U Srbiji ima 357.406 ljudi bez osnovne škole, a 38.000 je nepismeno, podaci sa popisa u Srbiji 2022. godine.

Lagerta

Supermoderator
Poruka
24.136
Da li su ovi podaci odgovor na veliki broj lako manupulativnih ljudi, kojima se servira ''istina'' po potrebi trenutne vlasti? Da li se zbog toga decenijama radilo na uništavanju prosvete i stvaranju mase neobrazovanih, da li se iz tog razloga plasirala priča da nije bitno biti školovan već je bitno biti sposoban ( šta god to podrazumevalo) ? Jedan pametan čovek je rekao : da bi se jedna država uništila nije potrebna bomba, dovoljno je urušiti školstvo, jer nedovoljno školovani kadar će sam poraditi svojom nestručnošću na uništavanju jedne države.

Da to potkrepimo i slikom.

sns-miting-700x390.jpg

Da li su ovi podaci odgovor na veliki broj lako manupulativnih ljudi, kojima se servira ''istina'' po potrebi trenutne vlasti? Da li se zbog toga decenijama radilo na uništavanju prosvete i stvaranju mase neobrazovanih, da li se iz tog razloga plasirala priča da nije bitno biti školovan već je bitno biti sposoban ( šta god to podrazumevalo) ? Jedan pametan čovek je rekao : da bi se jedna država uništila nije potrebna bomba, dovoljno je urušiti školstvo, jer nedovoljno školovani kadar će sam poraditi svojom nestručnošću na uništavanju jedne države.
Sve su to sigurni glasovi.

Ovaj prostor se priprema da bude kolonija i deponija Evrope. Takav dil je napravio predsednik Vučić sa međunarodnom zajednicom. A za taj projekat mu ne trebaju školovani radnici. Zato je i poenta da svi školovani beže iz zemlje a ostaju krezubi. To se lako postiglo uništavanjem obrazovanja i forsiranjem primitivnog rijaliti programa.

Pa kad štrajkujete od besa

A i blago nepismenima - nit će čitaju Danas nit Informer

Kakve fajde od čitanja ako se pišu gluposti?

Ja samo "Politikin Zabavnik", zahvaljujući njemu sam naučio da čitam samostalno jer me zanimalo šta radi Paja Patak.

Sad nemaju licencu za Paju.
Znači sad nema šanse da bih naučio - Hogar me ne zanima a Garfild je skeč budalaština.

Poslednja izmena:
Da to potkrepimo i slikom.

sns-miting-700x390.jpg
E vidi lepi, oni su samo polupismeni ali ne i glupi.
Jer da su glupi ne bi doživeli te godine.

Plus još nešto - kod njih nema depresije ili anksioznosti.
Em ne znaju šta je to em šta će im?

Jer vi učeni kad ste nezadovoljni i pod stresom onda stres vodi do ljutnje a ljutnja do besa pa bes vodi u dubiz a dubiz obavezno u tvinkiz.

Kod ovih kojima se rugaš toga nema - ili će te psuje ili će te odalami.
A to je brat bratu i najprirodnije.
Odeš na sud kažeš: "pao mi mrak na oči, kolko košta nek košta, ko ga ****"

E vidi lepi, oni su samo polupismeni ali ne i glupi.
Jer da su glupi ne bi doživeli te godine.

Plus još nešto - kod njih nema depresije ili anksioznosti.
Em ne znaju šta je to em šta će im?

Jer vi učeni kad ste nezadovoljni i pod stresom onda stres vodi do ljutnje a ljutnja do besa pa bes vodi u dubiz a dubiz obavezno u tvinkiz.

Kod ovih kojima se rugaš toga nema - ili će te psuje ili će te odalami.
A to je brat bratu i najprirodnije.
Odeš na sud kažeš: "pao mi mrak na oči, kolko košta nek košta, ko ga ****"

Е видиш .... сада је школованима пао мрак.. Реће се деси .. али нешколовани нису навикли па им чудно

Где је речено да је неписмен глуп?

Неписмен је јако паметан .. све ће да нарани гомнима пре него изеде гомно .....

Ovaj prostor se priprema da bude kolonija i deponija Evrope. Takav dil je napravio predsednik Vučić sa međunarodnom zajednicom. A za taj projekat mu ne trebaju školovani radnici. Zato je i poenta da svi školovani beže iz zemlje a ostaju krezubi. To se lako postiglo uništavanjem obrazovanja i forsiranjem primitivnog rijaliti programa.
Ja bih na sve zahtjeve studenata dodala jos jedan...ukinuti rijalitije i promocije sljama,nekulture i izopacenosti svih vrsta.
Da vidimo onda kome rijalitiji odgovaraju.
Nije rjesenje prebaciti kanal.

Da li su ovi podaci odgovor na veliki broj lako manupulativnih ljudi, kojima se servira ''istina'' po potrebi trenutne vlasti?
Власт је иста једино не можемо да се усагласи од ког датума,да ли немци индиректно од седамнаестог века из прикрајка или још неке велике силе од првог децембра хиљаду деветсто осамнаесте године кад непомјаников роб уместо Краљевине Србије основао СХС са непријатељима тадашњим Србије.
Da li se zbog toga decenijama radilo na uništavanju prosvete i stvaranju mase neobrazovanih,
Школа никада није учила како се запослити,наћи посао,написати радну биографију уз пропратно писмо некакво шта год све то било,како сачувати себе од разних психичких поремећених људи,тако да школа и није оспособљавала људе за стваран живот?
da li se iz tog razloga plasirala priča da nije bitno biti školovan već je bitno biti sposoban ( šta god to podrazumevalo) ?
Школа је апсолутно небитна данас већини ако нема ко да запосли особу а за посао траже припадност зна се чему или зна се коме и чему онда школа?Битна је мањини на пример лекари,дентални хирурзи,хирурзи,медицинске сестре,браћа остали,правници оно адвокати,судије остали ~ за та нека занимања јесте ал' они су мањина,не могу сви тиме да се баве.
Jedan pametan čovek je rekao : da bi se jedna država uništila nije potrebna bomba, dovoljno je urušiti školstvo, jer nedovoljno školovani kadar će sam poraditi svojom nestručnošću na uništavanju jedne države.
Све ово "дигитално учење" је промашај,дигитални дневници,здравитас и остало а кад нам о школству буду бринули Срби биће све у реду,до тад шта написати?

Od svih na ovoj temi, piydiš samo ti...Šuštiš ko šumeća tableta...:cool: Prema tome, nisi zaslužio čak ni među svoje neopevano stado na slici da se uguraš.;)

Od svih na ovoj temi, piydiš samo ti...Šuštiš ko šumeća tableta...:cool: Prema tome, nisi zaslužio čak ni među svoje neopevano stado na slici da se uguraš.;)

Ма и он је на страни студената него мотивише .. фолира реакционарно .. да би акција била орееволуционарна

Poslednja izmena:
Ne uklapam se ja nigde i uopšte. :(

Od rodjenja u samom porodilištu prati me taj usud neuklapanja - predškolsko, školsko, pa u vojske, pa po firme, i u internet forumi... ljubav mi se nije uklapala sve materijalno bilo ko da je djavoimano .. a ja neću tako... eno ih razvele se, bio sam u pravu...

Ovu zemlju nisu upropastili ni nepismeni ni pismeni koji su malo poljuljali stvar...

Ono što nećeš nikad pročitati je - "Koliko Srbija ima oportunista" (našlo pa zašlo).
Nebitno da li je oportunista nepismen ili do magistra dogurao.

Prijatan dan

Ja bih na sve zahtjeve studenata dodala jos jedan...ukinuti rijalitije i promocije sljama,nekulture i izopacenosti svih vrsta.
Da vidimo onda kome rijalitiji odgovaraju.
Nije rjesenje prebaciti kanal.
Rijalitije prave NVO Društvenjaci i njih treba da se otresemo.

Ove koje si ti navela možeš da biraš da ne gledaš a ove koje sam ja naveo ne znam kako da isključim a smatraju do bola.

Back