Ocekivani troskovi stanovanja na Novom Beogradu

• Začetnik teme Začetnik teme Tonto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tonto

Zainteresovan član
Poruka
124
Otvorih novu temu jer nisam nasao bas nesto slicno..

Uskoro bi trebalo da iznajmim neki stan(cic) , od 35 do 55 m2 otprilike. Znacila bi neka info koliko bi mi otprilike iznosili racuni za recimo, 40 m2(uz infostan, struju, net...) ... Cisto neki brief uvid ako je neko prosao kroz nesto slicno...

Zahvaljujem...

Otvorih novu temu jer nisam nasao bas nesto slicno..

Uskoro bi trebalo da iznajmim neki stan(cic) , od 35 do 55 m2 otprilike. Znacila bi neka info koliko bi mi otprilike iznosili racuni za recimo, 40 m2(uz infostan, struju, net...) ... Cisto neki brief uvid ako je neko prosao kroz nesto slicno...

Zahvaljujem...

ako imaš cg a na nbg osim delova bežanije mislim da je svuda, onda ti je infostan oko 5-8000 za tu kvadraturu 35-55. Struje koliko potrošiš s tim ako se greješ na nju a ne cg onda će infostan da bude 1000-2000 ali zato struja astronomska. A cene za net i kablovsku imaš po netu. NBG je podeljen između RV,Ikom i SBB i čini mi se i da ne možeš da biraš nego šta ti zapadne.

ako imaš cg a na nbg osim delova bežanije mislim da je svuda, onda ti je infostan oko 5-8000 za tu kvadraturu 35-55. Struje koliko potrošiš s tim ako se greješ na nju a ne cg onda će infostan da bude 1000-2000 ali zato struja astronomska. A cene za net i kablovsku imaš po netu. NBG je podeljen između RV,Ikom i SBB i čini mi se i da ne možeš da biraš nego šta ti zapadne.

Hoće, ali samo zimi, dok CG plaća tokom cele godine. Mada mi se čini da je grejanje na struju svakako jeftinije, čak i kada se gleda samo grejna sezona.

Cena struje za grejanje će prilično zavisiti od toga kako je izolovan stan, kao i na kom je spratu, Ako si nekako u sredini (nisi u PR ili poslednji gore), mnogo je lakše ugrejati tako da ne mora da znači da će se potrošiti previše struje. Isto tako zavisi i od toga čime bi se grejao (TA, uljani radijatori, norveški radijatori...). Postoje razlike, raspitaj se i odluči. U svakom slučaju, 3-4 meseca grejanja na struju može ipak izaći mnogo manje nego plaćanje CG cele godine poo 7-8.000.

moja majka živi u bloku 63 u stanu od 55 kvm, infostan je oko 7000, a struja oko 2000, tako da je fortes dao dobru procenu.
cg jeste preskupo, kad se sračuna koliko je to godišnje novca.
jedan kolega živi negde na mirjevu gde može sam da reguliše grejanje - ne mogu da opišem koliko su manji troškovi za istu kvadraturu :aha:
inače, mesečni zakup bi bio bar 200 evra, je l?

iz prve ruke tj moja porodica i ja :D
pricam o bloku 45, na 75m od enjub-a

55m2 - 200e kirija
infostan = od 8500-9400 (kako kad su raspolozeni)
sbb - kablovska + net = 2700din
fixni tel (koji ne koristimo) = 659din
struja = od 2000-3000 (zavisi da li silujemo klimu ili ne)
cca = 15000din rezije

pa ti vidi...

Novi Beograd je sirok pojam i moze se naci stan od 180-250e za tu kvadraturu, ali generalno je "na ceni" jer imas sve na dohvat ruke...

mada te kvadrature mogu da budu i supe i podrumi i potkrovlja sve naravno adaptirano ko u reklami "svetao prostran stan" :D ... zavisi sta sve zelis da ima stan i koja je lokacija jer napominjem Novi Beograd je sirok pojam
bez preterivanja...

srecno sa iznajmljivanjem

- - - - - - - - - -

i da se tice kablovske ne mozes da biras jer je podela takva kakva je kao sto je naveo fortes...

. . .

Bolje proveri Borču... domaćinska atmosfera, opuštencija od naroda, prijateljski i humano nastrojeni, niže cene... do centra grada si za pola sata...
može neko da kaže "biće kolapsa na Pančevačkom mostu", al nek kaže da li je češći na Brankovom kada iz NBGD ideš ka centru tj obrnuto?

Poslednja izmena od moderatora:
ne kapiram trip da se zivi u tako uskom delu grada i bacaju pare na tolike kirije,svi imaju izgovore blizu mi ovo ono,u svetu putuju svaki dan po 5 sati tamo vamo na posao,a nekom daleko barajevo na pola sata

da je beovoz azurniji nego sto jeste ja bih ziveo u Pancevu!!! ali ovo je Srbija i jako malo uredjenih delova grada ima.
Danas vozim kroz zarkovo i ne mogu da se nacudim i zapitam gde tamo majek setaju sa malom decom tj sa bebama u kolicima??? gde....

Novi Beograd tj. blokovi... fino ravno za setnju sve na dohvat ruke tj na pola sata do 45min normalne setnje pa mi reci June da to nije prednost...
borca je ok ...ali ne dao bog zastoja na Pancevcu mozes se jeebati dok dodjes do borce peske...zrenjaninac je tuga bozija za pesake...

po toj logici zivi u Loznici pa neka ti firma placa dodatnih 6000din za voz koji hoce nece do Bg-a :D ali stan je cca 100e u full-u od 65m2

p.s. Novi Beograd je daleko od uskog dela grada...dodji na pp da te pozovem u goste da idemo na pivo june da vidis te sirine te horizonte te ljubaznosti :D

da je beovoz azurniji nego sto jeste ja bih ziveo u Pancevu!!! ali ovo je Srbija i jako malo uredjenih delova grada ima.
Danas vozim kroz zarkovo i ne mogu da se nacudim i zapitam gde tamo majek setaju sa malom decom tj sa bebama u kolicima??? gde....

Novi Beograd tj. blokovi... fino ravno za setnju sve na dohvat ruke tj na pola sata do 45min normalne setnje pa mi reci June da to nije prednost...
borca je ok ...ali ne dao bog zastoja na Pancevcu mozes se jeebati dok dodjes do borce peske...zrenjaninac je tuga bozija za pesake...

po toj logici zivi u Loznici pa neka ti firma placa dodatnih 6000din za voz koji hoce nece do Bg-a :D ali stan je cca 100e u full-u od 65m2

p.s. Novi Beograd je daleko od uskog dela grada...dodji na pp da te pozovem u goste da idemo na pivo june da vidis te sirine te horizonte te ljubaznosti :D
meni ne smeta ni1 kraj sto manja guzva to bolje,tako da mi je primarno da nije buka, od komsija se ne ocekuje da su normalni,eventualno da nema gancija:lol:i u borci sam ziveo i taj period mi je bio najaci jer sam na svaku voznju dodao oko 25km kondicije:lol:od najuzeg centra do borce mi je trebalo tacno 27min,aj da vidim kojim to busem moze,ni kolima nece da moze:lol:znaci samo da je sto jeftinije,cemu rasipanje,ustedi covek za letovanje samo rentom

Da li ste primetili da se ovde svako malo pojavi neki "padobranac", postavi pitanje,
ljudi se ubiju da mu pomognu...a on se više nikad ne pojavi ? :lol:

sedi sad kuci i govori sam sebi "jbt koji cu qrc u Beogradu pogotovu Novom :D" ... :mrgreen:

jbg pa nije beograd Majdanpek pa da se iznajmi gajba za 50e...

da su cene jace nego realne jesu ali kada se pogleda bilo koja drzava i cene u prestonici i ostatku drzave ... cepaju iz sve snage

sedi sad kuci i govori sam sebi "jbt koji cu qrc u Beogradu pogotovu Novom :D" ... :mrgreen:

jbg pa nije beograd Majdanpek pa da se iznajmi gajba za 50e...

da su cene jace nego realne jesu ali kada se pogleda bilo koja drzava i cene u prestonici i ostatku drzave ... cepaju iz sve snage

Ma možda mu je samo bilo dosadno :lol:

U pravu si što se toga tiče... ali sam ja primetila da se namerno raznoraznim zakulisnim radnjicama snižava vrednost nekretnina u drugim delova grada a NB raste ko kvasac i to mi se ne sviđa.

Ma možda mu je samo bilo dosadno :lol:

U pravu si što se toga tiče... ali sam ja primetila da se namerno raznoraznim zakulisnim radnjicama snižava vrednost nekretnina u drugim delova grada a NB raste ko kvasac i to mi se ne sviđa.

pa nije bas tako...cene recimo Vracara su idalje "na ceni", Dedinje takodje...altina tj "plavi horizonti" rastu lepo...Novi Beograd je skuplji samo zato sto se vise gradi "novogradnja" a ima i gde
zbog prostranstva ali nece ni to doveka moci ....
verovali ili ne najbogatija opstina je Surcin sa najjacim primanjima u Beogradu...a na NBGD ima itekako stranih firmi i tu je ta fora sa stalnim rastom cena jer "japiji" nadiru i potraznja za stanovima je veca.
Svima je jasno da se ne isplati da zivis na Belim Vodama a radis na Novom Beogradu u recimo AirportCity-ju...daleko i kolima akamoli busom...

to je samo "zamagljeno" nabijanje cena ali se niko ne pali...tj jako malo ljudi pa tako da vrlo brzo se na realnih 1000e/m2 - 1200e/m2 u bolje pozicioniranim delovima NBGD-a

Не знам ко је поменуо Панчево. То је одлична солуција. Брже си у центру него да живиш на Видиковцу.

ma da 100% pogotovo sto se prelazi jedan od najboljih mostova ikada "pancevac" je neunistiv !

lupas ... znas li uopste koliko je potrebno 53-om sa Vidikovca do zelenjaka?
a da zaboravio sam predivni cisti osvezavajuci vazduh Panceva...

ma da 100% pogotovo sto se prelazi jedan od najboljih mostova ikada "pancevac" je neunistiv !

lupas ... znas li uopste koliko je potrebno 53-om sa Vidikovca do zelenjaka?
a da zaboravio sam predivni cisti osvezavajuci vazduh Panceva...

Размисли о цени квадрата а уосталом знам човека из Панчева који каже да није ништа више загађено од Београда.

Vidikovac...5 minuta do Košutnjaka
Pančevo....5 minuta do azotare :lol:

Po meni sasvim dovoljan argument ali ajmo i ovako:

Vidikovac-centar ....opcija 1) kroz Košutnjak,hipodrom,petlju mosta na Adi,sajam
opcija 2) banovo brdo,ada sajam
opcija 3) rakovički put,Topčider,kneza miloša
opcija 4) rakovica, banjica,autokomanda......ima još podvarijanti

Pančevo-centar opcija 1,2,3,4,5,6.....Pančevački most

A ne daj Bože da moraš na Novi Beograd u blokove ili na aerodrom

Poslednja izmena:
Размисли о цени квадрата а уосталом знам човека из Панчева који каже да није ништа више загађено од Београда.

cena kvadrata je naravno smesna u odnosu i na Borcu akamoli na Novi Beograd.
ali Pancevo je Pancevo i jedina veza sa Bg je preko Pancevca ... dovoljan minus po meni.
ako tako gledas bolje onda kovacica ili Jabuka ili Kacarevo ili Crepaja (bio u svim mestima!) tamo tek ima DO YAYA kuca sa sve okucnicama za cca 15.000e
kuce od cca 100m2 sa adaptacijom dodju na maximum 25000e !!! i jos pride i DVORISTE. a prikljucak za vodu tu, truja tu kanalizacija tu, etazno ima/nema svejedno je za te pare
nema postene garnisere :D na NBGD-u

jbg tako je kako je ali ako hocec da imas na 150m od kuce 5 (pet) igraonica + Savski kej + prodavnicu apoteku pekare SVE sto ti treba 00-24h kvadrat kosta...

p.s. pa stedi kao Rahela Ferari u "Laf u srcu" ... ceo zivot sam stedela. - pa sta si ustedela baba? - NISTA !

cena kvadrata je naravno smesna u odnosu i na Borcu akamoli na Novi Beograd.
ali Pancevo je Pancevo i jedina veza sa Bg je preko Pancevca ... dovoljan minus po meni.
ako tako gledas bolje onda kovacica ili Jabuka ili Kacarevo ili Crepaja (bio u svim mestima!) tamo tek ima DO YAYA kuca sa sve okucnicama za cca 15.000e
kuce od cca 100m2 sa adaptacijom dodju na maximum 25000e !!! i jos pride i DVORISTE. a prikljucak za vodu tu, truja tu kanalizacija tu, etazno ima/nema svejedno je za te pare
nema postene garnisere :D na NBGD-u

jbg tako je kako je ali ako hocec da imas na 150m od kuce 5 (pet) igraonica + Savski kej + prodavnicu apoteku pekare SVE sto ti treba 00-24h kvadrat kosta...

p.s. pa stedi kao Rahela Ferari u "Laf u srcu" ... ceo zivot sam stedela. - pa sta si ustedela baba? - NISTA !

Заборављаш нову обилазницу и нови мост. Мужевљев колега (а раде на НБГ) сада тако путује и стиже за 15, 20 минута из Панчева.

Нормално, аутом. Бусом би ипак била ноћна мора, признајем.

ne zaboravljam, koliko znam Pupinov most je kod "zbeg-a" a do tamo od pancevca ima da se guli koliko znam oko 3km kroz krnjacu tj zrenjaninac koji je smaranje za voznju sa svim onim semaforima...
ako ti je stalo da ti kazem da upravu si super je ziveti u Pancevu jer tamo je i Higl Nadja ok. Jeste elektricna Pancevo je raj :D

p.s. kod najgorih vozaca u bivsoj jugi i sadasnjoj Srbiji ne bih ziveo i da mi neko pokloni stan od 100m2 !

Back