Obnavljanje godine

gushke91

Zainteresovan član
Poruka
248
Imam par nedoumica oko obnavljanja godine, pa bi vam bio zahvalan ako biste mi odgovorili na par pitanja. :neutral:
Da li studenti koji obnavljaju godinu dodatno plaćaju školarinu ili je standardna cena?
Zanima me takođe, da li se od početka nove studentske godine normalno ide na sva predavanja, sa studentima koji su tek upisali godinu?
Dobio sam informacije da se dodatno plaća prisustvo na predavanjima, da li je to tačno?! Ako nešto znači, nemam overen II semestar iz I god. Da li je to problem? :dash:

Imam par nedoumica oko obnavljanja godine, pa bi vam bio zahvalan ako biste mi odgovorili na par pitanja. :neutral:
Da li studenti koji obnavljaju godinu dodatno plaćaju školarinu ili je standardna cena?
Zanima me takođe, da li se od početka nove studentske godine normalno ide na sva predavanja, sa studentima koji su tek upisali godinu?
Dobio sam informacije da se dodatno plaća prisustvo na predavanjima, da li je to tačno?! Ako nešto znači, nemam overen II semestar iz I god. Da li je to problem? :dash:

Ne znam kako je sad ali pre si placao samo obnovu godine, nikakvo dodatno placanje nije bilo i normalno ides na predavanja kao da si prvi put upisao godinu.

Ne znam kako je drugde, ali na mom faksu (Elektronski, Niš), plaćaš samo obnovu godine - 20.000, i nisi u obavezi da pohadjaš predavanja, ako imaš overena oba semestra, ali pošto ti nemaš, pretpostavljam da moraš da bi uzeo potpise za taj drugi semestar. E takodje nisam siguran da li plaćaš ispite kao da si samofinansirajući student ili ne, to moram da proverim, pa ću da ti kažem.

Ne znam na kom si fakultetu..
Ja sam na pravnom, kod nas se placa samo obnova, 30.000din, nikakva nadoknada i sl.
Ne kontam zasto nemas overen semestar, sta ti je nedostajalo??
Kod nas nije potrebno ici na predavanja, ako si ispunio sve uslove, dakle, samo polazes ispite...

Ja sam na poljoprivrednom f. u NS-u. A II semestar nemam overen jer nisam imao dovoljan br. potpisa... Upravo su mi rekli u studentskoj službi da moram da platim ,, 1.210,00 din po bodu svakog nepolozenog ispita. ,, Kako se to sad računa, nije mi jasno?

Ja sam na poljoprivrednom f. u NS-u. A II semestar nemam overen jer nisam imao dovoljan br. potpisa... Upravo su mi rekli u studentskoj službi da moram da platim ,, 1.210,00 din po bodu svakog nepolozenog ispita. ,, Kako se to sad računa, nije mi jasno?

Ta cena, za 1 bod, postoji i na Pravnom- samo sto vazi pravilo, AKO TI CENA KOJU PLATIS ZA PO JEDAN BOD PREDJE 30.000, NE PLACAS VISE OD TOGA, DAKLE NAJVISE 30.000DIN..
P.S. Nadam se da si razumeo.. Pokusaj da stupis u kontakt sa tim profesorma i nekako izvuces potpise ako je moguce, a, ako ne moze nista da se resi, obnovis godinu, pa, polako...

Poslednja izmena:
Zbog zdravstvenog problema sam upropastio II semestar, nego nadam se da će sad biti bolje... Nisam znao za tih 30.000, da je to max. Jer već sam izračunao i iznosi mi nekih 55.000. Hvala ti na info. ;)

Puno je to novaca, ja sam izracunala i meni iznosi 72.600., nije sigurno da je kod nas na polj.faxu 30.000 max. :) A sto se tice potpisa, trebao si odma cim se zavrsio semestar da odneses opravdanje i odgovaras, ako imas oko 4-5 izostanka sa vezbi..

Ljudi, shvatite da ne postoji neko univerzalno zlatno pravilo za svaki fakultet!!! Razlike su ogromne od fakulteta do fakulteta. Kad ovako napišete, a ne napišeta na kom ste fakultetu, to ne znači ništa.

Mene interesuje kako to funkcionise obnavljanje godine na faksu.Inace prva sam godina i u slucaju da obnovim godinu da li to znaci da i u naradne ngodine moram da polozim opet sve te iste predmete i koje sam polozio ili samo te predmete polazem koje nisam dao? hvala unapred :)

Back