Obustavljen tender za Tiršovu 2

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
341.794
tirsova_2_idejno_resenje_281221_tw1024.jpg


Na placu Tiršove 2 na kome su odavno izvedeni pripremni radovi, oni ozbiljniji, glavni radovi se odlažu na neodređeno. Koliko će se tačno još čekati da građevinari dođu na ovo gradilište još se ne zna, ali ono što je sada i definitivno poznato je da je Ministarstvo za javna ulaganja obustavilo tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 koji je raspisan 12. jula prošle godine, a na koji su zainteresovani izvođači ponude mogli da dostave do 14. septembra.

Na tender je, kako se može videti u Odluci o obustavi postupka, stigla je jedna ponuda, ali je ona bila neprihvatljiva jer je ponuđena cena za ovaj posao bila veća od procenjene vrednosti (posao je bio procenjen na 11,2 milijarde dinara odnosno oko 95 mil EUR)

Jedinu ponudu na tenderu dostavio je konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović.

Ova ponuda je formalno ispunjavala uslove tendera, odnosno konkurne dokumentacije, ali je ocenjena kao neprihvatljiva upravo zbog ponuđene cene, a koje je bila viša za gotovo četiri milijarde dinara bez PDV-a.

Najave o gradnji još od 2017. godine
Gradnja nove zgrade klinike u Tiršovoj aktivno se najavljuje još od 2017. godine, kada je tada kao premijer Aleksandar Vučić najavio rekonstrukciju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i izgradnju Tiršova 2. Naredne godine, kada je u Beogradu imenovan za gradonačelnika direktor Tiršove, Zoran Radojičić, Tema 2 iznova je aktuelizovana, kada se početak grdanje iz Starog dvora najavljivao za proleće 2020. godine.
Pripremni radovi jesu počeli, ali tek godinu i po kasnije, u odnosnu na najavljeni datum, odnosno u jesen 2021. godine. Taj posao, vredan 6,23 mil EUR bez PDV-a, dobio je konzorcijum koji su činili Novkol, Sky Technologies, WD Concord West i Srbijaautoput. Tadašnji gradonačelnik Radojičić tada je izrazio nadu da će izgradnja Tiršove 2 biti završena do 2024. godine, na stogodišnjicu osnivanja pedijatrije u Beogradu.
link
 
Bilo je za ocekivati ovako nesto do daljnjeg, jer Beograd nema para.Sve pare usmeravaju se na Beograd na vodi i sada onaj Ekspo..Nece biti para ni za kliniku, ni za skrnere, ni za nove autobuse da ne otpadaju tockovi i ubijaju ljude po ulicama, ni za nove tramvaje da se ne vozimoi belgijancima iz 19.veka,ni za infrastrukturu grada, ni za asfaltiranmje ulaca,ni za sta sto bi donelo boljitak žiteljima ovog grada.
A deca, koga još briga za decu ..ona su mala i nemaju pojma..da im je obecan nova savremena dečija klinika , kao i uredjenje svih školskih wc-a, nova obdaništa, parkove i slicno, jer čika Vučić ima preca posla kao što je Ekspo
 
Тиршова 2 је непотребна, као и стадион.
Тако то изгледа када се не пита струка.

Није проблем простора у нашем здравству.
Имамо довољно болница,домова здравља...амбуланти...
Проблем,горући,су кадрови и дотрајали апарати,тек на послетку, рестаурација постојећих објеката

Нисам приметио да се грађани жале на раздаљину до специјалисте (можда има у мањој мери и тога).

Стара смо нација и концентрисана у центре-градове...
 
Ако се неко сећа градоначелника Београда, оног који је био пре Шапића... Да вам помогнем, лекар по занимању... Тај лекар је присао да буде на вођиној листи само да би се направила Тиршова два.
Прође његов мандат, прође и Шапићев (први) и... чекамо.

Нека направимо сто других ствари, на неке ћу да гунђам, на друге нећу, али хајде да се ради оно што је раније обећано.
Не видим да би градња болнице требало да буде тежа од Преваре на води или новог сајма са околином или ко зна чега још.
 

Back
Top