Emilia Marty
Veoma poznat
- Poruka
- 14.097
U Kavaljeru sa ruzom imamo onog belkanto pevaca koji zabavlja Marsalin u prvom cinu.
A Emilia Marty je operska pevacica takodje.
A Emilia Marty je operska pevacica takodje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam gledala ovu operu, ali omiljena belkanto pevacica mi je Mariella Devia. Nastupala je uglavnom po malim itslijanskim operskim kucama, bas jedan biser "lepog pevanja".
Nisam nikad uživo gledao celu operuOperu ne volim konceptualno, kao što ne volim ni mjuzikle (na isto se svodi). Ali, ima nekoliko koje mi prijaju.
Najupečatlkjivija mi je
Handel - Lascia ch'io pianga
verovatno zato što sam gledao u filmu Farinelli pa je sve stavljeno u kontekst
Volim ranu muziku i barok. Otuda i Ariodante iz naslova, Hendlova operaOperu ne volim konceptualno, kao što ne volim ni mjuzikle (na isto se svodi). Ali, ima nekoliko koje mi prijaju.
Najupečatlkjivija mi je
Handel - Lascia ch'io pianga
verovatno zato što sam gledao u filmu Farinelli pa je sve stavljeno u kontekst
Steta onda ako si propustio ono (da kazem polukoncertno) izvodjene Toske u Kolarcu, B.Filharmonija. Mislim da je bilo u februaru ili mozda martu. Fenomenalno je bilo, neka vagnerijanka je bila Toska i sasvim okej Skarpija (mali glas ali sarmantan). Tenor je bio podbacio ali nista preterano.Pučini
Operu, nijednu, nisam mogao probaviti.Volim klasiku, ali pre svega instrumentale. Operu baš i ne.
Nije to neobicno. Zapravo se jako mnogo ljudi koji drze do svog intelekta stidi opere. Ona je jedna antiestetska kategorija, monstruozan spoj tri umetnosti, cudoviste koje odbija da umre.Operu, nijednu, nisam mogao probaviti.
Izgledaju mi sve karikaturalno, i ono malo što sam vidio.
No moto mi je- 100 ljudi, 100 ćudi. Ako je meni nešto dosadno ili smiješno, ne znači da je to mnoštvu ljudi daleko većega znanja ili ukusa od mog, o nekoj vrsti kreacije, bilo umjetničke, bili umne, bilo znanstvene...
Koje ribe postaju pankerke? Samo krševišta te je nagnalo da zavoliš operu?
Bogami, ja sam uglavnom vidjao baš dobre ribe pankerkeKoje ribe postaju pankerke? Samo krševi
Eto ti odgovora
Gde brate, u seriji Beverli Hils?Bogami, ja sam uglavnom vidjao baš dobre ribe pankerke
Ta arija je iznimno slozena; mislim da se smatra da je niko nije izveo dobro kao ona.Nisam gledala ovu operu, ali omiljena belkanto pevacica mi je Mariella Devia. Nastupala je uglavnom po malim itslijanskim operskim kucama, bas jedan biser "lepog pevanja".
Ovu sam (presmesnu) produkciju Norme gledala, to joj je bio oprostajni nastup na stejdzu (mislim da i dalje peva recitale):
Ne znam zaista. Od Donicetija sam gledala Luciju i Anu Bolenu, a mislim da ni Natali Desej nisam nikad gledala (njen peak je bio ranih 2000ih i prosto je nestala)Ta arija je iznimno slozena; mislim da se smatra da je niko nije izveo dobro kao ona.
O panku postoje sigurno vec neke teme, ova je o operi.Koje ribe postaju pankerke? Samo krševi![]()
Eto ti odgovora
Šalim se, humor nam treba ko lebaO panku postoje sigurno vec neke teme, ova je o operi.
Pa jeste opera za zezanje, nemam nista protiv, samo o panku ne znam mnogoŠalim se, humor nam treba ko leba
Hladan ali suptilan AfDovac. Kao nekad SS oficirPovukao me afd za kikicu![]()
Kod nje su glasne zice postradale, mislim da se i zvanicno umirovila krajem 00-ih. ali ucestvuje u manje konvencionalnim ili eksperimentalnim postavkama, kao i u glumi.Ne znam zaista. Od Donicetija sam gledala Luciju i Anu Bolenu, a mislim da ni Natali Desej nisam nikad gledala (njen peak je bio ranih 2000ih i prosto je nestala)
Ako misliš da nipodaštavam operu, grešiš. Ne razumem je ali poštujem. Moj izbor je renesansna muzika.Pa jeste opera za zezanje, nemam nista protiv, samo o panku ne znam mnogo
Ah, pa to je lepi cuti. Volim kad neko nadje nacin da svoj umetnicki potencijal iskaze i na drugim poljimaKod nje su glasne zice postradale, mislim da se i zvanicno umirovila krajem 00-ih. ali ucestvuje u manje konvencionalnim ili eksperimentalnim postavkama, kao i u glumi.