Srecan 95. Rodjendan vecnom Dragoljubu Micunovicu

Inače, ja sam se godinama vrzmao po Demokratskoj stranci, upoznao ljude, radio s njima, išao u akcije, ali nikada nisam hteo da se učlanim formalno. Bio sam mlad i umišljen, kao ja sam intelektualac iznad prizemnog strančarenja.
Onda je ubijen Đinđić i ja sam iz osećanja duga prema njemu odlučio da se učlanim u DS.
Mićun je imao svoj Demokratski centar, ali i on je počeo da dolazi u DS nekako posle Đinđićevog ubistva, i kroz izvesno vreme Mićun je počeo da nastupa kao predstavnik ne DC nego DS, iznenada nekako.
Pa pretpostavljam da smo nekako u isto vreme, on se vratio, a ja formalno priključio DS-u.

Inače, ja sam se godinama vrzmao po Demokratskoj stranci, upoznao ljude, radio s njima, išao u akcije, ali nikada nisam hteo da se učlanim formalno. Bio sam mlad i umišljen, kao ja sam intelektualac iznad prizemnog strančarenja.
Onda je ubijen Đinđić i ja sam iz osećanja duga prema njemu odlučio da se učlanim u DS.
Mićun je imao svoj Demokratski centar, ali i on je počeo da dolazi u DS nekako posle Đinđićevog ubistva, i kroz izvesno vreme Mićun je počeo da nastupa kao predstavnik ne DC nego DS, iznenada nekako.
Pa pretpostavljam da smo nekako u isto vreme, on se vratio, a ja formalno priključio DS-u.
Некад су они имали јаке појединце. Мићун, Ђинђић, Коштуница свакако најпознатији 90-их али и остали. Сад онај поремећени лик Миливојевић, шоња Лутовац итд...а хебеш га...

Некад су они имали јаке појединце. Мићун, Ђинђић, Коштуница свакако најпознатији 90-их али и остали. Сад онај поремећени лик Миливојевић, шоња Лутовац итд...а хебеш га...
Da, ali zanimljivo da su stvorili stranku na, kako da kažem, atipičan način, da je uvek bila popularnija od lidera stranke. Npr. lider je mogao da te nervira, ali da ti DS bude draga.

Da, ali zanimljivo da su stvorili stranku na, kako da kažem, atipičan način, da je uvek bila popularnija od lidera stranke. Npr. lider je mogao da te nervira, ali da ti DS bude draga.
Сад су на историјском минимуму у сваком погледу... изневерили су народ сталним међусобним свађама и цепањима...као нека уклета странка...

Сад су на историјском минимуму у сваком погледу... изневерили су народ сталним међусобним свађама и цепањима...као нека уклета странка...
To stoji, prebrzo su sklonili Borisa. Izgubio je izbore svojom greškom, ali i dalje im je bio najpopularniji čovek koji je mogao da vuče stranku.

Zoran Živković se retko, baš retko oglašava na Tviteru, mreži X. Lepo je što se setio Mićunovića i njegovog rođendana.

Sada, kada je toliko star, besmisleno je pričati šta je radio u prošlosti.

I ružno je ismejavati se čoveku koji je toliko star, a pritom zaboraviti da je i on, kao i mnogi, tog davnog 9.3.1991. gutao suzavac.

To su bile prve demonstracije protiv Miloševićevog režima.

Zoran Živković se retko, baš retko oglašava na Tviteru, mreži X. Lepo je što se setio Mićunovića i njegovog rođendana.

Sada, kada je toliko star, besmisleno je pričati šta je radio u prošlosti.

I ružno je ismejavati se čoveku koji je toliko star, a pritom zaboraviti da je i on, kao i mnogi, tog davnog 9.3.1991. gutao suzavac.

To su bile prve demonstracije protiv Miloševićevog režima.
Šteta što nikada nije bio u prilici da vodi i upravlja procesima. Po meni - nažalost. Ali njegova izuzetnost je u tome što je bio kao neki dobri duh demokratije i normalnosti u društvu.

Nece biti bas da nije bio u prilici da vodi. Koliko se secam, Micun je bio predsednik Veca gradjana Savezne skupstine SRJ, zatim i predsednik Skupstine SCG tri i po godine (oktobar 2000 - mart 2004). Nakon onog debakla za predsednika i obezglavljivanja DS, te povratka u isti, on je skoro osam godina (2004-2012) bio itekako uticajan unutar stranke (bio clan predsednistva, na izborima stavljan na prvo mesto izborne liste, u skupstini bio krace vreme sef poslanicke grupe, predsednik skupstinskog Odbora za spoljne poslove), cak mu je uticaj vremenom i rastao. Pa cak i kasnije za vreme opozicije je drzao poslanicki mandat cak do 2020 (do 90. godine zivota). Kako je vodio, tako mu je stranka i prosla. Ne kazem da je on bio jedini krivac za to, ali nije bas da se moze reci da je bio levo smetalo i da uopste nije uticao na donosenje odluka i politicke procese.

Inace u emisiji tesko prica, nazalost pitanje je koliko ce jos da pozivi.

Mićun je pravi demokrata.

To znači da je voleo da razgovara i čuje različita mišljenja, da sve isprati. Pamtim ga kad je bila konvencija DSa , da je dugo stajao kod izlaza i razgovarao sa raznima... Pa sam mu i ja prišla da ga pozdravim, nisam htela da davim.. a on je čim meko počne da priča odmah zauzimao stav pažljivog slušaoca. Umeren i tolerantan čovek. Poslednje.. se kretao u tadićevoj stranci, ali.. povukao se zbog starosti

Back