Od cega zive ljudi koji ne rade?

malenaaaaaa

Zainteresovan član
Poruka
199
Okrecem se oko svoje ose, svi nezaposleni, bez posla, nema primanja, svi ti isti ljudi idu na more. Kazu u Crnoj Gori je jeftino.
Gledam i prosto mi nije jasno odakle njima sredstva za hranu, racune i jos uz sve to za zivotarenje?
Hajde da je jedan primer ali ima ih previse da bi za sve njih nasla opravdanje

Gledam po sebi. Student sam, gledam maximalno da ustedim, kad se ukaze prilika preko leta radim. Ukupan prihod nam je recimo prosecan ali to i dalje ne znaci da idemo na letovanje, zimovanje, obilazak sveta i slicne "sitnice"

Od cega danas ljudi zive kada ne zaradjuju? :dontunderstand:

p.s mozda sam promasila podforum

Okrecem se oko svoje ose, svi nezaposleni, bez posla, nema primanja, svi ti isti ljudi idu na more. Kazu u Crnoj Gori je jeftino.
Gledam i prosto mi nije jasno odakle njima sredstva za hranu, racune i jos uz sve to za zivotarenje?

Gledam po sebi. Student sam, gledam maximalno da ustedim, kad se ukaze prilika preko leta radim. Ukupan prihod nam je recimo prosecan ali to i dalje ne znaci da idemo na letovanje, zimovanje, obilazak sveta i slicne "sitnice"

Узимају од пензионера, то ти је најстабилнија економска категорија.

Dede babe roditelji,onda mozda neko radi na crno i ne prica o tome al uglavnom bar jedna osoba radi a zive sa roditeljima koji usput dodaju...

Ucencovjek ne radim nista ceo dan srecan sam kad izmolim 1000 od keve za ket i radim sve za pare dodvoravam i manipulisem samo ako iskljucuje ikakav rad jer mi je to tesko hvala bogu da imam imucne roditelje koji mogu platezno da me isprate. Ne placam stan jer ga imam a auto sam sam kupio od caletovih para za 18i.
Inace pre nego sto procitas post so u vodu kraj ruke da ti bude

Ucencovjek ne radim nista ceo dan srecan sam kad izmolim 1000 od keve za ket i radim sve za pare dodvoravam i manipulisem samo ako iskljucuje ikakav rad jer mi je to tesko hvala bogu da imam imucne roditelje koji mogu platezno da me isprate. Ne placam stan jer ga imam a auto sam sam kupio od caletovih para za 18i.
Inace pre nego sto procitas post so u vodu kraj ruke da ti bude

5 milijardi evra kesine se slije iz dijaspore svake GODINE.

Na to niko ne misli ali eto od cega izmedjuostalog zive ljudi u Serbulji.

Ja bi na primer voleo da imam cetvorosoban stan na dedinju i BMW X6, splavovi se podrazumevaju.
To je svakako zanimljivije od rada za prosecnu platu.

Sve si video samo moj nisi.
Samo da ti ne pozli valjda ces se smiriti kasnije u svakom slucaju da dodam do tada da sam u srednjoj posle prve godine imao skuter i telefon a tokom studiranja aktivno klabingovao i radio divlje stvari umesto ucenja dok sad neradim nista jer sam dao ostavku na mesto sluzbenika u jednoj drzavnoj firmi gde isto nisam nista radio posto sam imao vezu a sad mi bude otuzno kad vidim neke prijatelje.iz srednje koji rade najgore poslove za 30k dok ja jedem fazon gde hocu pijem 5 kafa dnevno i ispusim paklu cigara najopustenije i dodje mi neki jadnik da mi sere neku pamet tu i pravdu i dira me e onda mi presedne od takvog imbecila ostavi me na miru a ionako castim kafu kad stignem nisam jaje neko ili nesto sta sad ti hoces zakeralo jebenno

Poslednja izmena:

I ja gledam tako neke porodice, čudim se..
Često se sama pitam isto malenaaaa
Pojma nemam, ovde kod mene kažu, pa proizvode hranu, valjda jedan zaposlen, ovo ostalo prima tu socijalu, + dete ide u školu . Nejasno ...

- - - - - - - - - -

dokle god je penzionera srbija je mirna.. posle ce biti belaja

Da, i imaju po dva penzionera, kad odu na onaj svet, biće belaja eto baš to...

5 milijardi evra kesine se slije iz dijaspore svake GODINE.

Na to niko ne misli ali eto od cega izmedjuostalog zive ljudi u Serbulji.

Ja bi na primer voleo da imam cetvorosoban stan na dedinju i BMW X6, splavovi se podrazumevaju.
To je svakako zanimljivije od rada za prosecnu platu.

Nije to samo dijaspora. Svi koji rade od kuće za stane firme i oni koji rade kao frilenseri su tu, tačnije njihove zarade...zato što ti prijaviš sam sebe i plaćaš doprinose, a novac dolazi preko paypala ili payoneera ili nečeg sličnog... i sav taj novac se smatra prilivom iz dijaspore, a to baš i nije tako.

- - - - - - - - - -

Da, i imaju po dva penzionera, kad odu na onaj svet, biće belaja eto baš to...

Kada je prijateljici, odavno zaposlenoj, udatoj,žive sami umrla baka to se baš odrazilo na kućni bužet... a nije da su tražili,nego je ona od svake penzije slala..da se deci nađe :)

Sve si video samo moj nisi.
Samo da ti ne pozli valjda ces se smiriti kasnije u svakom slucaju da dodam do tada da sam u srednjoj posle prve godine imao skuter i telefon a tokom studiranja aktivno klabingovao i radio divlje stvari umesto ucenja dok sad neradim nista jer sam dao ostavku na mesto sluzbenika u jednoj drzavnoj firmi gde isto nisam nista radio posto sam imao vezu a sad mi bude otuzno kad vidim neke prijatelje.iz srednje koji rade najgore poslove za 30k dok ja jedem fazon gde hocu pijem 5 kafa dnevno i ispusim paklu cigara najopustenije i dodje mi neki jadnik da mi sere neku pamet tu i pravdu i dira me e onda mi presedne od takvog imbecila ostavi me na miru a ionako castim kafu kad stignem nisam jaje neko ili nesto sta sad ti hoces zakeralo jebenno

Wow... :eek:

:hahaha:

Back