Obrnuta logika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije tačno.

postoji tehnologija inf. i komunikacije.

to su zapadni modeli, žene imaju neke posliće po 4 sata, sitnu trgovinu, proizvodnju ili firmice.

prepisujete kodifikaciju sa zapada, a ne prihvatate te istine.
To je i dalje izolacija, veruj mi i gura u još dublju izolaciju. To dalje znači da se ne slažem sa tim da žene treba da rade samo posliće od kuće već da moraju da imaju i izvršnu ulogu u svojoj profesiji. Da moraju biti jednako tretirane i jednako DOBRO plaćene.

ala ste svi nešto pogubljeni ...

- -

Terajte onda kako ste terali pa napravite umesto ovih 6,000 još 16,000 zakona pa sve normirajte i kako i m i ž zajedno idu na pišanje. Sve propišite

Sve normirajte, a narod sve iskvareniji...

Ajde ćao...

Da, ali seti se kako je bilo kad je tako bilo, prvenstveno za žene u privatnoj sferi

Ne pričajte gluposti
Sto opet nije do nacina zivota.
Sve sto danas postoji je prividno,jer dzabe ona radi ako je on saceka posle posla lupi dva samara,uzme celu platu i ode u kafanu.
A baba mi je jos govorila da su u to doba postojali likovi koji su delili sve poslove sa zenama,samo je kao bila javna tajna.
Dakle,do ljudi je

Sto opet nije do nacina zivota.
Sve sto danas postoji je prividno,jer dzabe ona radi ako je on saceka posle posla lupi dva samara,uzme celu platu i ode u kafanu.
A baba mi je jos govorila da su u to doba postojali likovi koji su delili sve poslove sa zenama,samo je kao bila javna tajna.
Dakle,do ljudi je
Pa da, ali ako društvo generalno ne podržava takvu jednaku podelu rada, to do "individue je" će se svesti na ruski rulet da ti ubodeš takvu individuu za partnera

ne idi u krajnost
Ne, to znam iz prakse, ne idem u krajnost. Operativni kontakt sa ljudima je mnogo bitan po mnogo pitanja i ženama ne sme biti uskraćen.

Njeogov neostatak razbija samopouzdanje u grupi, socijalnu inteligenciju ali uvećava introspekciju.

Žene ne smeju da budu izopštene iz poslovnog okruženja i ni u kojoj verziji sem nazadnjačkoj ne smeju biti finansijski zavisne od muškarca.

Na srpskim nazovi sudovima ih i onako tretiraju kao niža bića kada dođe do razlaza ili podele.

Ne, to znam iz prakse, ne idem u krajnost. Operativni kontakt sa ljudima je mnogo bitan po mnogo pitanja i ženama ne sme biti uskraćen.

Njeogov neostatak razbija samopouzdanje u grupi, socijalnu inteligenciju ali uvećava introspekciju.

Žene ne smeju da budu izopštene iz poslovnog okruženja i ni u kojoj verziji sem nazadnjačkoj ne smeju biti finansijski zavisne od muškarca.

Na srpskim nazovi sudovima ih i onako tretiraju kao niža bića kada dođe do razlaza ili podele.
Pa sto se kur.vetina razvodila,ko joj kriv :mrgreen:

Veliki broj raspalih porodica, malih ekonomija i domaćinstava, nevaspitanje, lj.prava, ž.prava, dečija prava, otuđenost, soliranje do 35-40, malo sklapanja brakova, slab natalitet, slabe mogućnosti, nedruženje, masturbacija, nezadovoljstvo, frustracija, samoizolacija ... politike koliko hoćeš, a nikada više propisa.

Pecam se i biće da sam naopaka, ali sve se slažem satobom. 😊

U smislu duhovnog napretka civilizacije, jedino rešenje je vratiti ženi ulogu žene.

Radi održanja porodice kao ćelije i stvaranja boljih i humanijih pokolenja.

Ne mislim da treba da bude podređen, neravnopravna ili nedajbože zlostavljana, ne. Niti da žene treba da ostanu neobrazovane.

Mislim da je presudno da se obrazuju i emancipuju, ali kada se odluče za porod da onda svedu svoje poslovne ambicije na meru u kojoj mogu da se posvete deci i porodici.

Jer na kraju, kada svodimo račune, nisu poslovni uspesi i novac ono što nas isprati, već suprug ili deca unučići i oni su ti kroz koje nastavljamo da živimo. A ne kuće i karijere.

Uvek će biti žena koje zanima isključivo karijera i sticanje materijalnog, a moje je mišljenje da one ne treba ni da rađaju.. Jer to je zapadni model koji sam sebe urušava, da rađanje dece kao statusnog simbola, usputne dekoracije, stvara nove oštećene generacije.. I nacije se gase.

Razumem da je ovo daleki ideal, jer bi i muškarci morali još mnogo da napreduju u samopouzdanju, poštovanbu žena i preuzimanju uloge domaćina.

Znate li šta znači domaćin, pravi?

Muškarac, domaćin je onaj koji poštuje pre svega svoju ženu i decu, ume da im bude podrška u svemu, da ih zaštiti i pruži im ljubav. Onda je ženi lako da bude žena.
I rado će da se prepusti toj neravnopravnosti. 😊
Ovo je vest iz maja...

Od početka 2020. u porodičnom nasilju ubijeno šest žena u Srbiji

JEZIVA STATISTIKA Za dve godine prijavljeno 110.000 SLUČAJEVA nasilja u porodici, ali žrtve i dalje prečesto KRIVE SEBE

Sve se češće iza formulacije domaćin krije domaći zlostavljač.

Pecam se i biće da sam naopaka, ali sve se slažem satobom. 😊

U smislu duhovnog napretka civilizacije, jedino rešenje je vratiti ženi ulogu žene.

Radi održanja porodice kao ćelije i stvaranja boljih i humanijih pokolenja.

Ne mislim da treba da bude podređen, neravnopravna ili nedajbože zlostavljana, ne. Niti da žene treba da ostanu neobrazovane.

Mislim da je presudno da se obrazuju i emancipuju, ali kada se odluče za porod da onda svedu svoje poslovne ambicije na meru u kojoj mogu da se posvete deci i porodici.

Jer na kraju, kada svodimo račune, nisu poslovni uspesi i novac ono što nas isprati, već suprug ili deca unučići i oni su ti kroz koje nastavljamo da živimo. A ne kuće i karijere.

Uvek će biti žena koje zanima isključivo karijera i sticanje materijalnog, a moje je mišljenje da one ne treba ni da rađaju.. Jer to je zapadni model koji sam sebe urušava, da rađanje dece kao statusnog simbola, usputne dekoracije, stvara nove oštećene generacije.. I nacije se gase.

Razumem da je ovo daleki ideal, jer bi i muškarci morali još mnogo da napreduju u samopouzdanju, poštovanbu žena i preuzimanju uloge domaćina.

Znate li šta znači domaćin, pravi?
Najgora si majka kad sedis s decom 24/7 to ti potpisujem.
O tome da majke predskolske dece treba da rade skraceno bi se vec moglo polemisati.
O tome da nijedan radnik ne moze da ti bude produktivan 12-16 sati dnevno isto.

a da li te pravi domaćin lupi po guzi kad mu sipaš rakijicu ?
i da li je pravi domaćin uveren da je zena stvorena samo za jednostavnije poslove?
kako joj onda poveriti decu na cuvanje ako je tako?
ima previse protivrecnosti na temi
Veruješ da će ga država osuditi a ne nagraditi?

Pogrešno čitate. Pročitajte još jednom.
Govorim o idealu.
Da muškarci budu muškarci.
Nasilnike svako društvo treba da tretira kao anomaliju i kažnjava.
Ne mešajte babe i žabe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back