- Poruka
- 4.437
dario.s:Sto se tice tog slucaja poznato je da je u KAL-ovoj radarskoj senci leteo i avion za el.izvidjanje i ometanje.Ja mislim da je bio RC-135,ali nemoj me drzati za rec. Dok su leteli zajedno Su-15 nisu mogli da ga nadju sa svojim radarima.Cim se RC okrenuo i vratio za Ameriku Ruje su ga oborili kao krusku.
Ne...piloti Su-15 (mozda samo jednog od dva, ali nije bitno) su ispalili dve rakete, jedna je zavrsila u trupu aviona ubivsi par putnika a druga je, koliko se secam, pogodila motor No.1 pri cemu je otkinut i deo krila. Pilot je izveo Emergency Descent cime je prevario glupe Ruse koji su mislili da su uspeli da ga obore. Na odgovarajucoj viini je izvukao avion iz poniranja i spustio ga na zaledjeno jezero juzno od Murmanska u jednom komadu. Svi putnici (osim onih par koji su stradali od rakete) su napustili avion i razbezali se. Tako su se spasli i vraceni su kucama (valjda je ubijanje putnika na zemlji bilo previse cak i za Ruje), osim posade koja je duze zadrzana...mislim cak da kapetana nikada nisu ni pustili, ali u ovo nisam siguran.