa u kontakte sa sličnim vršnjacima iz recimo Beograda,...Ono čudno je shavatiti oa one sad rade to, a neke druge su majke, to ni u šali ko će kako proći nije zbijano.

Probaj prostudirati roditelje i sve ce ti se samo kasti. Mnogi nisu imali leba da jedu, pa se nisu prodali. Iz kuce sve krece, nemoj ni da pomislis da je drugacije. Otac je sinov prvi superheroj i uzor, a majka cerki. Ima tu i granda i pinka i medija, stvorio se utisak da je u modi da se postane qrva..

Poslednja izmena:
Probaj prostudirati roditelje i sve ce ti se samo kasti. Mnogi nisu imali leba da jedu, pa se nisu prodali. Iz kuce sve krece, nemoj ni da pomislis da je drugacije. Otac je sinov prvi superheroj i uzor, a majka cerki. Ima tu i granda i pinka i medija, stvorio se utisak da je u modi da se postane qrva..

Ja sam bio zaljubljen u jednu od najboljih ucenica u razredu u osnovnoj skoli, tj. svako je imao neku simpatiju pa sam i ja odabrao ovu. Ona je na ekskurziji bila kolovodja po noci kad su muskarci odlazili njima u sobe i ko zna kakva je bila ovako privatno, vjerovatno jos gora, ali ja sam bio uvjeren da svi dobri djaci moraju biti i dobri ljudi, pa sam, sto bi se reklo, bezuslovno volio, sve do tog momenta kad sam shvatio da ona ne bira s kim ce, jer je u toj gomili bilo i veoma losih djaka i ruznih likova,a nije se ni gledalo ko ce s kim, kad je svjetlo ugaseno. Nema se tu vremena ni birati niti odupirati.

Poslije 18 godina dolazi mi njen otac kojeg sam tad vidio prvi put i prica o sebi pricu kako je zivio i da nije bio prisutan kod kuce, nego je bio vojno lice na brodu...

realistic,
kao što sam već pisao, od jedne znam celu familiju, baba, deda, roditelji, pradeda, tetke, čiče, čestita familija, jedino ne znaš u porodici neka može da deluje jedno kad je van skupa sa decom a dok su sami drugo, da neam narodnjak sam siguran haha otac sluša rok dok je bio dete je nešto bio u nekom bendu.

Thucydides,
tako slično kod mene u osnovnoj za jednu štreberku, nija bila ništa posebno samo štrebala, bila je dobro dete i kad nije mogla da odoli više pritisku vršnjaka da im ne bude kul, na jednom se dala u promet, videla da nije baš loša na izgled, gotovo za dan promenila oblačenje i priču sa muškima, , ne znam posle za vreme srednje i faxa da li je imala taj pritisak da se dokaže da vredi ili jednostavno volila sex, bila je sa puno, ali nije za pare i slično, što sve ukupno i nije možta nešto strašno htela je sex tražila koji isto žele a jedno drugom se sviđaju, sad je pred diplomskim, negde radi i pred udajom, možda neka klasična priča...

Vidis, meni su u djetinjstvu dali neunistivu vjeru u sebe da vrijedim vise od ostalih ljudi i meni nije trebalo dokazivanje te vrste, nego kad su bili veci izazovi onda se islo u dokazivanje. Ali to sto zenske danas rade je dokazivanje upravo bezvrijednosti i dezorjentacije, odnosno kontriranju pravim vrijednostima. A potrebu za time mogu da imaju samo slojevi ljudi koji prema starom sistemu vrijednosti nisu imali sta da dokazu i pokazu.

Pa ako može da voli jednog i da nema potrebu da vara, onda bi, pitaje je da li to može tako? Jednu takvu znam, a bila je i u vezi od dve godine, nije varala i oboje su odavali i pričali da su srećni i zadovoljni, sada je u drugoj vezi koja traje duže od dve godine, ista je situacija, ona kaže da je on pravi i da planiraju da se uzmu, msm uvek se može reći ne znaš dovoljno hehe.

Najopasniji period zivota je od 30 do 40 godine, kad mnogi shvate da su im roditelji bolesni i da se od njihove penzije nece moci jos dugo ziveti... Isto, mnoge zene shvate da im godine prolaze i da polako ne mogu vise parirati mladjim koleginicama, te da ce uskoro morati poceti raditi nesto, inace ce biti frka... U tom periodu, interakcija sa ljudima pretvori se u kandze, zamke i prevare, mamac da se za ceo zivot zeznes, bilo to navodjenjem na pogresan korak, ili namernim poturanjem pogresnog koraka.. Ko pregura ovaj period, a da se ozbiljnije ne opece, ima izgleda za lepu buducnost, ali sa mnoooogo manje ljudi oko sebe, koji otpadnu zbog ranije navedenog...

Pa ako se ona druži sa takvim ljudima onda se sama bacila u isti koš, a lošija je verovatno zato što nema samo jednu vijugu u glavi nego se radi o dosta pametnijoj devojci tj intelektualki koja je počela da se ponaša kao kurwa.

Vidi Redmonde
ako muškarac u životu može da napravi izbor bolje je da ima posla sa pametnim nego sa glupim fuksama.
Jer, neizostavno će imati posla sa fuksama nezavisno od toga gde je pokupio žensko, u klubu pletilja ili na štajgi. got the picture?

Back