Emilia Marty
Veoma poznat
- Poruka
- 14.097
Nemoj mi to dovlaciti ovde, pleaseСтрашно. Тога сам се исто сетила на оној Мининој теми где се расправљамо. Око злоупотребе.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj mi to dovlaciti ovde, pleaseСтрашно. Тога сам се исто сетила на оној Мининој теми где се расправљамо. Око злоупотребе.

Naravno (:Јел смемо и ми да качимо?![]()
još će opera da počne da mi se svidja...Meni licno najdraza u ovoj ulozi je Ann Hallenberg, opet Svedjanka, opet meco.
Onaj poznanik koji je isao u Glyndebourne preko njiva i bezao od seoskih kerova, on ju je licno upoznao i proveo nekoliko dana u domu Halenbergovih.
Nomen est omen, kažem ja.Ovu produkciju sam gledala malopre, 1995, Glyndebourne, sa Anjom Siljom u ulozi Emilie Marty.
Ukratko o operi (ako nekog zanima) https://en.wikipedia.org/wiki/The_Makropulos_Affair
Pa cu o produkciji

Štraus?Pokusavam da pronadjem neko okej izvodjenje te Poljubila sam ti usta, Jovane scene i nisam bas zadovoljna rezultatima.
Davno sam gledala ovu Salomu sa Marijom Juing, pa onda nek bude ta (iz 80ih) produkcija kao ilustracija:
Da! A Elektra mi je jos grozomornijaŠtraus?
Gledao sam na tv deo
I to baš gde traži Jovanovu glavu
Baš hevi urađeno, da se smrzneš
Imam anegdotu sa ŠtrausomDa! A Elektra mi je jos grozomornija![]()

Pa bas je dobra fora! Kolege nemaju smisla za humorImam anegdotu sa Štrausom
U školi su obavezni, povremeni, ogledni (exeprimentalni) ili ugledni (po P.S.-u) časovi koje drži jedan nastavnik a kolllllege prisustvuju i usvajaju.
Elem
Meni više leže ti "ogledni" (posle su ih ukinuli)
Imao sam jednu cool učenicu i napravismo skeč u sklopu časa gde rešavamo njen bes i otpor prema vežbanju tako što ja u jednom momentu sednem za klavir i krenem da sviram "Zaratustru" ono najpopularnije a ona lagano praznom flašom "rose" lupa po stolu pa sve više (kao onaj majmun u Odiseji) i sve tako kulmunira jelte...
Uglavnom
Završismo mi čas i tu numeru/skeč
U sali TAJAC!
Niko živ od kolega ni da bekne niti je iko posle pomenuo taj čas![]()
Inspirisana temom drugog forumasa, ovde cu beleziti neke opere (i koncertna i polu koncertna izvodjenja) koje sam gledala i svoje neke komentare.
P.S. Vecini ce biti dosadno.
P.P.S.
Slobodni ste prokomentarisati, napljuvati, pohvaliti![]()
. Bas lepa. Arija najjačaKakva iznenadjujuca tema se pojavila goreeee, iznad. Bas lepa.
Priznajem da pateticno volim Tosku...cmizdrila sam pred ljudima, gledala sam u Sofiji pre dve decenije i ostala ocarana.
Mnogo volim i ovog tenora. Uz njega ujutru kuvam dorucak.
Jonas Kaufmann. Odvaja mi se jer kao da vezuje emociju u glasu, kontrolise je da ne izleti i izgleda mi elegantno na sceni a to mi se dopada.
Meni najdraza arija.
Any impressions?Zanimljivo, preslusacu pazljivije sutra, sad je malo kasno![]()

Pesme nose francuske nazive koje asociraju na naslovnu liriku toga doba, i krojene su nekako kabaretsko-operetski...Norvezanin na mahove koristi cak i semplove operskih pevacica.
Ponegde, moderni, pa i elektro-zvuci, ali sve zvuci `prasnjavo`
Evo kako:Da, dobar je Kaufman. Jedna od onih zvezda koje znaju i da pevaju, a ne samo izgledaju.Kakva iznenadjujuca tema se pojavila goreeee, iznad. Bas lepa.
Priznajem da pateticno volim Tosku...cmizdrila sam pred ljudima, gledala sam u Sofiji pre dve decenije i ostala ocarana.
Mnogo volim i ovog tenora. Uz njega ujutru kuvam dorucak.
Jonas Kaufmann. Odvaja mi se jer kao da vezuje emociju u glasu, kontrolise je da ne izleti i izgleda mi elegantno na sceni a to mi se dopada.
Meni najdraza arija.

Nisam jos preslusala, dodala sam i ova druga dva na listu.Any impressions?![]()