Obnova Jugoslavije

Bok.

Tema je jasna. Nemoj nitko da vas laže. Mi smo jedna narod, jedna krv. Mi Jugosloveni.

A lipa je bila Juga. Dobar standard, brdo para, crveni pasoš, šopinzi po Trstu i Solunu, makarska rivijera, moga si spavat na klupi u parku i ostale blagodeti.

Triba se to vratit. Narod je za tu opciju. Jugonostalgija je nikad jača. Titin grob nikad posjećeniji.

Samo ujedinjeni možemo bit jači. Veliko tržište, četvrta vojska u Europi, zemlja jak međunarodni igrač.

Sve nam se to nudi ka na dlanu, samo se tribamo ujedinit.

Ajme meni kak bi imali jaku reprezentaciju.

Kolarov, Džeko, Modrić, Samir Handanović, Đerdan Šaćiri.

Bili bismo jedan od favorita za osvajanje mundijala u Rusiji.

Ne daj Bože više nikada! Dosta je bilo sađenja tikava s... :per:

NAAAAAAA eto i njemu kazite da laze, cudo je da ga nisu ubili, EU, ZAPAD i domaci izdajnici, ratni profiteri su nam rasturili SFRJ. Pareeeeeeeee uvek su pare no1 razlog. Nikome normalnom nije bilo u koristi da rasturi SFRJ.

Od onih koji su ZNALI kako se u Jugoslaviji zivelo (a ne onih kojima su nacionalsti punili i pune usi) - najmanje 95% bi zeleli da se vrati Jugoslavija.

Sve ovo sto je nakon nje nastalo se u svim banana drzavicama samo JAD, BEDA i CEMER....

Jogoslaviju su rasturili isti oni koji su je protivprirodnim bludom i sastavili.

Ponovo će je praviti pod Karađorđevićima živi bili pa videli . Ja ću naravno da budem svom snagom protiv, verovatno uzalud, al će mi zato biti izuzetno zabavno da gledam kako Blajbi i drugari presvlače dresove i počinju da navijaju za balkansku monarhiju NVO Turkocigošiptoslaviju.

Jogoslaviju su rasturili isti oni koji su je protivprirodnim bludom i sastavili.

Ponovo će je praviti pod Karađorđevićima živi bili pa videli . Ja ću naravno da budem svom snagom protiv, verovatno uzalud, al će mi zato biti izuzetno zabavno da gledam kako Blajbi i drugari presvlače dresove i počinju da navijaju za balkansku monarhiju NVO Turkocigošiptoslaviju.

Blajbi ne menja dres; rodio se i umrece kao Jugosloven! :rtfm:

Od onih koji su ZNALI kako se u Jugoslaviji zivelo (a ne onih kojima su nacionalsti punili i pune usi) - najmanje 95% bi zeleli da se vrati Jugoslavija.

Sve ovo sto je nakon nje nastalo se u svim banana drzavicama samo JAD, BEDA i CEMER....

Da KJ je bila jedna izuzetno napredna zemlja dok je ustaško komunistička koalicija nije počela razbijati.

- - - - - - - - - -

Blajbi ne menja dres; rodio se i umrece kao Jugosloven! :rtfm:

Pa zato ti i kažem, monarhista ćeš da postaneš u roku od dve godine.

http://www.blic.rs/it/kuca-cveca-pravi-se-video-igra-o-raspadu-jugoslavije/yk9yrsy

""KUĆA CVEĆA" Pravi se video igra o raspadu Jugoslavije

N. P. | 10. 08. 2016 - 13:49h
| Komentara: 7
Već smo navikli da budemo akteri filmova o Jugoslaviji, gde bismo po pravilu bili negativci. Pojavljivali smo se i u igrama, ali nikad nismo imali tu „čast“ da budemo glavni likovi igre. To će se desiti upravo sa igrom "House of Flowers", tj. "Kuća cveća" koja je u pripremi.
Pre nego što pomislite kako ćemo biti predstavljeni kao vampiri i ultra negativci, reći ćemo vam da je glavni čovek na projektu Beograđanin Ivan Notaroš. On će uz pomoć švedskih developera raditi na igri koja se dešava u vreme raspada Jugoslavije. Ipak, nećete srećom proživljavati sve užase rata, već ćete pokušavati da preživite u zemlji koja se raspada, a vi morate od nečega da živite.
Možda vam zvuči poznato i ne želite baš da se vraćate u to vreme, ali ovo je prava prilika da se drugima predstavi kako smo živeli i preživljavali.
U igri ćete se nalaziti u ulozi radnika koji radi na industrijskim mašinama za malo para. Ivan se nada da će uspeti u svojoj nameri, a mi ga svakako podržavamo u tom!

Za više informacija o igri i kako je Ivan dobio priliku da ostvari svoju ideju kliknite OVDE ili posetite sajt IGN Adria.".

To jе од изузетне важности да ти будеш ПРОТИВ. Тада ће ,,широке народне масе'' поћи за тобом уз скандирање: buudala
user-online.png
, buudala
user-online.png
,...............
Било би то моћно!

Bilo to nekada, moglo je pokazalo se da moze, medjutim politicari resili da napune djepove a ljude da uniste totalno, posledice 90ih i danas gledamo...
Kako smo se sa Crnom Gorom razisli mirno?
Kako se Ceska i Slovacka isto mirnim putem odvojila...
U Hrvatskoj je tek 20% bilo za ocepljenje, zar vam to ne govoti ko je krivac i sta je po sredi.
Oces pare, ajmo u rat, a Srbija prala pare za Hrvatsku i obrnuto, strani racuni se tovarili, rat je nekome bio vrlo isplativo sredstvo...
Neee, nisu se obicni ljudi mrzeli izmedju sebe, bedniku das malo para on ce sve uraditi, takvo je stanje.

Obnoba Jugoslavije je na zalost nemoguca misija, bolesnici ne mogu u istu sobu, bolje je svakome odvojeno terapiju i obroke davati, pa ko kako prezivi stanje ludila.

Poslednja izmena:
Bilo to nekada, moglo je pokazalo se da moze, medjutim politicari resili da napune djepove a ljude da uniste totalno, posledice 90ih i danas gledamo...
U Hrvatskoj je tek 20% bilo za ocepljenje, zar vam to ne govoti ko je krivac i sta je po sredi.
Oces pare, ajmo u rat, a Srbija prala pare za Hrvatsku i obrnuto, strani racuni se tovarili, rat je nekome bio vrlo isplativo sredstvo...
Neee, nisu se obicni ljudi mrzeli izmedju sebe, bedniku das malo para on ce sve uraditi, takvo je stanje.

Obnoba Jugoslavije je na zalost nemoguca misija, bolesnici ne mogu u istu sobu, bolje je svakome odvojeno terapiju i obroke davati, pa ko kako prezivi stanje ludila.

:eek::sad2::):lol::hahaha::rotf::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1:

:eek::eek::eek::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::mazi:

Jugoslovenstvo najviše nervira nacionaliste i šoviniste

Objavljeno subota, 25 jun 2016 07:49 |
jugoslavija-zastava-jarbol.jpg

Istoričar Dragan Markovina izjavio je da ideja jugoslovenstva nešto što najviše nervira nacionaliste u regionu, jer je nadnacionalna. I
zjavu Markovine, koju je objavio Portal SFRJugoslavija Espona integralno prenosi."Možete biti sve u današnjim postjugoslovenskim društvima, osim Jugosloven. To im ruši logiku, pošto ih nervira ideja koja nadilazi nacionalizam. Vremenom će ideja o uzajamnosti ovih prostora po logici stvari nadvladati", rekao je Markovina na međunarodnoj konferenciji "Mostovi medijskog obrazovanja" na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.Ocenio je da je u Hrvatskoj na delu proces reustašizacije, ali je dodao da taj proces zapravo nikada nije ni zamro, pošto je reč o "izvornoj agendi" Tuđmanovog HDZ-a. Optužio je Socijaldemokratsku partiju da u vreme svoje vlasti nije dekonstruisala proustaški narativ i ocenio da je to slično onome što Demokratska stranka nije uradila u Srbiji, kada je u pitanju četnički pokret.Markovina je rekao da su sada u Hrvatskoj sve maske pale, a dodatni problem je što je Hrvatska ušla u EU i sada više ne postoje kontrolni mehanizmi spolja, pa može da se vodi otvorena ustaška politika. Ocenio je da nacionalističke politike na prostoru bivše Jugoslavije imaju konsenzus i; da bi građansko društvo i civilni sektor u regionu trebalo da naprave paralelno društvo i paralelne institucije, mimo države, na bazi okupljanja najkvalitetnijih kadrova.Ekspertkinja za ljudska prava Nataša Govedarica iz Beograda ocenila je da u Srbiji istoriju pišu poraženi iz Drugog svetskog rata

.
Jugoslavija-mapa.jpg

Prema njenim rečima, četnički pokret je u Srbiji rehabilitovan kako bi se opravadalo postupanje srpske vojske u ratovima iz devedesetih godina prošlog veka. Dodala je da Srbija danas nema dan kojim obeležava antifašističku borbu njenih naroda, a sa ulica Beograda nestalo svako ime koje asocira na tu borbu.Nataša Govedarica je kazala da nacionalisti drže građane regione u strahu i parališu ih strahom kada neprestano nagoveštavaju nastavak rata, kroz priču o "drugom poluvremenu" ratova iz devedesetih. Kulturolog iz Banjaluke Srđan Šušnica ocenio je da na postjugoslovenskom prostoru nema politike sećanja već politike zaborava."Deca su izrasla u tome, u veličanju nacionalističkih mitova, u istorijskom revizionizmu. Sve to što se događa je slika fašizma", ocenio je Šušnica. Dodao je da su u Banjaluci izbrisani gotovo svi toponimi koji su govorili o interetničnosti toga grada, kako bi se pod svaku cenu uništio njegov bosanski identitet. "Mi živimo šizofrene živote, i ja svakog jutra sebe pitam da li sam ja normalan", kazao je Šušnica. Sociolog Dino Abazović iz Sarajeva ocenio je da su etnopolitički preduzetnici iskoristili religiju za proces mobilizacije masa u regionu. "Građani više ne prave razlike između nacionalnog i religijskog identiteta, a organizovane religije nisu ništa učinile da dekonstruišu taj model. Religija je i dalje tvrda politička činjenica", ocenio je Abazović.

Pazi kad se samo u Srbiji nametalo jugoslavenstvo i nekakvo bratstvo i jedinstvo a na štetu srpske slavne prošlosti!
Motivi su bili najmanje plemeniti

Da vidimo šta kazu gospodari života i smrti i ne-Srbi u hrvatskoj brozoslaviji!!
U specijalnom dodatku rimske Republike, 11. januara 1991. godine, Koča Popović, drug svojih drugova, dao je novinaru Dinu Freskobaldiju svoj “zaveštajni” intervju
“Pažljivo me slušajte. Rođen sam u Srbiji, ali sebe ne smatram Srbinom. Zašto bih morao da se izjasnim kao Srbin!?

Rešenjem Vlade FNRJ (Pov. IV br. 1105/46 od 18. februara 1946), s potpisom bivšeg Srbina Aleksandra Rankovića (1909-1983),Udruženje srpskih ratnih dobrovoljaca 1912-1918. proglašeno je profašističkom organizacijom!!

A šta je govorio hrvatski kepec
Broz je tokom 1944. godine nagovestio da će u Jugoslaviji voditi hrvatsku politiku. Rekao je banu Subašiću kada su se sreli na Visu: "Ja sam najprije Hrvat, a onda komunist…". U razgovoru s Ivanom Meštrovićem, Broz je rekao: "I meni, kao i vama, hrvatski interesi prvo leže na srcu. Vjerujte da nisam na čelu države bilo bi zlo za Hrvatsku…".

Tako da prestanete da trujete tim splačinama ovaj jadan srpski narod,dosta ste zla napravili do sada!!

Poslednja izmena:

Back