Милунка Савић
Buduća legenda
- Poruka
- 35.890
Да ли ти умеш да читаш?Znaci vi iskljucivo mrzite Broza a ne i njegove pristalice ? bas cudno, vecina tih ljudi se rado seca komunizma, posto je upravo tada njima bilo dozvoljeno da aktivno ucestvuju u kulturi i informisanju, za razliku od danas gde je medijski mrak i propaganda na visokom nivou... Danas se SNS glorifikuje vise nego onda Komunizam, sto je zabrinjavajuce za ovu nasu demokratiju...
Ја управо написах, да комунизам, или "комунизам", свеједно, нема никакве везе с Брозом.
Југославија би била, сама по себи, солидна држава.
А да није доживела и брозни режим, била би свакако још боља.
Не треба бркати те ствари.
Пропаганда и медијска пропартијска усмереност је била строга и у време Броза, штавише, но то и није најбитније.
Рекох и да се ово данас тешко може мерити с било чим другим, па и с брозним временом, данас је све урушено, почев од државе па надаље - ми смо под окупацијом већ скоро четврт века, а поготово после 5. октобра 2000.
И, не мрзим Броза. Не мрзим никога, јер то осећање је лоше, и контрапродуктивно.
Само износим историјске чињенице, управо с пуном љубављу, разумевањем, и својеврсним жаром једног истраживача и писца...
И, не "ми", подсећам, већ искључиво ја лично - свим интегритетом свога лика и дела.
(о ком се можеш подробније лако упознати, ако до сад ниси... Ево, најновије, мога једног интервјуа:
http://presscentar.uns.org.rs/info/...o-koliko-je-kadar-pa-nece-narod-propasti.html ).
И у складу с тим ћеш ми се и обраћати, ако уопште мислиш да наставим било какву комуникацију овде на форуму с тобом. - Дакле - манићеш ме с тим колективним "ви"...
А, ако хоћеш, можеш ми се обраћати с Ви из поштовања - ред би био, основни.
Поздрав!
...... Nisam ni bio do sada svestan....

Blajbi ovaj te sanja